Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Η ιστοσελίδα της Ι. Μητρ. Λαρίσης και Τυρνάβου φιλοξενεί άρθρο ραββίνου που κατηγορεί τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό!!!!!

 Το ιστολόγιο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily αποστομώνει  τον Ιερώνυμο Λαρίσης 

ΠΗΓΗ:

Ο κ. Ιερώνυμος Λαρίσης κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των Εβραίων  στις 30-1-2020 αντί να είναι σε εκδήλωση προς τιμήν των εορταζόντων Τριών Ιεραρχών,  ανάπτει την Λυχνία των Εβραίων,  εξ ού και κληθείς     από τον  αρχιμ. π. Σεραφείμ,   "ο επτάφωτος δεσπότης"

Ἡ ἠλεκτρονικὴ ἀλληλογραφία τοῦ ἱστολόγου Θᾶνου μὲ τὴν Ι.Μ. Λαρίσης
 
Σχόλιο Πᾶνος: Ἕνα μεγάλο εὖγε στὸν ἀδελφό Θᾶνο γιὰ τὸν κόπο ποὺ κατέβαλε διαλεγόμενος ἠλεκτρονικὰ μὲ τὴν Ι.Μ. Λαρίσης, κατάφερε νὰ τοὺς κάνει νὰ ἀποκαλυφθοῦν καὶ νὰ δικαιωθεῖ γιὰ ἄλλη μιὰ φορὰ ὁ πατροκοσμᾶς μὲ τὴν προφητεία του: «Οἱ κληρικοὶ θὰ γίνουν οἱ χειρότεροι καὶ οἱ ἀσεβέστεροι τῶν ὅλων» (57 Καντ).
===============================================

Αξιότιμε κ. Θάνο,
Η μάχη που έδωσες με τον κ. Ιερώνυμο Λαρίσης και νίκησες εν ονόματι Κυρίου στο έγκριτο ιστολόγιό σας είναι μια ομολογία Πίστεως. Δεν σας κρύβω, ότι μας συγκίνησες και μας δίδαξες. Κατόρθωσες με το ήθος και τα Ορθόδοξα καλοπροαίρετα επιχειρήματά να βγάλεις το προσωπείο και να αποκαλύψεις τον προβατόσχημο λύκο που κάθεται στο θρόνο του Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης .

Πρέπει να μελετήσουν όλοι το εν λόγω δημοσίευμα του διαλόγου σας, ιδιαίτερα οι Λαρισαίοι και να επιληφθούν οι αρμόδιοι. Οι έχοντες κοινόν νουν θα εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τα πιστεύματα του κ. Ιερωνύμου Λαρίσης.

Στο διάλογό σας αυτόν με τίτλο: ("Η ιστοσελίδα της Ι. Μητρ. Λαρίσης και Τυρνάβου φιλοξενεί άρθρο ραββίνου που κατηγορεί τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό!!!!!")  «είδα» το πρόσωπό του Δεσπότη να συσπάται, να βρυχάται ως δράκων ωρυόμενος και να βγάζει τα δόντια, για να σε κατασπαράξει. Με αφορμή αίτημά σου για να να αποσύρει το υβριστικό δημοσίευμα του Ραββίνου Λαρίσης Ηλία Σαμπετάϊ κατά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και των Χριστιανών που προκλητικά φιλοξενεί στο περιοδικό της Μητροπόλεως Λαρίσης «Αχιλλίου Πόλις», είδα τις υβριστικές και αφοριστικές του απαντήσεις, είδα τον κοχλάζοντα θηριώδη θυμό του, την συσσωρευμένη εμπάθεια που εξέμεσε και την βιαία φρασιολογία, γιατί τόλμησες να εγείρεις τις φιλόχριστες και καλοπροαίρετες ενστάσεις σου στην αυθεντία του υπερόπτη και εμμονικού δεσπότη.
                                                                         π. Νικόδημος
Αναδημοσιέυουμε το επίμαχο δημοσίευμα από το ιστολόγιο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily με τους διαλόγους μεταξύ κ, Θάνου και Δεσπότη Ιερωνύμου Λαρίσης και παρακαλούμε για μελέτη και κοινοποίηση.
                                                                            Ελευθερία          
Ο ιερώνυμος Λαρίσης με τον Ραββίνο της εβραϊκή Συναγωγής Λάρισης

Ο ιερώνυμος Λαρίσης στην εβραϊκή Συναγωγή  




"Η ιστοσελίδα της Ι. Μητρ. Λαρίσης και Τυρνάβου φιλοξενεί άρθρο ραββίνου που κατηγορεί τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό!!!!!"

Η ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σε ανάρτησή της φιλοξενεί το άρθρο του Ραββίνου Ηλία Σαμπετάι με τίτλο "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ", το οποίο φιλοξενήθηκε στο περιοδικό ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ.
(η ενημέρωσή μας έγινε από την ανάρτηση του ιστολογίου Αγωνιζόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ΕΔΩ)
 
Στο άρθρο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται:
 
"Στην πορεία, ἡ Ἀντισημιτική ἐξαλλοσύνη ἐμφανίζει μιά νέα εἰδεχθῆ λιβελογραφία, τήν Αἱματική Κατηγορία, περί δολοφονίας Χριστιανοπαίδων γιά τήν ἑτοιμασία τῶν Ἀζύμων του Πέσαχ. Μιά κατηγορία μέ πολλά θύματα Ἰουδαίους σέ ὅλη τήν Εὐρώπη. Ἀνάμεσα στούς διαδότες ὑπῆρξαν μοναχοί καί ἱεροκήρυκες, ὅπως ὁ Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός."
 
Μην αντέχοντας την κατηγορία αυτή αποφασίσαμε ως ιστολόγιο να ζητήσουμε από την ιστοσελίδα να κατέβει η εν λόγω ανάρτηση για ευνόητους λόγους...

Παρακάτω σας παραθέτω τον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο μας με κάποιον διαχειριστή της ιστοσελίδας (προφανώς) όπως εξελίχθηκε μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ώστε να αντιληφθείτε, το τι ακριβώς συμβαίνει στους κόλπους της Εκκλησίας μας και πως λειτουργεί η Πέμπτη Φάλαγγα των Μεταπατερικών Οικουμενιστών.... 
 
(συγχωρέστε μας το άτονο των λέξεων κάποιες φορές, αλλά σε έναν διάλογο έντασης και υπεράσπισης των Ιερών και των Οσίων του Γένους μας είναι δύσκολο να σταθείς κάποιες φορές στους τόνους)
 
ΘΑΝΟΣ: Χριστός Ανέστη
Αγαπητοί συντάκτες και διαχειριστές της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης κ Τυρνάβου (https://imlarisis.gr/) παρακαλούμε όπως κατέβει η ανάρτηση του Ραββίνου κ Σαμπετάι καθότι στο σχετικό του άρθρο το οποίο υπάρχει ως επισυναπτόμενο pdf εντός της ανάρτησης με τίτλο Ραββίνος Ηλία Σαμπετάι: “Αντισημιτισμός. Διακρίσεις και διώξεις κατά Ιουδαίων”  https://imlarisis.gr/%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc/ υβρίζεται ο μέγας άγιος της Εκκλησίας μας και εθνομάρτυρας Κοσμάς ο Αιτωλός.
 
Σας ευχαριστουμε πολύ
 
Ι.Μητρ.Λαρ.: Παρακαλούμε να διαβάσετε τον πρόλογο του περιοδικού, τον όποιον σναγκαζομαστε να ξανά δημοσιεύσουμε λόγω παρανοήσεων. Γιατί δεν αντέχετε την όποια αντίθετη άποψη; Φοβάστε ότι κινδυνεύει η πίστη; Ίσα ίσα γνωρίζοντας ποιοι μας αμφισβητούν γινόμαστε δυνατότεροι καθώς ψάχνουμε περισσότερο την αλήθεια της πίστης. Αν φοβάστε ότι δεν έχουμε την αλήθεια, τότε να μην λέγεστε Ορθόδοξοι. Οι τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες σας αδικούν και την αλήθεια και την κατήχηση του λαού μας και την γνώση του οποίου άλλου, ιδίως όταν συγκατοικούνε στην ίδια πόλη.
 
Θ: Αγαπητοί φίλοι κι αδερφοί δεν φοβόμαστε ότι η Ορθοδοξία μας δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια όπως μας την δίδαξε ο Κύριος και οι Αγιοι μας και φυσικά ούτε και είμαστε κατά της ελευθερίας του λόγου και της άποψης. Επίσης δεν θεωρούμε ότι κινδυνεύει εν συνόλω η πίστη μας. Φοβόμαστε όμως ότι παρόμοια ξένα προς τον Ορθόδοξο λόγο άρθρα και κείμενα όταν φιλοξενούνται σε Ορθόδοξα περιοδικά, μπορούν να θέσουν σε προβληματισμούς κάποιους αδερφούς μας, που ίσως δεν θα έκαναν τον κόπο να διαβάζουν τους προλόγους σας ή ίσως δεν γνωρίζουν και τόσο καλά την ιστορία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
 
Ανεξαρτήτως των εξηγήσεων που τυχόν έχετε να θέσετε θεωρούμε ότι, ανάλογα εχθρικά προς την πίστη μας κείμενα, δεν μπορούν να φιλοξενούνται σε Ορθόδοξα περιοδικά ή σάιτ, καθώς δεν εκφράζουν απλά κάποια διαφορετική άποψη, αλλά συκοφαντούν Αγια πρόσωπά μας.
Αν αυτό δεν σας ενοχλεί και νομίζετε ότι έτσι υπηρετείτε την ελευθερία του λόγου, τότε μάλλον εσείς δεν μπορείτε να λέγεστε Ορθόδοξοι. 
 
Οπως και να έχει ευχαριστούμε που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε και λυπούμαστε που οι εξηγήσεις σας δεν μπορούν να μας βρουν σύμφωνους....
Δυστυχώς παλέψαμε να δικαιολογήσουμε σε κάποιους ακόμα πιο δύσπιστους αδερφούς μας, το ατόπημα της δημοσίευσης ενός τέτοιου υβριστικού και συκοφαντικού κειμένου για τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι η ισχύ του κ Σαμπετάι ξεπερνάει στον δικό σας νου, την ισχύ του μεγάλου Εθνομάρτυρα Αγίου μας.
 
