Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ....ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ!!!

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΤΟΦΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Πώς και εμείς δεν τον ακούμε; Κωφοί είμαστε;


Τι είπω και τι λαλήσω;
Δακρύων ο παρών καιρός και θρήνων...
Oτι ούκ έστιν ποιών χρηστότητα, ούκ έστιν έως ενός.
Χριστός καθεύδει.
Και πυρσός ουδαμού.

Ολος ο λαός περιμένει εναγωνίως μέσα στην Φρικαλέα πραγματικότητα που σήμερα ζεί να εμφανισθή, ένας προφήτης γιά να λαλήση τα δέοντα και πρέποντα και να παρηγορήση και να ενθαρύνη τα πλήθη και να υψώση κέρας λαού, ίνα μη καταπέση εις τα βάραθρα της απελπισίας.
Αλλά αντί αυτού, εμφανίζονται φωνές και μάλιστα επισκόπων, ανάξιες των περιστάσεων και της εποχής μας.

Οταν θέλεις να κολακέψης, χρησιμοποιείς πολλούς τρόπους.
Ιδιαίτερα όταν είσαι δεσπότης και θέλεις να ωραιοποιήσεις μιά ΑΘΛΙΑ, ή μιά ΠΑΝΑΘΛΙΑ κατάστασι.
Αυτό ακριβώς μας τονίζει και μας ξανατονίζει ο λαλίστατος επί παντός του επιστητού, μητροπολίτης Ναυπακτου Ιερόθεος.

Μέσα στην πλήρη αφασία και στην πλήρη αναισθησία που επικρατεί στους αρχιερείς μας και παρακολουθούμε ένα μοναδικό φαινόμενο πρωτοφανούς απνοιας και ολοκληρωτικής αδράνειας, για όλα τα ζητήματα που δημιουργούν οι σημερινοί Κατοχικοί Ανάλγητοι Πολιτικοί μας, έρχεται ο κ. Ιερόθεος να μας πή ότι ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι ...υπαρκτός και μιλάει και μάλιστα μιλάει δυνατά, πολύ δυνατά, σχεδόν .....εκκωφαντικά!!!
Και ενώ τα έχει κάνει "πλακάκια" με τους Κανίβαλλους Κλέφτες Κυβερνήτες της Παγκοσμιοποίησης, που εχουν φέρει τον ελληνικό λαό στην εσχάτη εξαθλίωσι, αφού στερούν ακόμα και από τους φτωχότατους συνταξιούχους τον άρτον τους τον επιούσιον, έρχεται ο Ναυπάκτου να μας βεβαιώση αναισχύντως ότι η Εκκλησία δείχνει έντονα την παρουσία της, στην σημερινή κοινωνία.
Πού την βλέπει, αλήθεια;Από βαθύτατο βαρούχιο ύπνο ξύπνησε ο σεβάσμιος πατήρ και μας αραδιάζει τα ονειροπολήματά του αυτά;
Καλύτερα να μην γράφη αυτές τις γελοίες φαιδρότητες και αρλούμπες, που τον κατεξευτελίζουν και προκαλούν σε όλους μας οργή και αγανάκτησι.

Σχεδόν ως Πατερικό Πρότυπο μας παρουσιάζει τον κ. Ιερώνυμο Λιάπη, σε άρθρο του ο κ. Ιερόθεος.
Ποιόν;
Αυτόν που δεν έρριξε μέχρι σήμερα ούτε μιά "ντουφεκιά".

Ναι κ. Ιερόθεε, κάπως έτσι σαν τον κ. Ιερώνυμο και σαν και εσάς, ήσαν οι προφήται και οι Πατέρες και οι Αγιοι της Εκκλησίας και θάπρεπε εσάς να μιμηθούν εκείνοι και όχι εσείς εκείνους.
Αλήθεια, τί Αυτοίς και Υμίν τοις σημερινοίς αρχιερείς, κ. Ιερόθεε;
Υπάρχει καμμία ομοιότητα ακόμα και στα εξωτερικά σας;
Που εμφανίζεσθε σαν γελοίοι αυτοκράτορες, με τα χρυσά και τα αργυρά και τα διαμαντένια σας;
Φθάσατε στην πελωρίων διαστάσεων ασέβεια (μιλάω γενικά), να διαζωγραφίσετε σαν βυζαντινό αυτοκράτορα εν επιχρύσοις ενδεδυμένον και Αυτον τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν.
Πρωτοφανές βάθος θράσους και ασεβείας!!!
Μήπως οι Προφήται και οι Αγιοι Πατέρες ενδύονταν έτσι, εν μέσω ενός πάμπτωχου και ρακένδυτου λαού;

