Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ἡ διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτῶν κατά τῆς ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας ματαίωσε τήν παρέλαση

 


Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Τιφλίδας το Σάββατο 8 Ιουλίου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ που επρόκειτο να διεξαχθεί κοντά στη λίμνη Lisi.

Η εκδήλωση επρόκειτο να είναι η κορύφωση της Εβδομάδας Υπερηφάνειας της Τιφλίδας, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 8 Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν ως προς το πόσες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν, αλλά ήταν αρκετό για να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 85% του γεωργιανού πληθυσμού, εξέδωσε ανακοινωθέν νωρίτερα την εβδομάδα καταδικάζοντας τις «προσπάθειες εισαγωγής ενός διεστραμμένου τρόπου ζωής» στη Γεωργία. Η ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα είναι «απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη» και αποτελεί «πράξη βίας κατά της συνείδησης» της νεολαίας, δήλωσε η Εκκλησία.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η Εκκλησία καταδίκασε συγκεκριμένα κάθε μορφή βίας κατά των συμμετεχόντων στα ΛΟΑΤΚΙ δρώμενα. Δυστυχώς, ορισμένοι διαδηλωτές κατά των εκδηλώσεων Pride το 2021 έγιναν βίαιοι, αν και η Εκκλησία καταδίκασε απερίφραστα τη βία και πραγματοποίησε τη δική της ειρηνική διαμαρτυρία με προσευχή .

Την Παρασκευή , εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών που εκπροσωπούνται στη Γεωργία, συμπεριλαμβανομένης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκαναν δήλωση στο ίδιο πνεύμα.

«Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τις προσπάθειες να ξεκινήσει αυτή η προπαγάνδα μεταξύ των παιδιών», προειδοποιούν οι εκπρόσωποι.

Ωστόσο, οι διοργανωτές της Εβδομάδας Υπερηφάνειας της Τιφλίδας προχώρησαν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους. Σε απάντηση, χιλιάδες παρέλασαν προς τον χώρο του φεστιβάλ το Σάββατο, πολλοί κρατώντας εικόνες και γεωργιανές σημαίες. Κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στη σκηνή του φεστιβάλ, προκαλώντας την ακύρωσή του, αναφέρει το Sputnik Georgia .

Μερικοί από τους διαδηλωτές άρχισαν να καίνε σύμβολα LGBTQ. Η αστυνομία κατάφερε να απομακρύνει με ασφάλεια τους συμμετέχοντες στο Pride από το σημείο. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

πληροφορίες από Orthochristian.com