Συνεπώς καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για το κακό που προκαλεί στην Εκκλησία μας θελημένα ή αθέλητα.
Και φυσικά θα χαρούμε να δούμε, εφόσον φαίνεται ότι έχετε κάποιου είδους αλληλοσεβασμό με τον κ Σαμπετάι, ανάλογο Ορθόδοξο κείμενο στο οποίο θα περιγράφεται το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και η συμμετοχή σε αυτό των Εβραίων της περιοχής της Ηπείρου, σε ένα εβραϊκό έντυπο. αντίστοιχο με το δικό σας.
 
Καλή συνέχεια
 
ΥΓ. Θεωρώ ότι κατά λάθος ξεχάσατε να απαντήσετε στον Ορθόδοξο χαιρετισμό μας με το δικό σας "Αληθώς Ανέστη ο Κύριος".
 
Ι.Μ.Λ.: Χριστός Ανέστη.
 
Επειδή σε μια ιστοσελίδα δεδομένης πολεμικής εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διαβάσατε τα σχόλια του συντάκτη που ήθελε να προκαταλάβει αρνητικά κι από ότι φαίνεται τα κατάφερε, χαρακτηρίζετε ως πολεμικό το κείμενο που συμπεριλήφθηκε στο περιοδικό μας; Αν το διαβάζετε απροκατάληπτα θα βλέπατε ότι ο ραβίνος αναπτύσσει ουδέτερα μια θεώρηση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, η οποία συμπίπτει απολύτως με την Ορθόδοξη. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο Άγιος ενόχλησε επειδή μετέφερε τα παζάρια από την Κυριακή στο Σάββατο; Δεν είναι ξεκάθαρο ότι οι Εβραίοι πλήρωσαν για τον θάνατο του; 
 
Πολύ απλά αναδεικνύουμε το γεγονός ότι μετά τόσα χρόνια κάποιοι επιμένουν στις απόψεις τους. Ο ραβίνος αναφέρεται σε συγκεκριμένη διδαχή του Αγίου Κοσμά όπου φαίνεται να αποδέχεται την διαδεδομένη στην εποχή του κατηγορία εναντίον των Εβραίων ότι θυσιάζουν χριστιανόπαιδες την εορτή του εβραϊκού Πάσχα. Δεν φταίει ο Άγιος για την ύπαρξη ή διάδοση αυτής της ψεύτικης κατηγορίας εναντίον των Εβραίων. Επηρεάζεται από την εποχή του. Ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία κήρυξε ποτέ τους Αγίους της αλάθητους. Ούτε κι εσείς στην συναισθηματικά φορτισμένη κριτική σας δεν τολμήσατε να διαψεύσετε αυτό που αναφέρει ο ραβίνος. 
 
Αν λοιπόν αναφέρεται σε κάτι πραγματικό, το οποίο αντιμετωπίζουμε στον πρόλογο της έκδοσης, γιατί θα πρέπει να το συγκαλύψουμε; Συγκάλυψαν τα Ευαγγέλια την άρνηση του Πέτρου; Ή την αντιδικία του με τον Απόστολο Παύλο; Απέκρυψε ποτέ η Καινή Διαθήκη τα λάθη της Εκκλησίας της Κορίνθου, τα οποία τόσο αυστηρά περιγράφει ο Απόστολος Παύλος; Η Ορθοδοξία είναι η αλήθεια γιατί ποτέ δεν τόλμησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις. Δεν κάνουμε προπαγάνδα ως προς την Πίστη, πορευόμαστε με γνώμονα την αλήθεια κι ας αποκαλύπτονται και λάθη μας. Έτσι δοξάζεται ο Άγιος Θεός, με το να επιμένει να μας αγιάζει αμαρτωλούς όντας κι ενώ σφάλλουμε σε πολλά. 
 
Ο ραβίνος εντόπισε ένα λάθος όχι στην Πίστη του Αγίου Κοσμά, αλλά στα κοινωνικά πιστεύματα της εποχής, τα οποία χαρακτηρίζουν και τους Αγιους που ζουν στην συγκεκριμένη εποχή. Όπως κι εμάς, όταν φέρ´ειπείν ψηφίζουμε, κάνουμε μια κοινωνική ενέργεια σε σχέση με την εποχή μας, όχι κάτι επιβεβλημένο από την Πίστη μας. Είναι αδικαιολόγητη λοιπόν η εμμονή σας σε κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα, αντίθετα αφορμή για κατανόηση. Σε κάθε περίπτωση επιμένουμε πως η Ορθοδοξία, ως η Θεόθεν αποκεκαλυμμένη αλήθεια, δεν φοβάται άλλες γνώμες και θεωρήσεις, γιατί μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Αν όχι, απλά αναδεικνύεται το έλλειμμα Πίστης και κατήχησης κάποιων, όχι κίνδυνος για την Ορθοδοξία. Ειρηνεύετε.

  Αληθώς Ανέστη.
Ο Ιερώνυμος Λαρίσης και Ραββίνος Ηλία Σαμπετάϊ 


Θ: Σας ευχαριστώ για την φιλότιμη έστω προσπάθεια να μας πείσετε για τις θέσεις σας, παρά την περίεργη προσπάθεια υπερασπίσεως των θέσεων του Ραββίνου. Το τι ακριβώς πίστευαν και τι όχι οι προγονοί μας της εποχής του Αγίου Κοσμά για τους σύγχρονούς τους Εβραίους, μπορεί να αποτελεί θέμα ερεύνης από τους ιστορικούς μας, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ως ψεύδος το ότι έλεγε ο Αγιος μας, την στιγμή μάλιστα που πολλά άλλα εβραϊκά εγκλήματα κατά των Ελλήνων, έχουν αποδειχθεί και ιστορικώς. Το να το θεωρείτε σαν ντε φάκτο ανυπόστατη εικασία των Ελλήνων της εποχής εκείνης, την οποία είχε ενστερνιστεί λανθασμένα ο Αγιος Κοσμάς, νομίζω ότι είναι μάλλον ατυχές. Σίγουρα η ταύτιση σε ιστορικά στοιχεία με έναν Ραββίνο δεν νομίζουμε ότι αποτελεί και μια πολύ ευχάριστη κατάσταση...
 
Μπορεί να υπάρχουν στην πατρίδα μας πολλές αντισημιτικές φυλλάδες ή σάιτ όμως προσπαθήσαμε να επιλέξουμε την μέση οδό στην αντιμετώπιση του θέματος. Δυστυχώς όμως μερικές από τις θέσεις σας στην δεύτερη απάντησή σας ξεφεύγουν ακόμα και από αυτήν την μέση οδό και κινούνται στο ακριβώς αντίθετο άκρο από τον αντισημιτικών θέσεων, χαρακτηριζόμενες ως φιλοσημιτικές...
 
Είναι λοιπόν άλλο πράγμα να επικαλείσαι σαν Ορθόδοξος Χριστιανός, ότι δεν πρέπει να τρέφουμε εχθρικά αισθήματα απέναντι στους απλούς ανθρώπους του εβραϊκού θρησκεύματος κι άλλο το να λες ότι "Ο ραβίνος εντόπισε ένα λάθος όχι στην Πίστη του Αγίου Κοσμά, αλλά στα κοινωνικά πιστευματα της εποχής, τα οποία χαρακτηρίζουν και τους Αγιους που ζουν στην συγκεκριμένη εποχή.".... 
Δηλαδή ο Ραβίνος δεν εντόπισε κανένα λάθος στην Πίστη του Αγίου Κοσμά, αλλά μόνο σε κοινωνικά πιστεύματα; Δηλαδή πρώτον τα όσα πίστευε ο Αγιος Κοσμάς τα αποδέχεται ο Ραββίνος ώς σωστά; Δεύτερον τα όσα έλεγε ο Αγιος Κοσμάς δεν πηγάζουν από την πίστη του αλλά από κοινωνικά πιστεύματα; Και τρίτον τα "κοινωνικά πιστεύματα" της εποχής είναι
ψευδή και ανυπόστατα (κοινώς οι προγονοί μας έλεγαν ότι τους κατέβει και ο Αγιος Κοσμάς μαζί);
 
Το ατυχές γεγονός στον βίο του Πέτρου δηλαδή η άρνηση του Κυρίου, είναι άτοπο και  συκοφαντικό να συγκρίνεται με τα όσα είπαν οι Πατέρες και οι Αγιοι της Εκκλησίας μας...
Ο Πέτρος μετανόησε για το λάθος του και μάλιστα μπροστά στον Αναστημένο Κύριο.... 
Οσο για το περιστατικό με τον Απόστολο Παύλο ήταν ένα περιστατικό εντός της Εκκλησίας και γνωρίζετε κι εσείς όπως και εμείς ότι τελικώς οι δύο Αγιοί μας έζησαν πλήρως αγαπημένοι και μονοιασμένοι μέχρι το τέλος της ζωής τους...
 
Οι Πατέρες και οι Αγιοι μας λοιπόν δεν μετενόησαν για τα όσα ορθά έπραξαν κατά την διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με την πίστη τους, αλλά σίγουρα όπως και ο Πέτρος όσοι από αυτούς έκαναν κάποιο λάθος (κυρίως στην αρχή της πνευματικής τους πορείας) κατά την διάρκεια της ζωής τους ή και πριν το τέλος της, μετανόησαν, ζήτησαν συγνώμη τα
εξομολογήθηκαν και απαλλάχθηκαν.... (και προφανώς γι αυτό έγιναν και Αγιοι)
 
Κάτι τέτοιο όμως δεν νομίζουμε να συνέβει με τον Αγιο Κοσμά, δηλαδή να ζητήσει συγνώμη και να μετανοήσει για όσα έλεγε για τους Εβραίους της εποχής του.... Πως τώρα επέλεξε η Εκκλησία μας να αγιοκατατάξει, αφού πρωτίστως το είχε κάνει ό ίδιος ο λαός, τον Αγιο Κοσμά, εφόσον ήταν "μεγάλος" συκοφάντης κατά των "καημένων" των εβραίων είναι απορίας
άξιον....
 
Αγαπητοί μου αδερφοί στα λόγια σας βλέπουμε δυστυχώς για μια ακόμα φορά την ταύτισή σας με την μεταπατερική "θεολογία" που θεωρεί ότι οι Αγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας είπαν και έγραψαν πράγματα μιας άλλης εποχής, που δεν μπορούν να σταθούν στην σύγχρονη.... Δυστυχώς αργά ή γρήγορα προβλέπω να αναιρέσετε και τα ίδια τα λόγια του Κυρίου μας, που φώναζε στους προγόνους του Ραββίνου φίλου σας "Ουαι υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί"....
 
