Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον καρδινάλιο, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συμπροσευχή

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πιστός στην ετήσια, καινοφανή και βλάσφημη Οικουμενιστική «Εβδομάδα Προσευχής» ο Βελγίου Αθηναγόρας. Ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της παναίρεσης του Οικουμενισμού -όπως πολλάκις έχουμε σχολιάσει σε άρθρα στην Κατάνυξη- δεν θα μπορούσε να παραλείψει αυτή τη διοργάνωση.

Η είδηση

Η Διεκκλησιαστική Επιτροπή Βρυξελλών διοργάνωσε Εσπερινή Προσευχή στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Πάει ο καιρός που αυτά τα έκαναν κρυφά, κεκλεισμένων των θυρών. Τώρα έχουν και μια Ψευδοσύνοδο να τους κατοχυρώνει… Αναγράφουν λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Βελγίου, ότι στον «Ορθόδοξο εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελγίου ενώ ένα πλήθος πιστών διαφόρων χριστιανικών πεποιθήσεων, συμμετείχαν με σκοπό να δώσουν την μαρτυρία της επιθυμίας για την χριστιανική ενότητα εντός της διαφορετικότητας του καθενός».

Καθαρά και ξάστερα δηλώνουν την ταυτότητά τους. Δηλώνουν την επιθυμία τους. Και η επιθυμία τους δεν είναι άλλη παρά η απροϋπόθετη ένωση μετά των αιρετικών. Δηλαδή ένωση χωρίς τη μετάνοια και επιστροφή των αιρετικών στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Επιζητούν τη δαιμονική ένωση της πανθρησκείας, και το λένε ξεκάθαρα «επιθυμίας για την χριστιανική ενότητα εντός της διαφορετικότητας του καθενός». Είναι αυτή η ένωση του λεγόμενου «αχταρμά» που πρώτος μας μίλησε ο μακαριστός πατέρας Νικόλαος Μανώλης, όπως του αποκάλυψε επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Δηλαδή όλοι οι χριστιανοί ενωμένοι με το Κοινό Ποτήριο, κρατώντας ο καθένας την πίστη του.

Τότε οι ομιλίες αυτές ξεσήκωναν θύελλες και μπόρες εκκλησιαστικών κύκλων ότι τάχα είναι υπερβολές και διαδίδονται φήμες για πράγματα που δεν ισχύουν….

Όμως να που ήρθε ο καιρός και εμείς δεν χρειάζεται να αποκαλύψουμε τίποτα, καθώς οι ίδιοι διαδηλώνουν υπέρ της πανθρησκείας τους.

Πώς να το αντέξει η συνείδησή μας! Αντιδρά το μέσα μας με τις φρικτές εικόνες που αντικρίζουμε! Αναβιώνουν μεμιάς όλες οι αιρέσεις, όλοι αυτοί οι καταδικασμένοι από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας αιρετικοί, και παρίστανται εντός των Ιερών Ναών μας «προσευχόμενοι», λέει! 

Τόσο πια πωρώθηκαν οι συνειδήσεις μας; Πώς ανεχόμαστε να βλέπουμε στο Ιερό Βήμα του Ορθόδοξου Ναού να κηρύττει ο παπικός καρδινάλιος!… Φυσικά το κύριο θέμα της ομιλίας του ήταν η σπουδαιότητα και το επείγον της προσευχής για την ενότητα! 

Να και οι συμπροσευχές

Το δημοσίευμα αναφέρει «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον καρδινάλιο…καθώς και άπαντας τους συμμετέχοντας εις την προσευχήν ταύτην…»

Μεταξύ των παρισταμένων και συμπροσευχομένων ήταν ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, ο επίσκοπος της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας, ο υπεύθυνος αιδεσιμότατος των Αρμενίων (Μονοφυσίτης δηλαδή), ο υπεύθυνος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η Πάστωρ εκπροσωπούσα τον πάστορα, ο Αποστολικός Νούντσιος.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση στη μητροπολιτική Ιστοσελίδα δεν αφήνουν περιθώρια για παρανόηση. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των αιρέσεων είναι ενδεδυμένοι τις ιερατικές στολές τους και κρατώντας τα προσευχητάρια ανά χείρας, συμπροσευχονται για την χριστιανική ενότητα και την ειρήνη. Όλοι αυτοί που έχουν κηρύξει ένα φοβερό πόλεμο εναντίον του Χριστού μας και της Αλήθειας Του.

