Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! --Οι "Ορθόδοξοι" ιερωμένοι -τώρα- ας μας πούν: απλώς ...κοιμούνται μακαρίως, ή προσεχώρησαν επίσημα στην αίρεση!


Οι γνωστοί – άγνωστοι φιλενωτικοί αρχιερείς ξαναχτυπούν!

Άραγε, η Υπερμάχος Στρατηγός θα διώξει τους μωαμεθανούς για να φέρει τους άλλους εχθρούς του Υιού της, δηλαδή τους λατίνους και φιλοπαπικούς πατριαρχάδες και δεσποτάδες στυλ Βέκκου;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Η πολυσυζητημένη μετατροπή του Ναού της Του Θεού Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος πυροδότησε τη βόμβα και προκάλεσε αλλεπάλληλες σφοδρές εκρήξεις κοινών δηλώσεων Ορθοδόξων – αιρετικών. Σαν ντόμινο ανακοινώθηκαν οι κοινές αντιδράσεις ορισμένων “Ορθοδόξων” αρχιερέων με τους παπικούς “επισκόπους” των περιοχών τους. Φυσικά, οι Ορθόδοξοι αρχιερείς ήταν οι γνωστοί – άγνωστοι… Αμερικής Ελπιδοφόρος, Αυστραλίας Μακάριος και Βοστώνης Μεθόδιος! Βλαστάρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Και οι τρεις αυτοί αρχιερείς, ως γνήσιοι Οικουμενιστές, συνυπέγραψαν κοινές δηλώσεις αντίδρασης με τους τοπικούς παπικούς “επισκόπους”. Συγκεκριμένα, με τον κ. Ελπιδοφόρο έχουμε, ήδη, ασχοληθεί. Ας ασχοληθούμε και ας σχολιάσουμε τους υπόλοιπους δύο προαναφερθέντες αρχιερείς και θερμούς υποστηρικτές της παναίρεσης του Οικουμενισμού, ξεκινώντας με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.
Στην κοινή δήλωσή του με τον πρόεδρο παπικών Επισκόπων κ.Μάρκο, ο κ. Μακάριος δηλώνει ευθαρσώς πως αναγνωρίζει ιερωσύνη στους παπικούς με τις εξής φράσεις: “Δεν είμαστε πολιτικοί αλλά κληρικοί, απεσταλμένοι από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να ευαγγελιστούμε σε όλους την ειρήνη Του” και “ως εν Χριστώ αδελφοί”. Στη συνέχεια, κατηχεί το ποίμνιό του στα έγκατα της πανθρησκείας λέγοντας πως οι κινήσεις της αλλαγής του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας “μπορεί να οδηγήσουν μόνο σε διάσπαση και όχι στη σοφή οδό της ειρήνης που επιδιώκουν όλες οι θρησκείες.” Τέλος, αναγνωρίζει την Αγια-Σοφιά, όχι ως Ορθόδοξο Ιερό Ναό, αλλά όπως λέει, ως “μνημείο παγκοσμίου πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο καθολικότητας” και ως “σύμβολο ειρήνης” που “ανήκει σε όλους”
Στο ίδιο πάνω – κάτω φάσμα κινήθηκε και ο Μητροπολίτης Βοστώνης, Μεθόδιος σε κοινή δήλωση με τον παπικό καρδινάλιο Sean O’Malley για την Αγια-Σοφιά. Ο κ. Μεθόδιος, αφού χαρακτήρισε την Αγια-Σοφιά ως “μοναδικὸν οἰκοδομικὸν μνημεῖον”, παρεκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να την επαναφέρει σε μουσείο! Άλλωστε, όπως υποστηρίζει: “Ἡ ἐπαναφορὰ αὐτὴ στὴν καθιερωμένη κατάσταση θὰ ἐπιτρέψει ἀνθρώπους ὅλων τῶν θρησκευτικῶν πεποιθήσεων νὰ ἐμπνέονται ἀπὸ τὴν πλουσίαν ἱστορίαν τῆς Ἁγίας Σοφίας καὶ νὰ ἐνισχύσονται οἱ δεσμοὶ μεταξὺ τῶν Μουσουλμανικῶν καὶ Χριστιανικῶν κοινοτήτων καὶ ἐντὸς τῆς Τουρκίας ἀλλὰ καὶ σὲ ὅλο τὸν κόσμον”. Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, και η είδηση πως στη Μητρόπολη Βοστώνης θα πραγματοποιηθεί προσευχή σε όλους τους ναούς με τη συμμετοχή παπικών.
Δε χάνουν την ευκαιρία να προωθήσουν τις αιρετικές και φιλενωτικές τάσεις τους! Συμπερασματικά, θα θέλαμε να τονίσουμε πως όσες προσευχές κι αν κάνουν, εάν δεν έχουν ορθή Πίστη, προκοπή δε θα υπάρξει! Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε πως η Πόλη αλώθηκε λόγω των φιλενωτικών ανοιγμάτων προς τη Δύση! Γελιόμαστε αν νομίζουμε πως με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις κοινές δηλώσεις και προσευχές με αιρετικούς θα βιάσουμε την Παναγία να απαλλάξει την Αγια-Σοφιά από τους Τούρκους! Άραγε, η Υπερμάχος Στρατηγός θα διώξει τους μουσουλμάνους για να φέρει τους άλλους εχθρούς του Υιού της, δηλαδή τους λατίνους και φιλοπαπικούς πατριαρχάδες και δεσποτάδες στυλ Βέκκου; 
Ρητορικό το ερώτημα…
Πηγή: Εδώ.