Καμία κατανόηση δεν έχουμε απέναντι στους Εβραίους και το μόνο που έχουμε δείξει και θα δείχνουμε και στο μέλλον, είναι η ανθρώπινη ανοχή απέναντι τους ως ανθρώπους και σύμφωνα με τις εντολές που έχουμε από τον Κύριο και τους Αγίους μας για όλους τους συνανθρώπους μας...
Την ανοχή και την συμπόνοια ακόμα που έδειξαν οι πρόγονοί μας, κρύβοντας Εβραίους που κυνηγούσαν οι Ναζί στην πατρίδα μας...
 
Κάτι ανάλογο όμως δυστυχώς που δεν έχουν να παρουσιάσουν για τους Ελληνες Ορθοδόξους, οι Εβραίοι, καθώς δυστυχώς τάχθηκαν πάντα στην ιστορία μας με ΟΛΟΥΣ τους εχθρούς μας και οι πρόγονοί μας έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από αυτούς...
 
Δυστυχώς λοιπόν αγαπητοί μου αδερφοί τελικώς συμφωνούμε μαζί σας ότι η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει από τις θέσεις του κ. Σαμπεταί και των ομοίων του, Κινδυνεύει όμως από τις θέσεις κάποιων Ορθοδόξων που μέσα στο παραλήρημα και την παράνοια της μιας περίεργης υποθετικά "αγαπητικής" και "πανθρησκειακής" θεολογίας προσπαθούν να υποβιβάσουν Αγίους, Πατέρες, και εντέλλει ακόμα και τα ίδια τα λόγια του Κυρίου μας, με σκοπό δήθεν να μας φέρουν κοντά με όλους όσους μόνο εχθρότητα έχουν για την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας.... 
Συνυπάρχουμε με όλους τους λαούς και όλες τις θρησκείες πάνω στον πλανήτη μας, αλλά ποτέ δεν θα υποβιβάσουμε ή θα ακυρώσουμε τους Αγίους και τους Πατέρες μας "και καλά" για να αρέσουμε σε αυτούς.
 
Καλή σας συνέχεια
 
Αληθώς Ανέστη ο Κύριος (πράγμα που δεν πιστεύει ο κ Σαμπετάι και μάλιστα το διαψεύδει με κάθε τρόπο, αλλά πιστεύει ο Αγιος Κοσμάς κι ας λέτε εσείς ότι κρίνει μόνο τα "ψεύτικα κοινωνικά πιστεύματα" κι όχι την πίστη του)
 
ΥΓ. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε μέσα σε αυτήν την παρανοϊκή κατάσταση δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων....
 
Ι.Μ.Λ.: Και πάλι Χριστός Ανέστη. 
 
Κινείστε στην γραμμή ου με πείσεις, καν με πείσεις. Μπορείτε να μείνετε στα αντιφατικά που ισχυρίζεστε. Σας επιστρέφουμε το ουαί υμιν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί, καθώς εμείς είμαστε ξεκάθαροι και σύμφωνοι με την εκκλησιαστική μας παράδοση και Πίστη, σεις όμως προσπαθείτε να αιτιολογήσατε τα αναιτιολόγητα, βάζοντας μάλιστα στο στόμα μας λόγια που
δεν είπαμε. Έτσι, δεν χαρακτηρίσαμε εμείς τον Άγιο Κοσμά ως «μεγάλο συκοφάντη κατά των καημένων των Εβραίων». Αυτά είναι δικά σας φληναφήματα σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος μας. Και βέβαια, οι Άγιοι μας μετανοησαν για διαφορά που συνέβησαν σε όλες τις στιγμές της ζωής τους, όμως η Αγία Γραφή, αν και συγχωρημένα, δεν δίστασε να τα καταγράψει για να δειξει το τρεπτό της ανθρώπινης φύσης. 
 
Δεν τα κουκούλωσε. Υπάρχουν δε λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι ανθρωποι, καθώς αφορούν στην εποχή και την κοινωνική σύμβαση μέσα στην οποία ζουν. Αυτά είναι λάθη ου κατ επίγνωσιν, για τα οποία δεν ευθύνεται ο Άγιος. Δεν ταυτιζόμαστε με κανέναν, αποζητάμε την ιστορική αποτύπωση και μαχόμαστε για την αλήθεια. Ως προς το «παραλήρημα και την παράνοια της μιας περίεργης υποθετικά αγαπητικής και πανθρησκειακής θεολογίας», αν τα υπονοείτε για εμάς, αστοχείτε για να μην πούμε ψεύδεστε συκοφαντώντας. 
 
Το ότι φαίνεται ο συντάκτης του άρθρου και η ιδιότητα του, είναι το μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα για το ποιος είναι και ποια θρησκεία εκπροσωπεί. Έτσι, καθίσταται ξεκάθαρο το ότι είναι δικές του οι θέσεις και εκπροσωπούν τον υπογράφοντα. Άρα ούτε δήλωση συμφωνίας υπάρχει, ούτε προσβολή του Αγίου μας. Η στάση μας έχει ξεκαθαρίσει με τον πρόλογο του περιοδικού. Η δε αναφορά του ραβίνου στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό δεν εμπλουτίζεται από επίθετα αρνητικής αξιολόγησης του προσώπου, αλλά αποτελεί απλή αναφορά σε γεγονός το οποίο δεν μπορείτε να αρνηθείτε ή να αναιρέσετε και το οποίο παρά ταύτα δεν χαρακτηρίζει τον Άγιο, αλλά την εποχή του. 
 
Πραγματικά πιστεύετε στην θυσία των χριστιανοπαίδων στην εορτή του εβραϊκού Πάσχα; Δεν υπάρχει ούτε μια ιστορική απόδειξη, παρά μόνον η Λατινική προπαγάνδα περί αυτού! Δηλαδή, για να μην φανεί ότι μπορεί να υπονοήσουμε έστω κάτι καλό για τους Εβραίους, να αποδεχθούμε ανεξέταστα μεσαιωνικές κατηγορίες που απο τον 10ο αιώνα το Βατικανο χαλκεύει σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των δικών του εγκλημάτων! Το να υποστηρίξουμε την αλήθεια δεν σας περνά από το μυαλό; Η Ρώμη έχει τόσο ξευτιλιστεί, ώστε αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραισμό για τις εναντίον του συκοφαντίες. Εμείς, δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε πέσει σε τέτοιο ολίσθημα. Ούτε θα μας παρασύρεστε με τις θεωρήσεις σας. Τέλος πάντων, σεβόμαστε τις όποιες απόψεις, την Ορθόδοξη Εκκλησία όμως, δεν την εκφράζουν οι απόψεις μεμονωμένων ισχυρογνωμόνων, αλλά οι Σύνοδοι που απηχούν την διδασκαλία των Πατέρων και ομολογούν την αλήθεια στην κάθε εποχή.
 
Αληθώς Ανέστη. 
 
Θ: Λοιπόν αγαπητοι μας αδερφοι επειδη αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σας να υπερασπιστείτε τα ανίερα και τα εχθρικά προς την πίστη μας δεν θα σταθω πλεον σε θέματα που θίγετε ξανα και ξανα χωρις κανενα νόημα...
Απλά θα σας παραθέσω πέραν των όσων (ανυπόστατων ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ φίλου σας Ραββίνου) ισχυρίζονταν οι Ελληνες της Ηπείρου καθώς και ο Αγιος μας Κοσμάς ο Αιτωλός για τους εβραίους, κάποια ιστορικώς αποδεδειγμένα περιστατικά από την συμπεριφορά των Εβραίων στην διάρκεια της Επανάστασης και ίσως κατανοήσετε ότι αυτά που θεωρείτε ως ανυπόστατα και ψευδή ίσως τελικώς να μην είναι και τόσο...
 
Ενδεικτικά διαβάστε:
 
1. Στην Νάουσα
Από τα απομνημονεύματα του Λ. Κουτσονίκα {«Απομν. αγωνιστών 1821» τόμος 6ος, σελ. 91} μαθαίνουμε για την είσβολή των εβραίων στη Νάουσα: « .oi δέ θρασύδειλοι εχθροί του Χριστιανισμού Ιουδαίοι της Θεσσαλονίκης τρέχοντες, αυθορμήτως έγένοντο δήμοι, σφύζοντες ως ζώα τους ανθρώπους. Φρίκη κατελάμβανε πάσαν ψυχήν ζώσαν διά τάς τρομερωτάτας άνοσιουργίας αυτών, και έν τούτοις ουδεμία των βαρβάρων εκείνων ψυχών ελάμβανε το ελάχιστον αίσθημα οίκτου ». 
Επί του αυτού θέματος διαβάζομεν αλλού {Χ. Στασινοπούλου: «Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821» τόμος Β, σελ. 65, λ. «Εβραίοι»} ότι: «Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Εβραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, άποτελέσανε πραγματικό σώμα δημίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έκαναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως ».
 
2. Στην Σφαγή της Χίου.
Είναι ιστορικώς βέβαιον, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στίς σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας {1801 – 1884} έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αίμοσταγή Εβραϊκά εγκλήματα. Η μανία των Εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει « ήτο απερίγραπτος » παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον τρόπο με τον όποιο οι Ιουδαίοι μετεχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτον είναι ότι αποκαλεί τους Εβραίους « μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον » και κατόπιν αναφέρει ότι οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο πρό των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν « ως κρέας έν μακέλλω » {σφαγείον}. Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο «Χιακόν Αρχείον » που έπεμελήθη ο Ίω. Βλαχογιάννης {τόμος 1ος, έκδ. «Αρχείων της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας» Αθήναι 1924, σελ. 314-315}.
 
Σας παραθέτω μέρος του κειμένου: « Τών Εβραίων των πρό χρόνων ευρισκομένων επάνω εις τήν Χίον η μανία ήτον απερίγραπτος. Η επιθυμία ήν είχον άκούοντες και βλέποντες τάς καθ’ ήμέραν σφαγάς των Χριστιανών ήτον αχόρταστος, και ηύχοντο να μην ήθελε διασωθή κανείς, όταν έβλεπον μερικούς Χριστιανούς βαλμένους εις την σκοτεινήν φυλακήν, από την οποίαν ήλπίζετο να γλυτώσουν η κατά των ενεχύρων της χώρας οργή των ούτε διά στόματος είνε δυνατόν να έκφρασθή, ούτε διά γράμματος να έξηγηθή, και μάλιστα κατά του Ίερού Μητροπολίτου ηύχοντο να τοις παραδοθή από την διοίκησιν ζωντανός, διά να τον μεταχειρισθούν καθώς ήθελον εκείνοι, ως ουχί μίαν η δύο φοραίς, αλλά καθ’ ήμέραν τους άκουα να λέγουν. Η φαντασία σου λοιπόν άς κρίνη με ποίον τρόπον έμεταχειρίσθησαν τα των αθώων εκείνων νεκρά σώματα, όταν τοις έσυγχωρήθη από την διοίκησιν να τα κατεβάσουν από την άγχόνην, άλλα την ιδίαν έκείνην ήμέραν και άλλα την έρχομένην. 
 
