Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

«Ξέφυγε ο Λαρίσης… Πάρτε του το ωμοφόριο… Αποσχηματίστε τον….»


Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΥΝΤΕΣ



Ο Ιερώνυμος Λαρίσης λέγει και ου ποιεί
Πιστεύει, όπως οι άθεοι πολέμιοι της Εκκλησίας, ότι με την Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ο ιός; Άλλα λέει και άλλα κάνει; Γι’ αυτό αποφάσισε  να μη  μεταλάβει ο ίδιος το Πάσχα και  οι πιστοί της μητροπολιτικής του περιφέρειας; (μόνο στον Καναδά και σε πόλη της Αυστραλίας έγινε αυτό).!!! 
Απόφαση της Συνόδου  της Εκκλησίας που «τραβάει»  ειδικά το αφτί του Λαρίσης
Συμφύρεται με ροταριανούς και έδωσε εντολή σε ιερέα να παρευρεθεί και να τον εκπροσωπήσει   σε εκδήλωση  των Ροταριανών «Σεμινάριο εισερχομένων αξιωματούχων» στελεχών 2484 Ροταριανής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ 23-24/3-2019. Στην συνεστίαση αυτή διάβασε την  καθορισμένη από τους ρόταρυ προσευχή ή την Ορθόδοξη;…
Η Σύνοδος εξέδωσε πρόσφατη απόφαση για τη μη μετάδοση νόσων από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, ενώ σε άλλη απόφασή της καταδικάζονται  οι οργανώσεις Ρόταρυ και οι Λάϊονς. Μια απόφαση που τραβούσε ειδικά το αφτί του Λαρίσης και μόνο το όνομά του δεν έγραφε.
 Αμετανόητος και αποκομμένος  από τον πιστό λαό της Λάρισας για τον σκανδαλισμό που προκάλεσε, δεν ζήτησε μία συγγνώμη,  ούτε από τον ιερέα που έστειλε στους Ρόταρυ να τον εκπροσωπήσει  και είναι δακτυλοδεικτούμενος ως «παπαρόταρυ»!!!
Το ιστολόγιο της Μητροπόλεως Λαρίσης εξωραϊστικό- προπαγανδιστικό εργαλείο του κ. Ιερωνύμου
  Κι ενώ στο ιστολόγιο της μητρόπολης προβάλλει προκλητικά όλα τα ΦΕΚ με τις αποφάσεις (ΚΥΑ) της Πολιτικής Προστασίας, την απόφαση της Συνόδου περί μη μεταδόσεως του ιού διά της Θείας Κοινωνίας δεν την δημοσίευσε.
 Κυρίως, όμως, απέκρυψε προκλητικά την απόφαση  της Συνόδου που καταδικάζει τις μασονικές οργανώσεις  Ρόταρυ και Λάϊονς ως μη συνάδουσες με τον Χριστιανισμό. Δεν έπρεπε να ενημερωθούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και το ποίμνιο της μητροπόλεως  για το μεγάλο λάθος του; Ή μήπως  δεν το ανακοίνωσε στους Ναούς και δεν το δημοσίευσε στο ιστολόγιο, για να μη στενοχωρήσει αυτές τις «φιλάνθρωπες» μυστικές οργανώσεις;;;   
Αντιθέτως προβάλλει, κατ’ εξαίρεση το προκλητικό προπαγανδιστικό αθεολόγητο άρθρο υπέρ της μασκοφορίας εντός του ναού, που  προφανώς τον εκφράζει κιόλας,  με τίτλο:  «Μπορεί Η Μάσκα Να Μου Στερήσει Τον Χριστό;» του  π. Σπυρίδωνος Σκουτή Ι. Μητρ. Λήμνου.
 «Συναγωγή του σατανά»

«Η συναγωγή είναι τόπος ιερός» είπε σε ομιλία του μέσα στην Εβραϊκή Συναγωγή της Λάρισας στις 24-1-2019*  και χειροκροτήθηκε (χωρίς αναφορά σε Χριστό και Σταυρό). «Ιερός τόπος η Συναγωγή», κ. Ιερώνυμε Νικολόπουλε; Διορθώνεις τον Ευαγγελιστή Αγ. Ιωάννη τον Θεολόγο που την αποκαλεί συναγωγή του Σατανά; Αντιθέτως, ο Ορθόδοξος Ναός που έχει λείψανα Αγίων και αγιάζεται απο τα τελούμενα μυστήρια και τις δεήσεις των πιστών, είναι μολυσματικός και πρέπει να βάλουν μάσκα οι πιστοί, άλλως τους δείχνεις την έξοδο;  
Και καλά για τους Ρόταρυ δεν γνώριζε, για την Συναγωγή των Ιουδαίων που επισκέφθηκε; 
Σε δύο σημεία της Αποκάλυψης (Β,9 και Γ,9) μιλάει για «Συναγωγή του σατανά»!!! και  σχολιάζει ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, «ένεκα του μίσους των κατά των χριστιανών».