Τι Αυτοίς και Υμίν, σεβάσμιε Ναυπάκτου, και προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την Ιστορική Αλήθεια και Πραγματικότητα, με τις δικές σας απαράδεκτες εκθέσεις και περιγραφές;
Τί σχέσι και τί ομοιότητα έχετε, όλοι εσείς οι σημερινοί νάνοι, μπροστά τους;
Εκείνοι ήσαν Γίγαντες, μάλλον Γιγάντιοι άνθρωποι, εκείνοι μάλλον αναδείχθηκαν Υπεράνθρωποι, και εσείς σήμερα είστε σχεδόν ανύπαρκτοι, μέσα σε μία κοινωνία που ομοιάζει μάλλον με την εποχή την πρό του Κατακλυσμού.
Αφού όλοι εσείς, σχεδόν μηδενός εξαιρουμένου, θεάσθε απαθώς την φρικτή πραγματικότητα και κοιτάτε πώς να διέρχεσθε καλύτερα τον βίον σας, χωρίς να δίνετε καμμία μάχη με τον πονηρό και την κοινωνική πονηρία και την διαπλούμενη θρασύτατη ασέβεια.

Εκείνοι συντάρασσαν και συγκλόνιζαν τα πλήθη και εσείς ούτε κάν...τον εαυτό σας.

Εκείνοι όταν ανέβαιναν στους άμβωνες συγκινούσαν και έθελγαν με τον λόγο τους και μετέτρεπαν και με έναν λόγο τους, τους άπιστους σε πιστούς και τους ασεβείς σε ευσεβείς.

Ενώ εσεις σημερα δεν κάμνετε ούτε έναν αχριστιανο σε χριστιανό, αφού εσίγησαν σχεδόν τελείως οι άμβωνες και ερήμωσαν οι ναοί του Θεού.

Εσείς σήμερα ξέρετε μόνον να κρατάτε τις μπαστούνες και να εμφανίζεσθε σαν κάποιοι σημαντικοί και κυρίαρχοι, ενώ ο λαός κατάντησε να είναι τελείως αποχρωματισμένος και αποχριστιανισμένος και εγκαταλελειμένος.

Δεν συγκινείτε πλέον ούτε μία ασήμαντη ποσότητα ανθρώπων διότι σεβάσμιε πάτερ, δεν ειστε μιμητές των Πατέρων, αλλά κακέκτυπα των Πατέρων.

Κοντεύει, αν δεν έφθασε σήμερα το ποσοστό των εκκλησιαζομένων στο μηδέν και κάτω του μηδενός και εσείς αντί να κλαίετε και να θρηνείτε μπροστα σ' αυτήν την αξιοθρήνητη και σκληρή πραγματικότητα, καμαρώνετε και κορδώνεσθε, ότι πράττετε το καθήκον σας εις το ακέραιο.
Φρίκη.
Ονειδος.

Και έρχεσθε να ωραιοποιήσετε μία εφιαλτική κατάστασι της σημερινής σκληράς κοινωνικής πραγματικότητας και το τρομερότερο όλων είναι ότι δεν συναισθάνεσθε την πομπώδη αποτυχία σας.

Αλλά σεβάσμιε πάτερ, τι να περιμένει κανένας και από σας τον ίδιο προσωπικά, αφού ζήτε και εσείς όπως και ο Ιερώνυμος;
Οι Πατέρες πάτερ άγιε, κονταροχτυπιούνταν με τους ασεβείς και με την ασέβεια, όσον υψηλά και αν ήσαν οι ασεβούντες, γι αυτό και διώκονταν και εξορίζονταν και έχαναν τους θρόνους των.

Εσείς πότε κονταροχτυπηθήκατε με κάποιον ασεβή και αυθάδη άρχοντα της εποχής μας;
Πότε ρίξατε έστω και μία "ντουφεκιά";
Ωστε τό πρότυπό σας είναι ο Ιερώνυμος;
Γι αυτό και τον εγκωμιάζετε και περιπλέκετε περί την κεφαλήν του χρυσούν στέφανον τιμής και δόξης;
Γι αυτό και εσείς οι άλλοι, οι "λοιποί", τον απομιμήσθε;
Ναι είναι αλήθεια, αφού αυτό σας ευχαριστεί και σας βολεύει, γιατί έτσι καλύπτετε και εσείς την δειλία σας;