Ούτ’ εγώ ο ίδιος όπου έγινα αυτόπτης να σ’ εκφρασθώ κατ’άξίαν {δεν} δύνομαι. Δεν είναι ούτε θαύμα, ούτε υπερβολή, όπως αν το φρόνησης. Διότι εάν τον ίδιον Κύριον της δόξης έσταύρωσαν, πόσον περισσοτέραν σκληρότητα έπρεπε να δείξωσιν εις τους αυτόν σεβόμενους, και μάλιστα εις ανθρώπους ενός έθνους, από το όποιον δεν άπελάμβανον παρ’ ύβρεις και ονείδη πάσας τάς ημέρας, ως είναι και μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον εις ανθρώπους, λέγω, κατά των οποίων πρίν συλληφθή είναι προσεκολλημένον έμφύτως το άσπονδον μίσος του. Κρίνε σύ με ποίαν σκληρότητα έτραβήχθησαν γυμνά διά να ριφθώσιν εις την θάλασαν, άμοιρα της συμπαθέστατης εις την ανθρωπότητα ταφής και των θρησκευτικών εθίμων. 
 
Ώς και οι είς τους οποίους έσώζετο όλίγη συμπάθεια Τούρκοι τα έσυμπόνεσαν, διότι οι έκ του κοινού των λαού, είς όσους δεν υπήρχε το της φύσεως συμπαθητικόν, άλλ’ η κτηνώδης εκδικητική μανία, άφησαν έπί ημέρας ύστερον κρεμάμενα είς έν των εκεί πλησίον της Καινούριας βρύσεως δένδρων σώματα τινα από τα των ιδίων ενεχύρων, ενώ τα λοιπά είχον συγχωρήσει είς τους καταράτους Εβραίους να τα κατεβάσωσι και τα ρίψωσιν εις την θάλασσαν.
Ουδέ ούτω δε κρεμάμενα γυμνά έκαμψαν την σκληρότητα των, επειδή ενώ παραπορεύομενοι έβλασφήμουν την θείαν πίστιν και έσατύριζον τον χριστιανισμόν δεν έλειψαν και νά τα κατακομματιάσουν ώς κρέας έν μακέλλω ».
 
3. Στην Κορώνη
Αντιγράφω από το λεξικό Χ. Στασινοπούλου: «Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821» το οποίον συστήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία (σε άλλη εποχή βέβαια κι όχι στην σημερινή που όλα διαγράφονται): «Γρηγόριος. Επίσκοπος Κορώνης. Φιλήσυχος και μαλακός άνθρωπος, δεν ήταν οργανωμένος στη Φιλική Εταιρεία και θεωρούσε ότι δεν είχε φτάσει ο καιρός να ξεσηκωθούν oι Ελληνες κατά των τυράννων τους. Oι Τούρκοι τον κράτησαν ως όμηρο στο κάστρο της Κορώνης, που σε λίγο πολιορκήθηκε από τους Ελληνες. Μαζί του είχαν κρατήσει και τον διάκο του κι ένα παπά. Τέλος Ιουλίου δέ, του 1821, οι Εβραίοι που ήσαν στο κάστρο, άφού πρώτα τον βασάνισαν, κομμάτιασαν τον Γρηγόριο και πέταξαν κάτω από το κάστρο τα κομμάτια του, φωνάζοντας στους Ελληνες: « Ελάτε βρέ Ρωμηοί να πάρετε κρέας από το Δεσπότη σας, να φάτε ». Την ίδια ώρα θανάτωσαν, βασανίζοντας τους, και τό διάκο και τόν παπά και τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο. Oi Ελληνες μάζεψαν τους κατακρεουργημένους κληρικούς και τους έθαψαν. {ένθ. άνωτ. τόμος Α’, σελ. 435, λ. «Γρηγόριος»}
 
4. Στο Ναύπλιο
Γκελμπερής Αναγνώστης ή Κελπερής. Αγωνιστής από την Κυνουρία. Επολέμησε ως μικροκαπετάνιος κατά το 1821. Στήν έφοδο που έγινε κατά τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου 1821 κατά του Αναπλιού και απότυχε, είχε πάρει μέρος και ο Γκελμπερής. Μιά μπάλα κανονιού του έσπασε το ένα πόδι στο μερί, και δεν μπορούσε να φύγη. Εβρήκαν οι Τούρκοι τον πήραν μέσα στ’ Ανάπλι. Ο θάνατος του ήταν μαρτυρικός. Ο Φωτάκος αναφέρει τα εξής: « Oi δέ Εβραίοι δια να δείξουν εις τους Τούρκους, ότι έχουν το αυτό πάθος με αυτούς κατά των Ελλήνων, τον έσυραν εις τους δρόμους της πόλεως και ενόσω έζη του έκαμαν μύρια μαρτύρια, εμπαιγμούς και ύβρεις, και μάλιστα τινές έξ αυτών έμάσαγαν τα αυτιά του, τάχα ότι έκινούντο από ύπερβολικόν πάθος και διά να ευχαριστήσουν τους Τούρκους. Αφού δέ άπέθανεν ο Κελμπερής, έπειτα τον έρριψαν εις την θάλασσαν ». Περισσότερα μπορείτε να  βρείτε στα «Απομνημονεύματα » του Φ. Φωτάκου {εκδ. « Μπούρας » τόμος Α’ σελ. 252
κ.ε.}.
 
5. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε
Περί του Πατριάρχου μας Εθνομάρτυρα Γρηγορίου του Ε υπάρχουν πολλές ιστορικές μαρτυρίες εγω θα σας παραθέσω μία ενδεικτική και χαρακτηριστική.
 
Στόν « Συναξαριστή Νεομαρτύρων » {εκδ. «Ορθοδόξου Κυψέλης» Θεσ/νίκη 1984, σελ. 439 – 442} περιγράφεται η θυσία του Ίεράρχου: « Επειδή η οδός ήτο άνωφερής και ο γέρων Πατριάρχης, συντετριμμένος ών έκ των ταλαιπωριών, δεν ήδύνατο να βαδίση, ύπεβαστάχθη ύπό δύο τούρκων στρατιωτών και ούτω διήλθε διά μέσου του κατακλύσαντος τον περί το Πατριαρχείον χώρον και την αύλήν αυτού τουρκικού και ιουδαϊκού όχλου μέχρι της πύλης του Πατριαρχείου ». Εκεί ο δήμιος « βοηθούμενος από πολυαρίθμων Ιουδαίων » ετοίμασε την άγχόνην.
 
Εν τω μεταξύ: « Ο Πατριάρχης ίστατο κατά την τραγικήν έκείνην σκηνήν, σιωπηλώς προσευχόμενος και έχων κεκλιμένην την κεφαλήν επί του δεξιού ώμου. Ατάραχος και μετά χριστιανικής γαλήνης ύφίστατο το ηθικόν εκείνο μαρτύριον ». Τελικά ένας « ρωμαλέος αχθοφόρος », ύψωσεν αυτόν έπί των ώμων προς τον έπί της κλίμακος ίστάμενον δήμιον, όστις περιβολών τον τράχηλον αύτού διά του βρόχου, άφήκεν αυτόν μετέωρον, έν μέσω των άλλαλαγμών μέν των τούρκων και Ιουδαίων. Oi τούρκοι και ιουδαίοι έρριπτον λίθους έπί το αίωρούμενον έκ της αγχόνης λείψανον αύτού, βλασφημούντες και λοιδορούντες.» Η τραγωδία έκλεισε με την έπονείδιστη εβραϊκή πράξι της άγοράς του πτώματος του Πατριάρχου. 
 
Σημειώστε ότι για το άνοσιούργημα συνεστήθη είκοσαμελής εβραϊκή επιτροπή! η όποια κατόρθωσε να πάρη αυτή το πτώμα του Πατριάρχου κι όχι ο Πατριάρχης Ευγένιος, που πλήρωσε για να το θάψη. « Το λείψανον του Γρηγορίου έμεινε κρεμάμενον έπί τρεις ημέρας, μάτην δέ προσεπάθησεν ο Πατριάρχης Ευγένιος να εξαγόραση αυτό και θάψη. Tη 13η Απριλίου είκοσαμελής επιτροπεία Εβραίων δι’ 800 γροσίων ήγόρασε το λείψανον παρά του δημίου, όστις παρέδωκεν αυτό εις την διάθεσιν του άπανταχόθεν της Κων/πόλεως συρρεύσαντος εβραϊκού όχλου. Ούτος δέ προσδέσας το άπογυμνωθέν μέν αλλά φέρον τον βρόχον λείψανον του ίερομάρτυρος από των ποδών, μετά κραυγών χαράς καί αρών κατά της χριστιανικής θρησκείας έσυρεν αυτό άνά τάς οδούς. Ούτω φρικωδώς λίαν έβλεπε τις τα σώματα του τε Πατριάρχου και των λοιπών μαρτύρων, μολυνόμενα διά χειρών βέβηλων, συρρόμενα εντός του πηλού των ρυάκων και χρησιμεύοντα ως παίγνιον του αγρίου μίσους των απογόνων του θεοκτόνου λαού.» {Ινθ. άνωτ. σελ. 763}.
 
6. Η μαρτυρία του συγχρόνου μας Μητροπολίτου Κορίνθου Παντελεήμονος, ο όποιος στο βιβλίο του « Εβραίοι και Χριστιανοί » {εκδ. «Πνοή» Κόρινθος 1980, σελ. 26} σημειώνει: « Οι Εβραίοι συκοφαντούσαν αλύπητα και συνεχώς τους Χριστιανούς στους Τούρκους, έπαιρναν μέρος στους βασανισμούς των Χριστιανών από τους Τούρκους, αποτελείωναν τους Χριστιανούς νεομάρτυρες και εθνομάρτυρες και προέβησαν σε εξευτελισμούς, γενικά των νεκρών σωμάτων τους. Ενδεικτικά μέσα στα πολλά αυτά γεγονότα αναφέρω τις πασίγνωστες πράξεις τους που έκαναν για το μαρτύριο και κατά το μαρτύριο του Κοσμά του Αιτωλού και για το μαρτύριο και κατά το μαρτύριο του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. 
 