  Ένα χρόνο μετά στις 30-1-2020,  αμετανόητος προκρίνεται και αποδέχεται να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των Εβραίων της Λαρίσης  και συμμετέχει  σε τελετή του  ανάμματος της επτάφωτης λυχνίας, (Μενορά;).
Όλα αυτά και πολλά άλλα έκαναν αλγεινή εντύπωση στον πιστό λαό, ο οποίος απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τον «ποιμενάρχη του».
 Μάθημα της λογικής 
Στα παλιά χρόνια στο μάθημα της λογικής  θα βάζαμε τις εξής προτάσεις:
 Οι Εβραίοι των Συναγωγών μισούν τους Χριστιανούς.
Τον Λαρίσης δεν τον μισούν οι Εβραίοι, 
ΑΡΑ ο Λαρίσης δεν  ανήκει στους …Χριστιανούς!!!!
Εδώ ας θυμηθούμε τον μαθηματικό λογισμό, της αντιμεταθετικής ιδιότητας,  που επαληθεύεται την οποία χρησιμοποιεί και η εφαρμοσμένη λογική. Δηλαδή: αν Α=Γ και Β=Γ τότε Α=Β.
Συλλογισμός έγκυρος και αληθής, άρα και ορθός.
Προσβάλει την ιερότητα του Ναού. Είναι υπέρμαχος της μάσκας εντός του Ναού
Είναι υπέρμαχος της μάσκας εντός του Ναού. Μάλιστα ζήτησε να εξέλθουν του Ναού όσοι δεν φορούσαν μάσκα. Σε πρόσφατη λειτουργία του σε κατασκηνωτικό ναό, κανένας από τους εκκλησιαζομένους δεν φορούσε μάσκα… Όμως φόρεσε ο ίδιος μάσκα για να μοιράσει το αντίδωρο. Άραγε  για να προστατεύσει το ποίμνιο ή να προστατευθεί από το ποίμνιο;;; Χέρια δεν φιλάμε. Εντολή Τσιόδρα- Χαρδαλιά. Κάποιοι γονείς των παιδιών δυσαρεστήθηκαν για το αδόκητο φοβικό παράδειγμα που δίνει ο δεσπότης Ιερώνυμος.
Η αγχωτική συμπεριφορά και ο φόβος μην κολλήσει, είναι καταφανής. Στο πρόγραμμα για τις πρώτες15 μέρες του Αυγούστου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην πόλη της Λάρισας, δεν μπήκε σε ναό της Λάρισας.  
Συζητιέται ότι η ψύχωσή του και ο φόβος για τον κορωνοϊό, πυροδοτήθηκε και από το γεγονός του θανάτου, προ διμήνου σε νοσοκομείο της πόλης, υπέρβαρου ασθενή, που χρειάστηκε να γκρεμίσουν την πόρτα της εντατικής για να τον βγάλουν, αλλά και σχίστηκαν τρεις νεκρόσακοι από το βάρος και τον όγκο του νεκρού!!!
Πηγαίνει «μακριά και αλάργα» …σε μικρά χωριά και μοναστήρια, όπου συνήθως έχουν μικρό εκκλησίασμα…
Στην 1η  στρατιά της Μεταμορφώσεως απαγόρευσε να ακολουθήσει την λιτανεία ο απλός κόσμος!!! «Πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας, εντός του στρατοπέδου, μόνο από τον ιερό κλήρο, τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας». Μάλιστα 4 μέρες πριν βγει η ΚΥΑ…..
Ο φόβος του μεγάλος. Φαίνεται να ανέλαβε μόνος του την ευθύνη της προστασίας του… αφού έστειλε για διακοπές τον φύλακα Άγγελό του…!!!
Άμα δεν πιστεύεις!!!!
