Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Έκκληση για προσευχή και οικονομική βοήθεια


Αδερφέ, στάσου μην προσπερνάς, η αδερφή μας έχει μεγάλη ανάγκη των προσευχών μας υπέρ υγείας και οικονομικής ενισχύσεως.


Λάβαμε προς δημοσίευση την παρακάτω έκκληση για προσευχή και οικονομική βοήθεια, παρακαλούμε να την προωθήσετε και να την αναδημοσιεύσετε.

















Αναδημοσίευση εκ των διαχειριστών της  Ι.Χ.Ν.Κ.

Πατέρες , αδελφοί και αδελφές ,

λέει η Γραφὴ : « Ἐλεημοσύνη ἐκ θανάτου ῥύεται καὶ αὐτὴ ἀποκαθαριεὶ πᾶσαν ἁμαρτίαν» (Τωβ.Ἰβ’9)

Η ελεημοσύνη μας λέει ο Ιερός Χρυσόστομος , είναι η "καρδιά της αρετής". 

Η ελεημοσύνη ,μπορεί να είναι υλική ή πνευματική. Η προσευχή είναι πανίσχυρη ελεημοσύνη εάν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αλλιώς. 

Αυτό καλούμαστε να πράξουμε ειδικά τώρα , που μια αδελφή μας έχει ανάγκη.

Αδέλφια, δύο  ασυμβίβαστοι αγωνιστές  , οι διαχειριστές του "Εθνέγερσις" , η Ρόη και ο Πάνος,  ενός αγωνιστικού ιστολογίου διωκόμενου από Google και άλλες πλατφόρμες , τώρα πειράζονται και απ' τον αντίδικο. Ο εξαποδύτης προσπαθεί να κάμψει το φρόνημά τους , ρίχνοντάς τους στην ανάγκη και στα προβλήματα υγείας.

Η αγαπημένη μας αδελφή η  Ρόη   έχει πρόβλημα με τα ισχία της και τα γόνατά της (μάλλον κουσούρι που άφησε ο κορωνοϊός ). Δυσκολεύεται πλέον να σταθεί  και να περπατήσει. Και παρόλη τη δυσκολία της διακονούσε την αφυπνιστική σάλπιγγα του "Εθνέγερσις" τόσο καιρό.  

Τώρα αυτή η σάλπιγγα θα σιγάσει για λίγο (ήδη το ιστολόγιο έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση). 

Αγωνίζονται οι αδελφοί μας να βρουν μια σίγουρη λύση ιατρική, που θα  βοηθήσει την αδελφή μας να σταθεί πάλι στα πόδια της.

Τέτοιες λύσεις κοστίζουν αδελφοί.

Είναι δύσκολες οι εποχές , όμως το υστέρημα του καθενός μας , θα είναι πολλαπλά τοκισμένη κατάθεση στον Ουρανό.

Υπάρχει καχυποψία πάντα σε τέτοιες ανακοινώσεις. Είναι πάθος και αμαρτία αυτό.

"Θε­ρα­πευό­μα­στε από την κα­χυ­πο­ψία, όταν αρ­χί­σου­με να βά­ζου­με κα­λούς λο­γι­σμούς." είπε ο Άγιος  Παΐσιος ο Αγιορείτης.

 Υπάρχει η υπερηφάνεια του αναγκεμένου . Κι αυτό δεν είναι ευλογημένο. Δυσκολεύτηκα πολύ να την κάμψω.

Όλοι μας δεν είμαστε ιδιοκτήτες των λίγων ή πολλών που μπορεί να έχουμε. Αυτά είναι δάνειο του ουρανού που περιμένει ο Θεός να το αυγατίσουμε.

Ας επιτρέψουμε στον εαυτό  μας να γίνουμε εργαλεία ελέους στα χέρια του Κυρίου μας.

Παρακαλώ μιλήστε σε γνωστούς και διαδώστε το μήνυμα , ώστε να βοηθήσουμε την αδελφή μας. 

Αν κανείς το σκεφτεί, οι άνθρωποι του Θεού είναι αυτοί που δοκιμάζονται πολύ. 

 "Όπως το νερό που πιέζεται, ανεβαίνει ψηλά, έτσι και η ψυχή που συνθλίβεται με τις δοκιμασίες, υψώνεται προς τον Θεό."(Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος)

Εμείς ας προσφέρουμε ανακούφιση σε αυτούς και αν δεν μπορούμε κάτι να κάνουμε πρακτικό, ας το αναθέσουμε στον Κύριο με την προσευχή μας.

Τράπεζα Πειραιῶς ΙBAN: GR08 0171 3380 0063 3801 0266 613      

Μπανάκου Καλλιρρόη

Εκ των διαχειριστών της  Ι.Χ.Ν.Κ.

Α.Δ.

=====================================

 ΣΧΕΤΙΚΟ : Από Νεκτάριο Δαπέργολα. 

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω για μία ακόμη περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Αγαπημένος φίλος και αγωνιστής εν Χριστώ αδελφός (διαχειριστής μάλιστα ενός από τα 2-3 πιο καθαρά πατριωτικά και ορθόδοξα ιστολόγια που έχουν απομείνει στη χώρα) αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τη γυναίκα του, που πρέπει να εγχειριστεί άμεσα στα πόδια και μετά στο χέρι. Δεν μπορεί να περπατήσει και έχει αφόρητους πόνους. Και τα δύο ισχία της είναι κατεστραμμένα, οπως και ο ώμος στο χέρι. 

Η ταχύτητα της εξέλιξης της πάθησης είναι μεγάλη και θα μείνει στο κρεβάτι αν δεν χειρουργηθεί. Δεν έχουν χρήματα, περα απο μία μικρή σύνταξη, ενώ τα απαιτούμενα ποσά είναι μεγάλα.

 Όποιος μπορεί να βοηθήσει, με όποιο ποσό εχει δυνατότητα, θα είναι πολύ σπουδαία πράξη. Με εκτίμηση. Νεκτάριος Δαπέργολας.