Στήν Επανάσταση του 1821, όπως λέγουν τα κείμενα και οι πηγές, αποδεικνύεται ότι ήσαν υπέρ των Τούρκων, κατά των επαναστατημένων Ελλήνων και τους πρόδιναν όσο μπορούσαν περισσότερο στους Τούρκους, τους υπόσκαπταν δέ με κάθε μέσο όπου και όπως τους δινόταν η ευκαιρία».
 
Οι μαρτυρίες δεν έχουν τέλος όπως αντιλαμβάνεστε και νομίζω ότι γνωρίζετε από την ιστορία, ότι οι Ελληνες αγωνιστές έσφαξαν τους Εβραίους της Τριπολιτσας μετα την άλωση της, όχι επειδή υπήρχαν ανυπόστατες κατηγορίες κατά των Εβραίων, αλλά από τα δεινά που είχαν υποστεί καθόλη την Τουρκοκρατία από τους Εβραίους και τα οποία γνώριζαν ως αυτόπτες μάρτυρες τις περισσότερες φορές...
 
Και παρόλο το μίσος των Εβραίων κατά των Ελλήνων από αιώνων, ως Γένος φιλοστοργο και συγχωρητικό οι Ελληνες αποφασίσαμε να τους συγχωρέσουμε (κι ας μην ζήτησαν συγνώμη) και εμπράκτως πλέον να προσπαθούμε ακόμα και να τους σώζουμε απο τα ναζιστικά νύχια κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής...
 
Ομως αυτή η στάση σας μας λυπεί βαθύτατα, διότι αλλο οσα περιγράφουμε παραπάνω κι άλλο να βάζουμε και αμφισβητήσεις συμφωνώντας με έναν Ραββίνο Εβραίο περί του μεγάλου μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Λυπούμαστε βαθύτατα.
 
Αληθώς Ανεστη
 
ΥΓ. Παρακαλώ επειδή τα ιστορικά γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις να μην υπάρξει πλέον άλλη απάντηση καθώς όσα πρεσβευουμε ετέθησαν και από τις δύο μεριές...
ΥΓ.2. Δυστυχώς επικρατώντας το δικό σας πνεύμα και στους κυβερνώντες της πατρίδας μας εδώ και χρόνια, όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία αποκρύπτονται από τα σχολικά μας εγχειρίδια, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στα παιδιά μας, τα οποία μετά από τις δικές σας ενέργειες με την ανάρτηση εβραικών κειμένων, προφανώς θα νομίζουν ότι κι ο Αγιος Κοσμάς έλεγε ανυπόστατα πράγματα για τους εβραίους....
Κρίμα...
ΥΓ.3. Δεν αντιλαμβάνομαστε καθόλου την υπεράσπιση των μισελλήνων εβραίων προσπαθώντας να ριχθούν οι ευθύνες στους αιρετικούς επίσης ανθέλληνες Παπικούς.
 
Ι.Μ.Λ.: Πραγματικά είναι διάλογος του παραλόγου. Αμφισβητήσαμε τα όσα παραθέτετε; Είπαμε ότι δεν έγιναν; Πονηρά πάτε να ξεφύγετε γιατί δεν μπορέσατε να ανατρέψετε το μύθευμα περί σφαγής χριστιανοπαίδων στο εβραϊκό Πάσχα. Αποκαλύπτεστε… Κι εμείς φρονούμε ότι δεν χρειάζεται να συνεχιστεί ο διάλογος όταν στερείται εντιμότητας εκ μέρους σας. Άλλα λέμε, άλλα (κάνετε ότι) καταλαβαίνετε, άλλα απαντάτε. Μην έχετε την  ψευδαίσθηση ότι δήθεν υπερασπίζεστε την Ορθόδοξη Πίστη με τα τερτίπια σας. Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς. Προσευχόμαστε να τα καταφέρετε.
 
Θ: Επίσης προσευχομαστε για εσας... 
Τουλαχιστον προσπαθούμε να αγωνιζομαστε εντός της Μητέρας Εκκλησίας από την οποία δυστυχώς θεωρούμε ότι πηγαίνετε να βγείτε...
Αμην
 
ΥΓ Να σας ενημερωσουμε οτι ειμασταν παροντες γεματοι χαρα και στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Λαρίσης, τον οποιο γνωριζουμε χρονια πριν γίνει Ιεραρχης και απορούμε με όλα αυτα που γίνονται, θεωρούμε εν γνώση του....
 
Ι.Μ.Λ.: Ε όχι και βγαίνουμε εμείς από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Είστε ήδη εκτός Εκκλησιαστικότητας και τολμάτε και λέτε τέτοια! Τι φανατισμός και μισαλλοδοξία! Αν δεν μπορείτε να αγαπήσετε τους εχθρούς σας τουλάχιστον μην λέτε ότι είστε Ορθόδοξοι. Ντροπή σας! Να σας ελεήσει ο Θεός, αν και για να το κάνει πρέπει να το θέλετε κι εσείς. Κρίμα…
 
Θ: Καθολου φανατισμός αγαπητε/η εμείς αν θυμάσαι την αρχή της συζήτησης ένα απλό αίτημα θέσαμε....
Κι εσείς αρχίσατε μια άνευ προηγουμένου υπεράσπιση των ανυπόστατων θέσεων ενός ραββίνου και εισασταν εσεις οι πρωτοι που με μισαλλοδοξία και φανατισμό αρχίσατε φράσεις του τύπου "Αν φοβάστε ότι δεν έχουμε την αλήθεια, τότε να μην λέγεστε Ορθόδοξοι". κλπ...
Πιο τίμιο και ειλικρινές θα ήταν να πείτε "ετσι γουσταρουμε και ο ραββίνος ειναι φιλος μας, ενώ ο αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός εζησε πριν 250 χρόνια κι ηταν αντισημιτης ή μας αρεσει να εχουμε αριστες σχεσεις με την εβραικη συναγωγή και δεν θελουμε να τις χαλασουμε... να τελειωνουμε.
Λοιπόν αφήστε τις κραυγές και κοιταξτε να επανελθετε στην Εκκλησία μας και στην υπερασπισή της κι αφηστε τις σχεσεις με τους εβραίους και μαλιστα οταν λενε ψέματα και συκοφαντείες για τους Αγίους μας. 
 
Καλή συνεχεια. 
 
Ι.Μ.Λ.: Άθλιοι συκοφάντες και διαστρεβλωτές και της αλήθειας της Πίστης και της αλήθειας των γραφομένων. Ξαναδιαβάστε τι γράψατε πριν καταλήξετε στα ψεύτικα συμπεράσματα σσς. Μην ξανατολμήσετε και βάλετε λογια που δεν είπαμε στο στόμα μας. Για περισσότερα στον ψυχίατρο σας. Είστε περίπτωση ανίατη. Τελικά ο φανατισμός κι η μισαλλοδοξια σας δεν αντιμετωπίζονται με τίποτα. Συνεχίστε την θλιβερή ζωούλα σας με τα άθλια πιστεύματά σας μην διανοηθείτε όμως να υποστηρίζετε ότι μπορεί και να είστε Ορθόδοξοι. Αυτό που λένε πέρασε και δεν ακούμπησε… Ντροπή σας και κρίμα.
 
Θ: Ακριβως λοιπόν επιτελους αποκαλυπτεστε οτι ειστε ΚΑΙ υβριστές και οτι δεν μπορείτε να σταθείτε σε ένα με επιχειρήματα, διάλογο...
Υπηρετήστε λοιπόν αυτόν που επιλέξατε... Τον αρχηγό του ψεύδους... 
Δόξα τω Θεώ που υπάρχει ολὀκληρη η στιχομυθία μας εδώ μέσα και όλοι θα γνωρίσουν τι είπατε και τι δεν είπατε. Είναι πλέον ξεκάθαρο για ποιον αγωνιζόμαστε εμείς και ποιον υπερασπίζεστε εσεις....
Μια ζωη αυτό κάνετε ολοι εσείς, να διχαζετε τους Ορθοδοξους και να πληττετε την Εκκλησία μας...
Αλλα αρκετά πλεον, οι εποχές χωρίς απαντήσεις πέρασαν...
Οι εποχές που απλά καθόμασταν οι Ορθόδοξοι να ακούμε τις βλασφημίες και τις συκοφαντίες των εχθρών της Πίστης μας, πέρασαν...
Δεν θα βγαίνει ο καθε ραββινος να σπιλωνει τους αγίους μας και κάποιοι που νομίζουν οτι ἐχουν σχέση με την Εκκλησία του Χριστού, ενώ έχουν παραδοθεί σε πανθρησκείες και παγκόσμια συμβούλια εκκλησιών, να του δίνουν βήμα...
Αρκετα αλωνίσατε εσείς και οι φίλοι σας οι Ραββίνοι....
Θα αντισταθούμε μέχρι να δικαιωθούν οι Αγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας κόντρα στους ραββίνους σας.
Ο Χριστός Θα Νικήσει.
Ο Θεός να σας συγχωρέσει.
 
Τελευταία προειδοποιήση λοιπον:
Σεβαστείτε τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό και κατεβάστε την ανάρτηση του Ραββίνου, ειδάλλως ετοιμαστείτε για τις αντίθετες αναρτήσεις... (που δυστυχώς για εσας εχουν ηδη αρχισει από καποιους αδερφούς μας αλλα προβλέπεται να αυξηθουν) Θα συνεχίσουμε μέχρι να την κατεβασετε....
 
ΥΓ. Θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα και εμείς την συμβουλή του Αγίου Πορφυρίου που καλούσε να δίνουμε τον αγώνα μας κατά του Αντιχρίστου και των οπαδών του εντός της Εκκλησίας, αλλα και χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας... 
 
Ι.Μ.Λ.: Επιμένετε στον παραλογισμό σας, στον εωσφορικό εγωισμό σας και το απύθμενο θράσος σας. Προσθέτετε και απειλές. Είμαστε έτοιμοι και το αίμα μας να χύσουμε υπέρ Χριστού και της Αλήθειας Του. Αποδεικνύεστε Χριστιανομαχοι και Ιεροκατηγοροι. Δεν είστε Ορθόδοξοι εσείς. Αποκαλυφθήκατε. Οι σκοτεινές δυνάμεις που σας εμπνέουν και τις υπηρετείτε δεν θα νικήσουν την Εκκλησία του Χριστού. Μετανοείστε.
 