Ενώ βλέπετε να γκρεμίζονται γύρω σας τα πάντα και να μην μένει τίποτα όρθιο, μένετε απαθέστατοι και ανάλγητοι μπροστά στον θρήνο και στον οδυρμό του λαού, που βλέπει να καταπατούνται και εξοβελίζονται τα όσια και τα ιερά του, τα όνειρα και οι ελπίδες του, αυτά τα οποία δημιούργησαν και κέρδισαν οι πατέρες του και οι πρόγονοί του, με πολλούς ιδρώτες και με πολλά αίματα.
Και απουσιάζετε και μένετε απαθείς και αδιάφοροι, μπροστά σ' αυτό το κατακλυσμιαίο κύμα του ολοκληρωτικού ξεχαρβαλώματος και της κονιορτοποίησης των πάντων, από τους άθεους και ασεβείς σημερινούς πολιτικούς μας.
Και μάλλον εμφανίζεσθε νάστε και ευχαριστημένοι πρό αυτής της αποτρόπαιας καταστάσεως.

Αλήθεια, έτσι νομίζετε ότι θα έκαμναν και οι Προφήτες και οι Αγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας;
Ετσι σιωπούσαν και εκείνοι και έτσι καλοπερνούσαν, σαν εσάς, την ζωή τους;
΄Η δεν έδιναν ύπνον τοις βλεφάροις τους και νυσταγμόν τοις οφθαλμοίς τους;
΄Η ήσαν άγρυπνοι και αγραυλούντες φρυκτωροί της Πίστεως και της Αρετής και της Δικαιοσύνης, εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης;

Δεν περιμένουμε ούτε από σας να ακούσουμε τον λόγον της αληθείας.
Αυτό είναι πλέον βέβαιον.
Αφού και εσείς είστε όμοιος και απαράλλακτος με τους άλλους.
Μέχρι και πλακέττα μαρμάρινη μας πληροφορούν ότι αναρτήσατε μπροστά στους ναούς, επί τη διέλευσει από την πόλι σας - κατόπιν ιδικής σας επιμόνου προσκλήσεως - του Αρχιαιρεσιάρχου Βαρθολομαίου.
Τέτοια κολακεία δεν την διέπραξε ουδείς αρχιερεύς μέχρι σήμερα.
Τί άλλο αλήθεια μας απέμεινε να περιμένουμε και από σας;
Τίποτα, απολύτως τίποτα.
Μόνον λόγια, πολλά φλύαρα βερμπαλιστικά λόγια.

Σεβάσμιε πάτερ Ιερόθεε, κρείττον το σιγάν ή λαλείν μάτην.

Αφήνοντας όμως όλα τα άλλα απαράδεκτα που γράψατε και θα χρειάζονταν να απαντήσουμε με ολόκληρο βιβλίο, ας δούμε το παράδοξον που μας "ξεφουρνήσατε", σεβάσμιε της Ναυπακτίας και των βουνών και λαγκαδιών της Ευρυτανίας, κ. Ιερόθεε Βλάχε.

"Τελικά δεν υφίσταται η κατηγορία για σιωπή του Αρχιεπισκόπου, αφού εκφράζει μια άλλη φωνή και έναν άλλον τρόπο ποιμαντικής ζωής και προσφοράς, που διακρίνεται από θεολογικό λόγο και κοινωνική ευαισθησία.
Όσοι έχουν συνηθίσει να ζουν με ιδιαίτερες «εξαρτησιογόνες ουσίες», δεν μπορούν εύκολα να απεξαρτητοποϊηθούν και γι' αυτό και αναζητούν την «ουσία» που αφιονίζει".


Κρατώ αυτό το τελευταίο συμπερασματικό φινάλε του προκλητικότατου άρθρου σας, το οποίο είναι όντως αποκαλυπτικό.

"Όσοι έχουν συνηθίσει να ζουν με ιδιαίτερες «εξαρτησιογόνες ουσίες», δεν μπορούν εύκολα να απεξαρτητοποϊηθούν και γι' αυτό και αναζητούν την «ουσία» που αφιονίζει".