Έβγαλε και το αντιφατικό κήρυγμα. Να προστατεύουμε το σώμα μας, γιατί είναι κατοικητήριο του  Αγίου Πνεύματος. Όμως, με όλα αυτά αφήσαμε επιτέλους μια καθαρή γωνιά στην ψυχή μας, για να φωλιάσει το Πνεύμα το Άγιον;
Η αγανάκτηση και ο γογγυσμός των μοναζουσών της Καλαμάτας λόγω  του άδικου κατηγορητηρίου που συνέταξε, και υπέστησαν διωγμό από τον προκλητικό  Σαββάτο, σαν ερινύες θα πετούν γύρω του…
Υπολογίζει στο θάνατο των Θεολογικών αγωνιστών λέγοντας «Όσο για «εκείνους που πολέμησαν την Εκκλησία και πλησιάζει ο καιρός που θα απέλθουν από τον κόσμο τούτο και πρέπει να μετανοήσουν…», τον πληροφορώ πως έχουν την συνείδησή τους καθαρή, κοιμούνται σαν πουλάκια  και δεν βολοδέρνουν νυχτιάτικα σαν κάποιους, παρά τα υπνωτικά χάπια που παίρνουν, όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη…
Πυκνώνουν οι φωνές των πιστών: «Ξέφυγε ο Λαρίσης…. Πάρτε του το ωμοφόριο… Αποσχηματίστε τον….»
Και θα κλείσω με την ιστορία του ιερέα που πήγαινε και λειτουργούσε στο λεπροκομείο και κοινωνούσε τους λεπρούς. Μια χρονιά μαζί του είχε και ένα διάκο. Μετά την Θεία κοινωνία, είπε στον διάκο να καταλύσει,  να πιεί το υπόλοιπο απ’ το Άγιο Ποτήριο. Εκείνος αρνήθηκε, φοβούμενος μην κολλήσει. Ο ιερέας έκανε την κατάλυση, χωρίς να πει κουβέντα… Την επόμενη χρονιά μεταξύ των τροφίμων του λεπροκομείου ήταν και ο πρώην διάκος που φοβούμενος δεν κατέλυσε…
Ο ιερέας έζησε υγιής μέχρι τα βαθιά γεράματα…..
Καλή Παναγιά!
Λαρισαίος
Σχόλια
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ‘ΚΟΡΩΝΑΤΟΥΣ”  ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ
“Κορωνάτοι”, φοροῦν κορώνα και προσκυνοῦν τον Κορωνοϊό
καί τούς (υ)ἱούς του.
Ὀφθαλμόδουλοι στην ἐξουσία
Πολλοί κληρικοί, κυρίως Ἐπίσκοποι, εἶναι ὀφθαλμόδουλοι.
[ὀφθαλμόδουλος, -ον (Α), (για δούλο) αυτός ο οποίος κάνει εκείνο που πρέπει, μόνο όταν τόν επιβλέπει ο δεσπότης, ὁ ἀφέντης του, ὁ ἐξουσιαστής του.
Ἐγκατάλειψις τῆς Ἐκκλησίας
«Θἄρθη μία ἡμέρα
πού δέν θά ὑπάρχει πλέον τίποτε στήν ὁρατή Ἐκκλησία,
πού θά μαρτυρᾶ Ὀρθοδοξία,
καθώς αὐτή θά ἔχη ἐγκαταλειφθῆ
ἀπό τούς ἴδιους τούς ἱερεῖς της» (Καθηγητής π. Ἰωάννης Ρωμανίδης, δεκαετία 1980).
   Ευ.Ι
====================
*«Ο Μητροπολίτης, όντας ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στο Δημοτικό Ωδείο, καθήλωσε το ακροατήριο με τον λόγο του που δεν ήταν απλά μια παράθεση γεγονότων, αλλά ένας λόγος αγάπης και συναδέλφωσης. «Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα φιλόξενο μέρος για τους Εβραίους. Το Ολοκαύτωμα ήταν η σημαντικότερη γενοκτονία ανθρώπων στον 20ό αιώνα και αυτό μόνο του αρκεί. Αυτό το γεγονός επηρεάζει τη ζωή μας μέχρι σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω της θρησκείας τους, αλλά και για το γεγονός ότι στερούνταν πατρίδας. Είναι ευλογία ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε, υπάρχοντας διακριτά. Οι δύο λαοί πορεύονται διεκδικώντας κοινά δίκαια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, υπογράμμισε ότι ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ο διάλογος, η δικαιοσύνη, η πνευματική ανοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αξίες που πρέπει να περιφρουρούνται.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή ανάμματος των έξι κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το πρώτο κερί άναψε η μοναδική επιζήσασα όμηρος των ναζιστικών στρατοπέδων κ. Νάκη Μπέγα και ακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο ραβίνος κ. Ηλία Σαμπετάι, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Β. Πινακάς, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζος και ο κ. Μίνως Αλμπελανσής εκπροσωπώντας τη 2η γενιά Εβραίων.»
Συμμετοχή Στην Ημέρα Μνήμης  
===================================
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