Θ: Μια προειδοποιηση ηταν αγαπητε μου. Καμμια απειλη.
Το ποιος ειναι Χριστιανομάχος εχει αποδειχθεί πλεον απο οσα γραψαμε εδω μεσα... 
Για το Ιεροκατηγοροι αυτό φυσικα το προσπερναμε, καθως δεν πιστευω να εννοείτε ιεροκατηγορια οταν εναντιωνόμαστε σε εναν Ραββινο...;
Κατα τα λοιπα δεν νομιζω οτι εναντιωθηκαμε καν σε καποιον Ιερεα και προσπαθησαμε να κρατησουμε, οσο ηταν δυνατον, την ευπρεπεια του λογου μας, παρα τις επιθεσεις και τις υβρεις απο το δευτερο κι ολας μηνυμα σας...
Δεν πειραζει δυστυχως οπως συνηθως, αυτοι που επικαλουνται το "Αγαπατε τους εχθρους σας" κανουν ακριβως το αντθετο... 
Δεν εχθρευομαστε κανεναν ουτε καν τον υβριστη του Αγιου μας Κοσμα του Αιτωλου, Ραββίνο.
Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι θα τον αφησουμε ανυπερασπιστο όταν λοιδωρείται και διαπομπεύεται...
 
Συγνωμη που δεν γνωριζω αν ειστε ή οχι ιερεας αν και κανονικα, αν εισασταν ιερεας θα έπρεπε αμεσως να αποκαλυφθείτε... Το οτι ξεχασατε στο μηνυμα σας το "Χριστός Ανεστη" μας οδηγησε στο να θεωρουμε οτι ειστε λαικος...
 
Δεν επιθυμουμε περαιτερω διάλογο μαζι σας. Αν ειστε κληρικός τότε η λυπη και στεναχωρια μας ειναι ακομα μεγαλυτερη και απο το ρασο ζηταμε συγνωμη για τις εντασεις... αλλά όχι για τις θέσεις. Και τονιζουμε το άτοπο και το απρεπες του να μην αποκαλυφθείτε αμέσως... εφόσον ειδατε ότι η συζητηση οδεύει σε συγκρουση.
Αν ειστε λαικος οπως θεωρήσαμε εξ αρχης, τότε βρισκομαστε στο ιδιο ακριβως πλαίσιο συζητησης....
 
Πριν χυσετε το αίμα σας για τον Χριστό κάντε μια πολυ πιο απλή κινηση και κατεβαστε το καταπτυστο κειμενο του Ψευτη Ραββινου.
Ειδαλλως τα υπολοιπα ειναι απλώς λογια του αέρος....
Επειδη εχω δεχθει μεγαλες αντιδρασεις απο γνωστους και φιλους για το ατοπημα της ιστοσελίδας σας, παρακαλω για μια υστατη φορα να κατέβει η αναρτηση και να αλληλοσυγχωρεθουμε για ολες τις δυσκολες στιγμές αυτου του διαλογου..
Ειναι ντροπη πια....
 
Ι.Μ.Λ.: Ντροπή σας όντως. Είστε εμμονικοί. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Δεν έχει
νόημα ο περαιτέρω διάλογος. Δεν μπορείτε να ζητήσετε ούτε μια συγγνώμη.
Συνεχίστε μόνοι σας…
 
Θ: Συγνωμη για τις εντασεις απο εναν συνανθρωπο μπορουμε να ζητησουμε ανα πασα στιγμη και φυσικα την ζηταμε.
Συγνωμη για τις θεσεις υπερασπισης Εκκλησιας και Αγιων δεν θα ζητησουμε ποτέ, εφοσον επιτελεσαμε το καθηκον μας.
Τα δυσκολα ειναι γι αυτους που οφειλουν συγνωμη στην Εκκλησια και συγκεκριμενα σε εναν μεγαλο Αγιο μας.
Απο αυτον δυσκολα θα την παρετε.... οσο το αισχρο αρθρο του ραββινου φαρισαιου στεκει εκει...
Καλη μετανοια. 

Ι.Μ.Λ.: Καλά καλά, μας πείσατε...
 
«Πᾶνος»

ΣΧΕΤΙΚΑ: 




==========================
 
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

     Σχετικά δημοσιεύματα για τον κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο εις Λάρισα  (κάντε ΚΛΙΚ  πάνω σε κάθε θέμα και συνδεθείτε με τον υπερσύνδεσμο στο άρθρο)
 

 
 
 
 
 
 
 
 



15--Πανελλήνια αγανάκτηση και αποστροφή έχει προκαλέσει η ενέργεια και η στάση του νέου δεσπότη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, καθώς και η συμμετοχή των δύο "εκλεκτών του" ιερέων, σε εκδηλώσεις των Ρόταρυ και της συναγωγής. Ο δεσπότης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ακόμη να ζητήση συγγνώμη για την συμμετοχή του σε εκδήλωση της εβραϊκής συναγωγής και δια την εκπροσώπησή του σε εκδήλωση των Ρόταρυ

 
 
19--Σκανδαλώδης η εκλογή του Λαρίσης; Ή διορισμός!!! Μας εκπλήσσει καθημερινά ο Λαρίσης και αφού στην χειροτονία του είπε «ράον σιωπή» και χειροκροτήθηκε από κει και μετά δεν έβαλε γλώσσα μέσα.


 23 Απάντηση στην ασύλληπτη ανακοίνωση της Μητρόπολης Λάρισας για τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών: Τους μοιράσαμε σοκολατάκια για να μη φύγουν πικραμένοι…

24   Απάντηση στη κατάπτυστη ανακοίνωσή του Ιερωνύμου και της Μητροπόλεως Λαρίσης.

25  “ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" Πρὸς τὸν Μητροπολίτη Λαρίσης καὶ Τυρνάβου Κ.κ. Ἱερώνυμο (Νικολόπουλο)

2 6 Προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο που ξεκινά εμβολιασμούς στους Ιερούς Ναούς

27  Έρχεται το μπόλι έξω από τους Ναούς της Μητροπόλεως Λαρίσης !

28  Νεκτάριος Δαπέργολας: Τραγικοί μασκαριότατοι, ἀποστάτες ρασοφόροι τῶν ἐσχάτων χρόνων καί τῶν μαύρων σκοταδιῶν... και "Ο μόσχος ο σιτευτός" 

29  Χαίρε Ιερώνυμε Λαρισαίων αισχύνη και εμβολιασμένων το καύχημα ! 

30  Αίσχος! Ο κ. Ιερώνυμος Λάρισας χρησιμοποιεί τον Άγιο Αχίλλιο ως χώρο συνεντεύξεων και τους Ιερούς Ναούς της Λάρισας ως προπαγανδιστικά κέντρα εμβολιασμού. Βίντεο

 31 Λάρισα SOS… Αρχιερατική πρωτοβουλία απωλείας

32 Εκ των δηλώσεων του κου Ιερωνύμου στη Λάρισα συνάγεται ότι η κατάστασή του μετά τον εμβολιασμό του είναι "προφανώς παράλογη" βαίνουσα επί το χείρον. Στον 7ο εμβολιασμό του τι να περιμένουμε;;;

33  κ. Ιερώνυμε Νικολόπουλε, δεσπότη της Λάρισας, θα ηγηθείς δυναμικής αντιδράσεως προς αποτροπή της ελεύσεως του περιφερόμενου ξόανου – μαριονέτας «Αμάλ» ή θα το αναλάβει ο λαός;;;

34  Κύριε Ιερώνυμε εις Λάρισα, η μάσκα σου δεν σε κρύβει πλέον

35 Ο Ιερώνυμος Λαρίσης αγωνίζεται διαρκῶς, νά διαφοροποιηθεῖ ἀπό τούς Ἀποστόλους καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, πράττων ἀκριβῶς τά ἀντίθετα

36  Εἶναι ἀνεκτόν δίπλα στούς σφαγιασθέντες “Ἀμνούς” νά δεσπόζουν οἱ ἀνηλεεῖς διῶκτες τους;

 37 Αιρετικός Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» μόλυνε τον Εσπερινό της Παναγιά της Τήνου με συγχοροστατούντα τον Ιερώνυμο Λαρίσης- Να τον χαίρονται οι Λαρισαίοι [Βίντεο]

38 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

39  Όταν η μάσκα αποκαλύπτει τον προβατόσχημο λυκοποιμένα

40   Ο αγαπητός δεσπότης της Συναγωγής κ. Ιερωνύμος (Νικολόπουλος) ο είς Λάρισα, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εβραίων, όπως συνηθίζει ανελλιπώς (για τρίτη χρονιά) από την ἀναρρίχησή του στό θρόνο του Αγίου Αχιλλείου.

41  «Ἡ Πίστις μας, πρέπει νά παραδίδεται ἀνόθευτη, καθαρή ἀπό κάθε σπίλο...»

42   Ο δεσπότης και ο Ραββίνος ...παπαδάκι του

43  Όταν χαρακτηρίζεις… «μπούρδες» αυτά που δείχνουν τα κανάλια, πρέπει να φροντίζεις να μην λες και συ… «μπούρδες».

44  Ο εις Λάρισα Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ονομάζει την πίστη στην ιερότητα και αγιότητα των Ιερών Ναών μας παραμύθι

45  Εθιμοτυπική Επίσκεψη Του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου Της Ισραηλιτικής Κοινότητας στο δεσπότη κ. Ιερώνυμο της Λάρισας. Με τους εβραίους δεν φοράει μάσκα, με τα χριστιανόπουλα όμως φοράει!

46  Ευλογημένες μάσκες απο την Λάρισα πρός διαφύλαξιν ...της πολυτίμου υγείας του ευσεβούς ποιμνίου... απο κ. Νταβέλη! (πανόραμα ομιλούντων φωτογραφιών)

47 «Ξέφυγε ο Λαρίσης… Πάρτε του το ωμοφόριο… Αποσχηματίστε τον….»

48  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΘΗΡΩΝ : Ἡ μάσκα δέν ἔχει θέσιν ἐντός τοῦ ἱεροῦ χώρου - ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) :Έξω απο το Ναό όσοι δεν φορούν μάσκα

49  Ἡ ἄνοδος καί ἡ πτῶσις τοῦ Σεβ. Λαρίσης

50  Ηχηρό "Χαστούκι" Αμβροσίου σε Ιερώνυμο της Λάρισας Ἔχεις ξεφύγει… μαζέψου Ἱερώνυμε

51  Σχολιασμός στην αυθάδη και ειρωνική απάντηση του νεοσσού δεσπότη της Λαρίσης (;) κ. Ιερωνύμου προς τον τον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο (βίντεο)


53    Ο Ιερώνυμος στη Λάρισα ου βούλεται συνιέναι



   ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

     Σχετικά δημοσιεύματα για τον κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο εις Λάρισα  (κάντε ΚΛΙΚ  πάνω σε κάθε θέμα και συνδεθείτε με τον υπερσύνδεσμο στο άρθρο)
 

 
 
 
 
 
 
 
 



15--Πανελλήνια αγανάκτηση και αποστροφή έχει προκαλέσει η ενέργεια και η στάση του νέου δεσπότη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, καθώς και η συμμετοχή των δύο "εκλεκτών του" ιερέων, σε εκδηλώσεις των Ρόταρυ και της συναγωγής. Ο δεσπότης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ακόμη να ζητήση συγγνώμη για την συμμετοχή του σε εκδήλωση της εβραϊκής συναγωγής και δια την εκπροσώπησή του σε εκδήλωση των Ρόταρυ

 
 
19--Σκανδαλώδης η εκλογή του Λαρίσης; Ή διορισμός!!! Μας εκπλήσσει καθημερινά ο Λαρίσης και αφού στην χειροτονία του είπε «ράον σιωπή» και χειροκροτήθηκε από κει και μετά δεν έβαλε γλώσσα μέσα.


