Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Οργή και αγανάκτηση για τις παγανιστικές φωτιές που άναψε σε πλημμυροπαθή περιοχή με τις οποίες αρχίζει και προϊδεάζει για τη θητεία του ο νέος Δήμαρχος των Λαρισαίων κ. Μαμάκος -- Το οργιαστικό Καρναβάλι Τυρνάβου συνεχίζει παγανιστικά διονυσιακά (φωτ. )

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ! Στη Λάρισα, στον Τυρνάβο και σε πολλές πόλεις  αναβιώνουν οργιαστικές,   παγανιστικές, διονυσιακές τελετές  (φωτ. )

Όσο για την στάση του  οικείου επισκόπου κ. Ιερωνύμου Λαρίσης ισχύουν: «Νεοταξική νανουριστική θεολογία και πρακτική και το Χρυσοστομικό:  Οι σκύλοι, που γλυκάθηκαν στο κρέας, δε μπορούν να φυλάνε το κοπάδι», όπως άλλωστε για όλους τους παθητικώς θεωμένους τα δαιμονικά τεκταινόμενα.

(Το σχόλιο και το κείμενο μας απεστάλη από τον κ. Νικόλαο Δημητρίου Λάρισα)

Στο τέλος δείτε τα  ΣΧΟΛΙΑ του 
κ. Λυκούργου Νάνη, ιατρού


 

Ο δήμαρχος θ. Μαμάκος – Άναψε η φωτιά στον Άγιο Θωμά (φωτ. & βίντεο)

Φωτογραφίες – βίντεο: larissanet.gr

Στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Θωμά βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του Δήμου για τον εορτασμό της Αποκριάς.

Ο δήμαρχος  δήλωσε πως ο Δήμος στηρίζει τις δραστηριότητες των συνοικιών και πρόσθεσε πως «μόνο με συνεργασίες μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω που έχει ανάγκη η πόλη μας».

Στη συνέχεια συμμετείχε στο άναμμά της φωτιάς  και χόρεψε μαζί με τους πολίτες.

 Στο πλευρό του κ. Μαμάκου ήταν στελέχη της δημοτικής αρχής και η σύζυγος του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:



======================

============== 

Το οργιαστικό Καρναβάλι Τυρνάβου συνεχίζει παγανιστικά διονυσιακά  (φωτ. )

φωτ. & βίντεο: larissanet/ Θανάσης Καλιακούδας

Δυστυχώς, μπροστά σε πάρα πολλούς  επισκέπτες πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών που συμμετείχαν στο Τυρναβίτικο καρναβάλι το οποίο αποτελεί αναμφίβολα παγανιστική διονυσιακή τελετή. 
Το «μπουρανί» και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Τύρναβο εντοπίζονται το 1898, ενώ το διονυσιακό «έθιμο του φαλλού» προέρχεται από την Κεφαλλονιά. 

Η λατρεία, και κυρίως η λιτανεία-περιφορά του φαλλού, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος των διονυσιακών τελετών.                                          Στους «μυημένους» πρόσφεραν κρασί ή ούζου ή τσίπουρου με νερό,      άρχιζε ο χορός και τα τραγούδια, οι αστεϊσμοί και τα πειράγματα με               άσεμνες βασικά εκφράσεις.https://www.larissanet.gr/2024/03/18/eikones-apo-to-bourani-ston-profiti-ilia-tyrnavou-anaviose-to-ethimo12/

======================================================


    Εικόνες από το πατρινό καρναβάλι.

 (Από την σελίδα της εφημερίδας Πελοπόννησος)

 Τώρα είναι όλα φανερά,εσείς διαλέγεται

 στρατόπεδο.  Μην πείτε όμως ότι δεν γνωρίζατε.

Κατά πάσα βεβαιότητα είναι σατανολάτρες αλλά και στην ελάχιστη πιθανότητα να το κάνουν από ανοησία, σε κάθε περίπτωση έχουν αρνηθεί το βάπτισμά τους και δυστυχώς αυτές θα είναι και οι πρώτες εικόνες που θα δούν μόλις πεθάνουν και ανοίξουν τα πνευματικά τους μάτια.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

ΣΧΟΛΙΑ:
Λυκούργος Νάνης on 18 Μαρτίου, 2024 



Εφέτος διαπιστώσαμε περίλυποι την επέκταση και σε άλλες πόλεις της διοργανώσεως του δαιμονικού καρναβάλου.

«Λύσσαξαν» , δήμοι, δήθεν πολιτιστικοί σύλλογοι και λοιποί φορείς της συμφοράς και της παρακμής να διοργανώσουν τις σκουπιδοεκδηλώσεις αυτές που αναίσχυντα «βαφτίζουν» «πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Η σκουπιδοπαραγωγή χαρακτηρίζεται «πολιτισμός».

Μεταξύ των άλλων αθλιοτήτων είδαμε, περιηγούμενοι το διαδίκτυο, και ομοιώματα δαιμόνων ( επί παραδείγματι στο γέμον βρωμεροτήτων καρναβάλι της Πάτρας) αλλά και διαπόμπευση του τιμίου και μαρτυρικού ράσου στον πλέον χυδαίο καρνάβαλο, αυτόν του Τυρνάβου….

Ο κατ εικόνα Θεού πλασθείς άνθρωπος όχι μόνο αυτοεξευτελίζεται και καταπίπτει σε αγελαία κατάσταση αλλά έφθασε στο σημείο να διαπομπεύει και θεατρίζει το ιερό σχήμα του κλήρου και στο ανήκουστο και φρικαλέο κατάντημα να περιφέρει πανηγυρικά σατανικά ομοιώματα…..

Όσο για τη διαχρονική αντίδραση και αντίσταση της εκκλησιαστικής ηγεσίας, τι πω και τι λαλήσω;

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκαλεί πολλή θλίψη και ντροπή….

Αλήθεια, εξαπολύθηκε μήπως κάποια , επιβαλλόμενη, εννοείται, αντικαρναβαλική εγκύκλιος από πλευράς των μητροπολιτών Πατρών και Λαρίσης;
Δεν έπρεπε να έχουν αστράψει οι άμβωνες των ναών των δύο αυτών μητροπόλεων ( αλλά και άλλων ,σε πόλεις των οποίων επίσης διοργανώθηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις) από εγκυκλίους και κηρύγματα κατά του δαιμονικού καρναβάλου; Δεν έπρεπε να δημοσιευθούν και στα τοπικά ΜΜΕ; Δεν έπρεπε να μοιρασθούν σχετικά φυλλάδια στους ναούς;

Αλλά «ξέχασα»….

Αυτά είναι παρωχημένες και ντεμοντέ μέθοδοι δρασεως, σύμφωνα με τη στρεβλή συλλογιστική κάποιων….
Οι παριστάμενοι, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, που καταλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, είτε θεώνται απαθώς τα διαδραματιζόμενα αίσχη ή και τα επιδοκιμάζουν, δίδοντας, οι περισσότερο ηλικιωμένοι εξ αυτών, χείριστο παράδειγμα στους νεότερους και τα μικρά παιδιά….
Και όλα αυτά, εν ονόματι της διατηρήσεως του «εθίμου»…
Τι και αν πρόκειται για παλινδρόμηση στην αρχαία ειδωλολατρεία, «είναι έθιμο» σου λέει ο άλλος…

Και αλλοίμονο σε όποιον εναντιωθεί στο «έθιμο» της αισχύνης….