Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Το Πατριαρχείο Μόσχας επικρίνει την Ελληνική Εκκλησία για το γάμο ομοφύλων: «Τραγικό γεγονός»

               «Τραγικό γεγονός»

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απασχόλησε εκτενώς τον ξένο Τύπο, καθώς η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ζευγαριών του ιδίου φύλου.


https://www.youtube.com/watch?v=MHar5Eb77Ts --------- Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απασχόλησε εκτενώς τον ξένο Τύπο, καθώς η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ζευγαριών του ιδίου φύλου.
Το γεγονός σχολίασε και η Εκκλησία της Ρωσίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας φιλοξένησαν δηλώσεις εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας,οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα. Ο αρχιερέας Ιγκόρ Γιακμτσούκ, αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτήρισε "τραγικό το γεγονός της νομιμοποίησης του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα"σχολιάζοντας πως - σύμφωνα με τον ίδιο - "η Ελληνική Εκκλησία, με το κρατικό της καθεστώς, δεν μπόρεσε να εδραιώσει το ποίμνιό της «για να αποτρέψει αυτή την αποδεικτική παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών θεμελίων», αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. Ο Ιγκόρ Γιακμτσούκ πρόσθεσε ότι σημάδια πνευματικής υποβάθμισης στην Ελλάδα εμφανίστηκαν αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν δημιουργήθηκε η σχισματική λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. «Το 2018, πολλοί Έλληνες ιεράρχες και κληρικοί «για στενούς εθνικιστικούς λόγους έκλεισαν τα μάτια στην καταπάτηση των εκκλησιαστικών κανόνων από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στη συνέχεια αναγνώρισαν και έκαναν εκκλησιαστική κοινωνία με πρόσωπα που βλάσφημα παρίσταναν τους επισκόπους, αλλά ποτέ δεν ήταν τέτοιοι», είπε ο Γιακμτσούκ. “Κατόπιν, με διάφορα τραβηγμένα προσχήματα, η Ελληνική Εκκλησία άρχισε να διώκει αυτούς που υπερασπίζονταν την κανονική αλήθεια. Τώρα είναι πολύ φυσικό οι Ορθόδοξοι στην Ελλάδα να έχουν βρεθεί ανίσχυροι απέναντι στις άθεες δυνάμεις του κόσμου”, κατέληξε ο Γιακιμτσούκ. Το άρθρο καταλήγει : “να θυμίσουμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από αυτά, και έτσι η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επέτρεψε αυτόν τον νόμο”. Από την πλευρά του ο Βαχτάνγκ Κιψίτζε, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24» τόνισε πως ο νόμος για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, έρχεται σε αντίθεση με τη Χριστιανική ιδέα της οικογένειας. «Το κράτος που νομιμοποιεί τις ομόφυλες ενώσεις αναμφίβολα θέτει τον στρατηγικό στόχο της καταστροφής της ίδιας της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν μπορεί να οικοδομηθεί στην ιδεολογία ΛΟΑΤ+, επειδή η ιδεολογία ΛΟΑΤ+ και η Εκκλησία είναι ασύμβατες.


Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdso...