Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η εισαγόμενη εγκληματικότητα


Βιαστές, ληστές, δολοφόνοι, τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών και λευκής σαρκός, που πέρασαν παράνομα τα σύνορα, νομιμοποιούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποτίθεται για να δουλέψουν στα χωράφια. Αυτό μας λέει η κυβερνητική προπαγάνδα, χρυσώνοντας πάντοτε το χάπι με προφάσεις, μισόλογα και υποκριτικές επικλήσεις ανθρωπιστικών συναισθημάτων και ανάγκης εργατικών χεριών για την πρωτογενή παραγωγή. Η πραγματικότητα, όμως, λέει άλλα.

Η Ελλάδα έχει καταντήσει αποθήκη ανθρώπων που έρχονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τα κίνητρά τους ποικίλλουν. Αλλοι έρχονται εδώ για να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους ζωής, άλλοι για να πλιατσικολογήσουν την παρηκμασμένη -όπως τη νομίζουν- Δύση και ελάχιστοι επειδή όντως οι πατρίδες τους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή κινδυνεύουν από τις διώξεις που κάνουν σε βάρος τους ανελεύθερα καθεστώτα.

Χθες η επικαιρότητα στιγματίστηκε από την είδηση για τη φρικτή περιπέτεια που έζησε τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου μια 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια. Δύο Σομαλοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της από την μπαλκονόπορτα, τη λήστεψαν και αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα χιλιάδες που σημειώνονται καθημερινά στην πατρίδα μας. Κάποια καταγράφονται από την Αστυνομία και δημοσιοποιούνται από τα ΜΜΕ και πολύ περισσότερα ούτε καν καταγγέλλονται, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις το δίκιο σου αν δεν είσαι πλούσιος και ισχυρός.

Δεν είναι όλοι οι λαθρομετανάστες παραβατικοί και δεν είναι όλοι οι Ελληνες αγγελούδια. Αυτό είναι αυτονόητο. Ωστόσο, είναι επίσης αυτονόητο πως το ποσοστό της συμμετοχής των αλλοδαπών σε εγκληματικές πράξεις είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους. Τόσες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πρακτικά αδύνατο να εργαστούν και να ενταχθούν αρμονικά σε μια χώρα με την οποία δεν έχουν καμία κοινή πολιτισμική αναφορά και η οποία, εδώ και χρόνια, βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να αποθαρρύνει τη λαθρομετανάστευση την ενθαρρύνει, υποσχόμενη αθρόες νομιμοποιήσεις των αλλοδαπών που εισήλθαν παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο εποικισμός της χώρας μας συνεχίζεται και η άρχουσα τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να συνεχιστεί η συλλογική μας κατρακύλα.

dimokratia.gr13|03|2024