Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θρασύτατοι Βουλευτές προκαλούν και προσβάλλουν την Εκκλησία εν τόπω αγίω. Οι επίσκοποι με τους μετασχηματισμούς των, την υποχωρητικότητά τους, αλλά και την ανοχή των πιστών καταδεικνύουν την υποταγή τους στον καίσαρα και την απομάκρυνσή τους από την Ιερά Παράδοση.

Μητρόπολη Λάρισας, μητρόπολη Κέρκυρας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας ο Χρ. Κέλλας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας



Φωτογραφία του κ. Κέλλα Βολευτού της ΝΔ να κρατάει την εικόνα του Ευαγγελισμού την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης 24-3-2024
Ο Χρήστος Κέλλας που ψήφισε το διαστροφικό νομοσχέδιο εισήλθε ακωλύτως στον ιερό ναό, κράτησε στο χέρι μια εικόνα και εξερχόμενος του ναού προέβη σε δηλώσεις υπέρ της Ορθοδοξίας ...
Πώς μας ανέχεσαι ακόμη Θεέ μου;
 Πώς ανέχεσαι ένα ιερατείο που προδίδει κατά τέτοιο τρόπο την ύψιστη αποστολή του;

https://tasthyras.wordpress.com/2024/03/26/%C

Λάρισα:

  Ο κ. Ιερώνυμος ποιών την νήσσαν δεν έβλεπε τον εμπαιγμό; 
 Η δίκαιη οργή και οι μύδροι του περιορίστηκαν και εκτονώθηκαν μόνο στον θεομπαίχτη Κέλλα;

   Οι υπόλιποι (Κόκκαλης, Καπετάνος,

 Παπαστεργίου, Λιακούλη,) το ίδιο με τον Κέλλα

 δεν έπραξαν;

Δείτε σχετικά: Μύδρους από άμβωνος κατά Λαρισαίου βουλευτή της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης: «Κρατούσε την εικόνα στην Εκκλησία… Ως πότε θα μας εμπαίζουν κάποιοι…» (βίντεο) (agonasax.blogspot.com)
Σχόλιο Λυκούργου Νάνη, ιατρού:

Η εν λόγω ψήφος συνιστά ένα έγκλημα κολοσσιαίων διαστάσεων, ένα ανοσιούργημα, σε βάρος της έννοιας της οικογένειας αλλά και της ηθικής, πνευματικής και ψυχοβιολογικής υποστάσεως αθώων και ανεύθυνων παιδιών. Κακούργησαν σε βάρος του Έθνους και της κοινωνίας . Η βδελυρή ψήφος τους γέμει ασυνειδησίας και αναισχυντίας καθώς επίσης και πολιτικής αθλιότητας και ελεεινότητας.
Πρωτίστως, βεβαίως, και κυρίως, αποτελεί κορυφαία Ύβρι κατά του Νομοθέτη Θεού από την πλευρά των πολιτικών εξουσιαστών, των υπολόγων ενώπιον της Θείας Δικαιοσύνης η οποία «ου μυκτηρίζεται». Όσο και να την καταφρονούν ο πέλεκυς αυτής θα επιπέσει βαρύτατος επί των θρασειών κεφαλών τους εφ όσον δεν μετανοήσουν χύνοντας ποταμούς δακρύων.
Αλλά και οι προδότες της ιερής και υψηλής αποστολής τους εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι που τους τιμούν με φωτογραφίσεις, χαμόγελα, χαριεντισμούς, καλωσορίσματα και υποδοχές, σαν να μην συμβαίνει τίποτε, στους ιερούς ναούς, στους οίκους του Θεού (όπως δυστυχώς συνέβη αυτές τις ημέρες με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και κάποιους μητροπολίτες) θα δώσουν φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως για την ανήκουστη αυτή στάση τους.

 Ο βουλευτής Ν.Δ. ν. Λάρισας και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστος Κέλλας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας. Ο Λαρισαίος πολιτικός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Ιγνάτιου Μουρτζανού,  για την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων.

https://www.larissanet.gr/2024/03/24/ston-iero-nao-agiou-nikolaou-larisas-o-chr-kellas-gia-tin-kyriaki-tis-orthodoxias/

===========================================

Λάρισα:  Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στον Άγιο Αχίλλιο (φωτ. & βίντεο)

============================
=============================================

Ο Αλ. Αυλωνίτης στη Θεία Λειτουργία παρά το «εμπάργκο» του Μητροπολίτη Κέρκυρας

Αλέκος Αυλωνίτης 
24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 11:21
 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Μητροπολίτης είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο προσθέτοντας ότι «δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη Κέρκυρας παρέστη το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρος Αυλωνίτης, παρά την  εκδήλωση αποδοκιμασίας του Μητροπολίτη Νεκτάριου, προς τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Ο Μητροπολίτης είχε χαρακτηρίσει τη σταση των βουλευτών Αυλωνίτη και Μπιάγκη ως «βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα», κατηγορώντας τους πως «έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» με την ψήφο τους και «δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας».

Η στάση της Μητρόπολης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πανελλαδικά, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως της ανακοίνωσης της Μητρόπολης. 

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Δήμου, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο Περιφερειακός Δειυθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ολίβια Καρδακάκη, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Φώντας Αλαμάνος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

https://enimerosi.com/news/86619/o-al-aulonitis-sti-theia-leitourgia-para-to-empargko-tou-mitropoliti-kerkuras

======================================================================