 23 Απάντηση στην ασύλληπτη ανακοίνωση της Μητρόπολης Λάρισας για τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών: Τους μοιράσαμε σοκολατάκια για να μη φύγουν πικραμένοι…

24   Απάντηση στη κατάπτυστη ανακοίνωσή του Ιερωνύμου και της Μητροπόλεως Λαρίσης.

25  “ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" Πρὸς τὸν Μητροπολίτη Λαρίσης καὶ Τυρνάβου Κ.κ. Ἱερώνυμο (Νικολόπουλο)

2 6 Προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο που ξεκινά εμβολιασμούς στους Ιερούς Ναούς

27  Έρχεται το μπόλι έξω από τους Ναούς της Μητροπόλεως Λαρίσης !

28  Νεκτάριος Δαπέργολας: Τραγικοί μασκαριότατοι, ἀποστάτες ρασοφόροι τῶν ἐσχάτων χρόνων καί τῶν μαύρων σκοταδιῶν... και "Ο μόσχος ο σιτευτός" 

29  Χαίρε Ιερώνυμε Λαρισαίων αισχύνη και εμβολιασμένων το καύχημα ! 

30  Αίσχος! Ο κ. Ιερώνυμος Λάρισας χρησιμοποιεί τον Άγιο Αχίλλιο ως χώρο συνεντεύξεων και τους Ιερούς Ναούς της Λάρισας ως προπαγανδιστικά κέντρα εμβολιασμού. Βίντεο

 31 Λάρισα SOS… Αρχιερατική πρωτοβουλία απωλείας

32 Εκ των δηλώσεων του κου Ιερωνύμου στη Λάρισα συνάγεται ότι η κατάστασή του μετά τον εμβολιασμό του είναι "προφανώς παράλογη" βαίνουσα επί το χείρον. Στον 7ο εμβολιασμό του τι να περιμένουμε;;;

33  κ. Ιερώνυμε Νικολόπουλε, δεσπότη της Λάρισας, θα ηγηθείς δυναμικής αντιδράσεως προς αποτροπή της ελεύσεως του περιφερόμενου ξόανου – μαριονέτας «Αμάλ» ή θα το αναλάβει ο λαός;;;

34  Κύριε Ιερώνυμε εις Λάρισα, η μάσκα σου δεν σε κρύβει πλέον

35 Ο Ιερώνυμος Λαρίσης αγωνίζεται διαρκῶς, νά διαφοροποιηθεῖ ἀπό τούς Ἀποστόλους καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, πράττων ἀκριβῶς τά ἀντίθετα

36  Εἶναι ἀνεκτόν δίπλα στούς σφαγιασθέντες “Ἀμνούς” νά δεσπόζουν οἱ ἀνηλεεῖς διῶκτες τους;

 37 Αιρετικός Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» μόλυνε τον Εσπερινό της Παναγιά της Τήνου με συγχοροστατούντα τον Ιερώνυμο Λαρίσης- Να τον χαίρονται οι Λαρισαίοι [Βίντεο]

38 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

39  Όταν η μάσκα αποκαλύπτει τον προβατόσχημο λυκοποιμένα

40   Ο αγαπητός δεσπότης της Συναγωγής κ. Ιερωνύμος (Νικολόπουλος) ο είς Λάρισα, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εβραίων, όπως συνηθίζει ανελλιπώς (για τρίτη χρονιά) από την ἀναρρίχησή του στό θρόνο του Αγίου Αχιλλείου.

41  «Ἡ Πίστις μας, πρέπει νά παραδίδεται ἀνόθευτη, καθαρή ἀπό κάθε σπίλο...»

42   Ο δεσπότης και ο Ραββίνος ...παπαδάκι του

43  Όταν χαρακτηρίζεις… «μπούρδες» αυτά που δείχνουν τα κανάλια, πρέπει να φροντίζεις να μην λες και συ… «μπούρδες».

44  Ο εις Λάρισα Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ονομάζει την πίστη στην ιερότητα και αγιότητα των Ιερών Ναών μας παραμύθι

45  Εθιμοτυπική Επίσκεψη Του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου Της Ισραηλιτικής Κοινότητας στο δεσπότη κ. Ιερώνυμο της Λάρισας. Με τους εβραίους δεν φοράει μάσκα, με τα χριστιανόπουλα όμως φοράει!

46  Ευλογημένες μάσκες απο την Λάρισα πρός διαφύλαξιν ...της πολυτίμου υγείας του ευσεβούς ποιμνίου... απο κ. Νταβέλη! (πανόραμα ομιλούντων φωτογραφιών)

47 «Ξέφυγε ο Λαρίσης… Πάρτε του το ωμοφόριο… Αποσχηματίστε τον….»

48  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΘΗΡΩΝ : Ἡ μάσκα δέν ἔχει θέσιν ἐντός τοῦ ἱεροῦ χώρου - ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) :Έξω απο το Ναό όσοι δεν φορούν μάσκα

49  Ἡ ἄνοδος καί ἡ πτῶσις τοῦ Σεβ. Λαρίσης

50  Ηχηρό "Χαστούκι" Αμβροσίου σε Ιερώνυμο της Λάρισας Ἔχεις ξεφύγει… μαζέψου Ἱερώνυμε

51  Σχολιασμός στην αυθάδη και ειρωνική απάντηση του νεοσσού δεσπότη της Λαρίσης (;) κ. Ιερωνύμου προς τον τον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο (βίντεο)


53    Ο Ιερώνυμος στη Λάρισα ου βούλεται συνιέναι





 



Σχόλια από την Ιστοσελόγιο: ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily 


  1. Νομίζω φίλε Θάνο ότι η ανάγνωση και σχολιασμός του άρθρου εξάγει αυτονόητα συμπεράσματα. Ο Δούρειος Ίππος είναι εντός των τειχών μας και επίδοξοι ολετήρες άρχισαν πλέον να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο (Και ιεράρχες και πολιτικοί)... Τι σχέση έχουν αυτοί οι ιερόσυλοι ιεράρχες με τους ένδοξους προγόνους μας ιερωμένους που στο ένα χέρι κρατούσαν το Ευαγγέλιο και στο άλλο το καριοφίλι .. Όπως π.χ.
    Με τον Πατριάρ­χη Γρηγόριο και των αρχιερέων Αδριανουπόλεως Δωροθέου, Εφέσου Διονυσίου, Δέρκων Γρηγορίου, Αγχιάλου Ευγενίου, Π. Πατρών Γερμανού, Χριστιανουπόλεως Γερμα­νού, Δημητσάνης Φιλόθεου, Σαλώνων Ησαΐα, Ρωγών Ιω­σήφ, Μεθώνης Γρηγορίου, Κορώνης Γρηγορίου, Κύπρου Κυπριανού, Κρήτης Γερασίμου, Έλους Ανθίμου, Ταλαντίου Νεοφύτου, του Κύπριου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και μητροπολιτών.. κ.ά.π.
    Και για την σημερινή κατάντια ορισμένων κατ όνομα αρχιερέων .....Τρίζουν τα ιερά οστά αυτών των τιμημένων ιερωμένων, που έδωσαν και την τελευταία τους πνοή, ώστε το όραμα τόσων γενεών να θεμελιωθεί θρησκευτικά και εθνικά και στοιχειωθεί επάνω στα λιπόσαρκα, αιμάσσοντα και ασπαίροντα κορμιά- σκέλε­θρά τους, ώστε από τα κατ' εξοχήν ιερά τους κόκκαλα να εξανθίσει ο κάλλιστος σπόρος και καρπός της ελευθερίας.

    Έγραψα κάποτε για όλους τους τυχόν ασεβείς ... Έλληνες προδότες και εφιάλτες
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΡΑΝΑΒΑΛΙΟΥ ΝΑ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΧΕΙΜΏΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΚΟ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ...ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ...
    ΑΑ

    Απάντηση
  2. Ενα θα πω αδερφε μου και συναγωνιστη Θανο, ΕΥΓΕ για την πρωτοβουλια σου και για το ηθικο αναστημα να παλεψεις με αυτους που υποτιθεται οτι υπηρετουν την Ορθοδοξια μας κατεχοντας "αξιωματα και πνευματικοτητα".
    Το ΑΝ ειμαστε σημερα Ελληνες και Χριστιανοι Ορθοδοξοι το χρωσταμε αποκλειστικα στον ΑΓΙΟ αυτο Παππουλη που οργωσε την σημερινη Ελλαδα και οχι μονο (ας ΜΗΝ ξεχναμε οτι τα συνορα της πραγματικης Ελλαδος δεν σταματουν στα σημερινα αλλα συντομα οπως ο ιδιος ο ΠατροΚοσμας Προφητευσε θα μεγαλωσουν και θα γινουν τα αληθινα) και με την απιστευτη δραση του που παρακινουσε τους σκλαβους Ρωμιους να χτιζουν ΠΡΩΤΑ σχολεια και μετα Εκκλησιες για να μαθουν οπως ελεγε τα παιδια την μητρικη τους γλωσσα ωστε να καταλαβαινουν πληρως το Ευαγγελιο που θα διαβαζεται στις Εκκλησιες...μηπως μπορουμε οι σημερινοι απαιδευτοι και ασχετοι παντελως νεοελληνες να αντιληφθουν το μεγαλειο του Αγιου μας ???
    Μηπως τυχαια εχουμε ολη αυτην την Πνευματικη συσκοτιση στο αδειο μας κρανιο αλλα γεματο απο καθε λογης τηλεσκουπιδια και ανουσιου λαιφσταιλ ???
    Μηπως και εσεις ρε ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Πιστης μας εκει στην "ιερα" μητροπολη Λαρισσης αυτο επιδιωκετε ?
    Μηπως εχετε παρει κατω απο το τραπεζι τα οβραικα αργυρια για να διαλαλεισετε τα "πνευματικα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σας ?
    Τελικα το διαιρει και βασιλευε που δημιουργησαν οι Βυζαντινοι το κανουν πραξη οι εχθροι μας και μαλιστα με μεγαλη ευκολια επανω μας, αλλωστε αυτο μας αξιζει με την ξενομανια μας και την απυθμενη βλακεια που μας δερνει σαν λαο.
    Ας σκεφτουμε το βασικοτερο ολων, οι οβραιοι ηταν ΠΑΝΤΑ διαχρονικα εχθροι μας, αλλωστε η "μεγαλη γιορτη τους" των μακαβαιων σε ποιο ιστορικο γεγονος αναφερεται ???