Προσπαθώ να εντοπίσω , σε ποιούς άραγε να αναφέρεσθε;
Τι ακριβώς θέλετε να μας πήτε;
Ποιούς υβρίζετε, ως διαβοιούντας με "εξαρτησιογόνες ουσίες"και αναζητούντας την "ουσία" που τους αφιονίζει;
Τους κοσμικούς και αδιάφορους, εχθρούς της Εκκλησίας;
Τους αχρίστιανους;
Τους χριστιανούς;
Ποιούς, από τους τρείς;
Γνωρίζουμε ότι οι πρώτοι, περνούν και διέρχονται αδιάφοροι.
Οι δεύτεροι, λίγο στενοχωρούνται και ομοιάζουν σχεδόν με τους πρώτους.
Επομένως μένουν οι τρίτοι, που γνωρίζουν και ζούν την Πίστι, και θέλγονται από την Ιστορική διαδρομή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Αυτοί οι ΖΩΗΡΟΙ και ακραίοι.
Που νοσταλγούν την εμφάνισι των Μεγάλων Πατερικών Αναστημάτων, που εβίωσαν την Πίστι και το Ηθος του Αγίου Ευαγγελίου.
Που βλέπουν την σημερινή εσχάτη εκκλησιαστική ΚΑΤΑΠΤΩΣΙ - την οποία εσείς προσπαθείτε να την ωραιοποιήσετε και να την περιγράψετε ως Εκκλησία "ευδοκιμούσα και θάλλουσα"- και προσπαθουν να διερευνήσουν, εάν ΕΣΕΙΣ ή αυτοί, "πετάνε στα σύννεφα" και έπαθαν "αφιονισμό από τις εξαρτησιογόνες ουσίες".

Γνωρίζουμε ότι όσους σας ελέγχουν, δεν τους συμπαθείτε και καταφέρεσθε ενατίον τους πολύ απαξιωτικά.
Εχετε μεγάλη, πελωρίων διαστάσεων ιδέα γιά τον εαυτό σας.
Πολύ περισσότερο δε δεν εκτιμάτε καθόλου μα καθόλου τους θαρραλέα και αμετακίνητα αγωνιζομένους πιστούς για την Πατρώα Πίστι και Ευσέβεια, διότι τάχα αυτό το έργο το έχετε αναλάβει - θεόθεν και κατ' αποκλειστικότητα - εσείς, οι ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ και ΚΩΦΑΛΑΛΟΙ, "ποιμένες" μας!
Κάπου μάλιστα εκφρασθήκαμε και με πολύ θράσος και αγένεια, ότι "σε όσους δεν αρέσει η σημερινή εκκλησιαστική κατάστασι, μπορούν να αποχωρήσουν".
Αναρωτιόμαστε, ποιός ΘΕΟΣ και ποιός ΛΑΟΣ σας εξέλεξε, αλήθεια;
Και ποιός είστε εσείς, που τολμάτε και τους ζητάτε να αποχωρήσουν;
Και από πού, να φύγουν;
Από το ...Ασκέρι το ιδικό σας;
Η από την Αγία Μάνδρα του Κυρίου και των Αγίων μας;
Που την έχετε κάνει αγνώριστη;
Που καταπατείτε ωμά και απροκάλυπτα τους Νόμους και τους Κανόνες Της και επιμολύνετε τα θυσιαστήρια Της;
Που εσείς οι σημερινοί αρχιερείς δεν έχετε καμμία σχέσι και επικοινωνία, με Αυτήν;
Ποιά ομοιότητα έχετε εσείς με έναν Βασίλειο, με έναν Χρυσόστομο, με έναν Γρηγόριο, με έναν Φωτιο, με έναν Μάρκο Ευγενικό;
Ετσι οπως ενεργείτε και πράττετε εσείς, έτσι ενεργούσαν και έπρατταν εκείνοι;
Μα εκείνοι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ διώχθηκαν, διότι" ήθελαν ευσεβώς ζείν ".
Ενώ εσείς συμμαχείτε με το κατεστημένο και τους αισχρόβιους ασεβείς ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ....Αμερικανοτσολιάδες, που απομυζούν το αίμα του Λαού.
Εσείς, οι σημερινοί "ποιμένες", πότε διωχθήκατε;
Εσείς, σεβαστέ πάτερ, δεν ανήκετε στους διωκομένους, αλλά ανήκετε στους ΔΙΩΚΤΕΣ.
Εσείς, διώκετε τους μοναχούς, τους καλούς κληρικούς, τους καλούς ιεροκήρυκες.
Τι να πρωτοαναφέρει κανείς γιά σας;
Υποχρεούσθε, λοιπόν, να το εξετάσετε καλά, μήπως οφείλετε και όσον τάχιον, να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ κύριε Ιερόθεε και όχι ο αγωνιζόμενος και κακουχούμενος και διωκόμενος ευσεβής κλήρος και πιστός λαός του Θεού.
Ιδού η θύρα είναι ανοιχτή γιά ΣΑΣ.
Και η Εκκλησία του Κυρίου και των Αγίων, σας επιτρέπει να εύρετε κάπου αλλού εκείνους με τους οποίους ομοιάζετε και ταυτίζεσθε και ζήτε και συμπεριφέρεσθε.
Και όχι μέσα στην ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ και ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑ Εκκλησία των Προφητών και των Αγίων και των Πατέρων.