Τι λένε οι ίδιοι οι Οικουμενιστές για την Εβδομάδα Προσευχής 

Για το τι είναι αυτή η «Εβδομάδα Προσευχής» πληροφορούμαστε επίσης από την επίσημη Ιστοσελίδα μιας άλλης Μητρόπολης, της Ιεράς Μητρόπολης Δέρκων.

 «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών, του οποίου μέλος τυγχάνει και η Ορθόδοξη Εκκλησία, καθιέρωσε προ 70 περίπου ετών την τρίτη εβδομάδα του μηνός Ιανουαρίου, εκάστου έτους, ως εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών.

Διαμάχες χρόνων, αναθέματα και αφορισμοί δίχασαν και χώρισαν τις Χριστιανικές Εκκλησίες και ως επακόλουθο όλη την Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Ο διάλογος των Χριστιανικών Εκκλησιών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και με προτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όταν με κοινή πρωτοβουλία του τότε Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου ήρθησαν τα αναθέματα μεταξύ των Εκκλησιών και άνοιξε ο δρόμος του διαλόγου και της καταλλαγής. […]»

Τι πλέον να πούμε εμείς;

Παρά να ευχηθούμε να φωτίσει ο καλός Θεός μας τις διάνοιες κλήρου και λαού να καταλάβουν ότι ακολουθούν λύκους που τους οδηγούν κατευθείαν στην απώλεια της αιώνιας ψυχής των!

Παρακάτω παραθέτουμε ακόμα μία φορά τους Ιερούς Κανόνες που συλλήβδην καταπατά ο μητροπολίτης Βελγίου.

 Κανών ΜΕ’ τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων:

«Ἐπίσκοπος, ἤ Πρεσβύτερος, ἥ Διάκονος αἱρετικοῖς συνευξάμενος, μόνον, ἀφοριζέσθω, εἰ δέ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς Κληρικοῖς, ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω».

Κανών ΣΤ’ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Τοπικῆς Συνόδου:

«Περί τοῦ μή συγχωρεῖν τοῖς αἱρετικοῖς εἰσιέναι εἰς τόν οἶκον τοῦ Θεοῦ, ἐπιμένοντας τῇ αἱρέσει».

Κανών ΛΓ’ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Τοπικῆς Συνόδου:

«ὅτι οὐ δεῖ αἱρετικοῖς ἤ σχισματικοῖς συνεύχεσθαι».

 Κανών ΛΔ’ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Συνόδου:

«ὅτι οὐ δεῖ πάντα χριστιανόν ἐγκαταλείπειν Μάρτυρας Χριστοῦ, καί ἀπιέναι πρός τούς ψευδομάρτυρας, τοῦτ’ ἐστιν αἱρετικῶν, ἤ αὐτούς πρός τούς προειρημένους, αἱρετικούς γινομένους· οὗτοι γάρ ἀλλότριοι τοῦ Θεοῦ τυγχάνουσιν. Ἔστωσαν οὖν ἀνάθεμα οἱ ἀπερχόμενοι πρός αὐτούς».

Κανών ΛΘ´ ἐν Λαοδικείᾳ:

«Ὅτι οὐ δεῖ τοῖς ἔθνεσι συνεορτάζειν, καί κοινωνεῖν τῇ ἀθεότητι αὐτῶν».

Κανών Α’ τῆς Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, (ἐπικυρώνει τούς Κανόνες τῶν ἐν Λαοδικείᾳ καί Ἀντιοχείᾳ Τοποικῶν Συνόδων καί τοῦ Ἁγ. Τιμοθέου Ἀλεξανδρείας).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε και φρίξτε για το τι συμβαίνει στη μιαρή «Εβδομάδα Προσευχής» | Κατάνυξη (katanixi.gr)

Δείτε σχετικά:
– Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Βίντεο)
– Αυτοί που προετοιμάζουν την ψευδοένωση μας παραμυθιάζουν ότι δε θα γίνει
– Ι.Μ. Βελγίου: Οικουμενιστικός αγιασμός με την προσευχή και «ευλογία» αιρετικού Μονοφυσίτη
– Από πότε επιτρέπονται συμπροσευχές με Αιρετικούς;