    Απάντηση
  3. Οὐδόλως ἐσφαλμένη ἦτο ἡ κατηγορία τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ κατά τῶν Ἑβραίων! Ὑπάρχουν δημοσιευμένες ἐπώνυμες μαρτυρίες γιά θυσίες χριστιανοπαίδων κατά τήν περίοδον τοῦ Ἑβραϊκοῦ πάσχα. Γνωρίζω τήν περίπτωσιν ἑνός μοναχοῦ πού παρολίγον νά πέσῃ θῦμα ὅταν ἦτο περίπου 10 ἐτῶν εἰς τήν Θεσσαλονίκην. Τόν ἔσωσεν ἡ Θεοτόκος, δι' ὅ καί ἔγινε μοναχός, ὅπως εἶχε κάνει τάμα ἐάν τόν ἔσωζεν ἡ Παναγία ἀπό τά βρωμερά χέρια τῶν ἐπιδόξων δολοφόνων του. Μέχρι τόν θάνατόν του (1977) διέδιδε τήν περιπέτειάν του καί πῶς ἀκριβῶς τόν ἔσωσεν ἡ Κοσμοσώτειρα Παναγία μας. Ἐξ ἄλλου, ὁ Ἑλληνορῶσσος ἱερεύς Ἰωάννης Πραναΐτης ἔγραψε ὁλόκληρον βιβλίον μέ συγκεκριμένα τέτοια περιστατικά εἰς Ἱσπανίαν καί ἀλλαχοῦ, τά ὁποῖα προεκάλεσαν καί τά πογκρόμ ἐναντίον τῶν Ἑβραίων. Τώρα, οἱ Οἰκουμενισταί, ὡς ἀρχιμάστοροι εἰς τό Ψεῦδος, «στρογγυλεύουν» τά πάντα μέ ἄκρως γελοῖα «ἐπιχειρήματα»! «Ὄξω, ρέ!»

    Απάντηση
  4. Καιρός είναι πλέον τόσον οι ευσεβείς Έλληνες Χριστιανοί, αλλά και η εν υπνώσει, Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος να διαχωρίσουν την ήρα απ το στάρι, διότι βέβαιον είναι ότι ανάμεσα στον Ιερό κλήρο υπάρχουν πλείστοι ιεράρχες, που τιμούν και Ορθοδοξία και Ελληνισμό. Τώρα αν η νέα τάξη πραγμάτων τους επέβαλε την σιωπή, ας υψώσουν επί τέλους την φωνή τους προτού είναι αργά, διότι ο σιωπών δοκεί συναινείν και ίσως κάποια στιγμή να χαρακτηρισθούν συνένοχοι.
    Όσον αφορά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τόσον τα διδάγματα τους όσον και οι άγιες πράξεις του, ενοχλούν και Εβραίους και Αθέους ... ΤΙΜΗ ΤΟΥ.

    Ο άγιος Κοσμάς «...φρόντιζε συνήθως μέ τρεῖς διαδοχικές διδαχές, στόν ἴδιο τόπο, νά μεταδίδει στούς ἀκροατές τοῦ τίς βασικές γνώσεις ποῦ ἔπρεπε νά γνωρίζουν ὡς χριστιανοί». Και ποιές ήταν αυτές; «...Στήν πρώτη διδαχή ...ἄρχιζε ἀπό τήν Δημιουργία, ἀπό τόν Θεό, τῶν ἀγγέλων καί τοῦ ὑλικοῦ κόσμου, προχωροῦσε στούς πρωτοπλάστους..., τήν πτώση καί τήν ἔξωσή τους ἀπό τόν Παράδεισο, τήν τιμωρία τούς δηλαδή τόσο ἐδῶ στή γῆ, ὅσο καί μετά τόν θάνατό τους, στόν ἄλλο κόσμο». Στη δεύτερη διδαχή «διηγόταν τή γέννηση καί τή ζωή τῆς Παναγίας, τή γέννηση καί τή ζωή τοῦ Χριστοῦ, τό βράδυ τῆς Μεγάλης Πέμπτης μέ τό Μυστικό Δεῖπνο, τήν προδοσία τοῦ Ἰούδα καί τήν αὐτοκτονία του», ενώ στην τρίτη διδαχή «θέμα του ήταν η Ανάσταση του Χριστού, το έργο των Αποστόλων και η εξάπλωση της χριστιανικής πίστεως με κατάληξη τη Δευτέρα Παρουσία, μετά την οποία οι αμαρτωλοί τιμωρούνται στην Κόλαση και οι δίκαιοι αμείβονται στον Παράδεισο». Το επί 20ετία περίπου αποστολικό έργο του μεγάλου Διδάχου είχε τεράστια ευεργετική επίδραση στην ψυχή του ελληνικού λαού.
    Άνθρωποι παραδομένοι ως τότε στα πάθη, τις κλοπές, τους φόνους, τις αρπαγές, την ανηθικότητα, την αδιαφορία περί την πίστη, όταν άκουγαν τις διδαχές του άγιου άλλαζαν τρόπο ζωής.
    ΟΙ ΑΜΕΑΝΟΗΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΎΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΜΑΣ .... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΙΩΣΥΝΗ.
    ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.
    Στο χωριό Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας γεννήθηκε ένα παιδί πού επρόκειτο να αναδειχθεί ο φωτιστής του Γένους των Ελλήνων. Ήταν το έτος 1714 όταν οι καταγόμενοι από τα Γραμμενοχώρια της

    Ηπείρου και εγκαταστημένοι στο Απόκουρο γονείς του έφεραν στον κόσμο τον Κώνστα (Κωνσταντίνο) Δημητρίου η Ανυφαντή.
    Κοινωνικός εργάτης. Στύλος Ορθοδοξίας και ελληνικότητας

    ΙΔΕΤΕ. Εξαιρετικό άρθρο από Εκκλησία της Κύπρου.
    Μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (24 Αυγούστου)https://churchofcyprus.org.cy › ...·
    24 Aug 2021 — Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έγινε κοντά στο χωριό Κολικόντασι της Αλβανίας, το έτος 1779, με εντολή του Κουρτ πασά του Βερατίου, ο οποίος ...
    Μ.Ρ.

    Απάντηση
  5. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου Κρήτης που εφαρμόζονται πλέον από την οικουμενιστική "εκκλησία" της Ελλάδος και απανταχού, αυτή είναι η... νέα κανονικότητα (του Π.Σ.Ε.). Όσοι μένουν σε κοινωνία με τους οικουμενιστές, προσποιούμενοι τον καλόν αγώνα, ενισχύουν τον Π.Σ.Ε. και συμβάλουν στο να μείνουν οι αγνοούντες στην αίρεση. Συμβάλουν, δηλαδή, στο να χαθούν ψυχές! https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2021/06/051-21621-5.html

    Απάντηση
  6. Ν.Δαπέργολας06 Ιουνίου, 2022 18:29

    Ἅκρως ἐντυπωσιακό τό πῶς ἡ...λεγεών πού κατοικεῖ μέσα στόν ἐκ Λαρίσης δύσμοιρο, ἀρχικά συγκεκαλυμένη καί μελιστάλαχτη, ἀρχίζει καί ἀφρίζει σταδιακά, ὅσο συναντᾶ ἀντίσταση, καί ἀποκαλύπτεται κατά κύματα. Θά μποροῦσε νά γίνει καί θεατρικό μονόπρακτο μέ τίτλο "Τό διαβολοξεβράκωμα" ἤ κάτι τέτοιο. Συγχαρητήρια, ἀδελφέ Θάνο, γιά τόν...ἐξορκισμό!

  7. Σαν πολύ δεν τον σήκωσαν τον αμανέ εκεί στη μητρόπολη της Λάρισας;
    Τι φρασεολογία είναι αυτή; Επιτρέπεται να μιλάνε έτσι;
    Τι ύφος είναι αυτό;
    Είναι εν γνώσει του μητροπολίτη αυτά ή κάποιοι αυτενεργούν;
    Ντροπή τους!

  1. Αυτός που απαντά στον κ. Θανο είναι ο ίδιος οδεσπότης Ιερώνυμος μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Δεν τολμάει να απαντήσει άλλος για λογαριασμό του
    ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ

    Απάντηση
  2. Αυτός που απαντάει για λογαριασμό της Μητροπόλεως το κάνει εξ ονόματος πολλών, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ρωτήθηκε αν συμφωνεί να βάλει τέτοιο άρθρο σε περιοδικό της Μητρόπολης. Είτε πιστός Λαρισαίος, είτε Ιερέας της Μητροπόλεως. Ερήμην αυτών ενεργεί ο επίσκοπος.
    Εβραιόσπορους σκληροτράχηλους και απερίτμητους τη καρδία γέμισε η Μαρτυρική Λάρισα.
    Να κρεμάσει το πετραχήλι του ο επίσκοπος αυτός και η αυλή του όλη, διότι έλεγε όταν "έσταζε μέλι" για όσους δεν θέλανε να φορέσουν μάσκα στο Ναό, όποιος κολλήσει τον διπλανό του και πεθάνει είναι φονέας. Ο ίδιος που έσπειρε εμβόλια έξω από Ναούς με την κινητή μονάδα, γνωρίζει πόσους έστειλε στο τάφο; Ας το κρεμάσει λοιπόν και ας μετανοήσει διότι θα εκπλαγεί με τον αριθμό τους κατά την 2α Παρουσία Του Κυρίου μας.
    Φεύγουν συνεχώς συνάνθρωποί μας διότι τον άκουσαν και έτρεξαν να εμβολιαστούν. Στο περιοδικό με τα χρήματα των ενοριτών της Λαρίσης φιλοξενεί υπουργούς, περιφερειάρχες, δημάρχους, ραβίνους, άθεους, μασώνους. Αλλα για τους αδελφούς που χάνονται λόγω εμβολίων σιγή. Για τους υγειονομικούς σε αναστολή; τίποτα! για τους δυσκολεμένους; τίποτα! Ανάξιος!