Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το Καρναβάλι προς τον Δήμαρχο Δήμου Εορδαίας: "Ὁ Καρνάβαλος εἶναι πομπὴ τοῦ Σατανᾶ"

 

ΜΗΝΥΜΑ (ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ) ΑΓΑΠΗΣ

ΠΡΟΣ

Αξιότιμον κ. Παναγιώτη ΠλακεντάΔήμαρχο Δήμου Εορδαίας

 

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Παναγιώτη,

Διαβάσαμε πριν λίγο στο ιστολόγιο «Τα Νέα Πτολεμαΐδας» την ανακοίνωση με τίτλο «Συμμετοχή στην Αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Εορδαίας» και αισθανθήκαμε την ανάγκη –λόγω ευθύνης και χρέους- να σας προειδοποιήσουμε ότι πράγματι είναι φοβερό, «Φοβερὸν τὸ ἐμπεσεῖν, εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος, οὗτος Κριτὴς ἐστιν, ἐνθυμήσεων καὶ ἐννοιῶν καρδίας, μηδεὶς εἰσέλθῃ πειράζων, τὴν πίστιν τὴν ἀμώμητον»…

Αγαπητέ, να ξέρετε ότι βάζετε σε πειρασμό όχι μόνο τους πιστούς πολίτες αυτής της Πόλεως αλλά και τους ουρανοπολίτες, δηλ. τους αγίους Πατέρες μας που αγωνιούν καθώς κοιτούν από τον ουρανό τις συνεχείς πτώσεις του ελληνικού λαού και φυσικά των αρχόντων του που πειραματίζονται εναντίον της αμωμήτου Πίστεώς μας εις βάρος του χριστεπώνυμου λαού. Πράγματι, «Είναι φοβερόν να πέση κανείς σαν ένοχος εις τα χέρια του Θεού του ζώντος» (Εβρ. 10,31 ).

Ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή μετάνοια για να αποφύγετε την οργή του Θεού που έρχεται αργά ή γρήγορα στους υιούς της απειθείας. Ακούστε παρακαλώ τι σχετικό λέγει ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς και μην γίνεσθε «υιός Θεοαντίθεσης»!

««Ζώντες» οι άνθρωποι στα πάθη, στις επιθυμίες, στις διάφορες ειδωλοπροσκυνήσεις, ζουν σε αυτό που είναι εναντίον του Θεού. Τέτοια ζωή δεν είναι τίποτε διαφορετικό, από «διαρκή» αντίθεση προς τον Θεό. Σε αυτή την Θεοαντίθεση, ζουν μόνο οι «υιοί της υπακοής», στον πατέρα τους τον διάβολο… Άνθρωπε, αν είσαι υπόδουλος σε οποιαδήποτε αμαρτία και οποιοδήποτε πάθος, πρέπει να γνωρίζεις ότι είσαι ταυτόχρονα και «υιός» αντίθεσης προς τον Θεό, «υιός» Θεοαντίθεσης.

Και ο Θεός όσο και αν είναι ο Παν-αγαπών και ο Μοναδικός Φιλάνθρωπος, δεν μπορεί να «αγαπήσει» την αμαρτία και το κακό, γιατί αυτά είναι «η ριζική» αντίθεση στο ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ, στην ΦΥΣΗ ΤΟΥ. Γι’ αυτά έχει μόνο «οργή» και έχει σχετικά γραφεί: «ποκαλύπτεται γρ ργ θεο πορανο π πσαν σέβειαν κα δικίαν νθρώπων τν τν λήθειαν ν δικί κατεχόντων» (Ρωμ. 1,18).

Και οι άνθρωποι, συνειδησιακά και επίμονα, τόσο έγιναν ένα με την αδικία, ώστε να καταστούν «υιοί απειθείας», υιοί παρακοής στο θέλημα του Θεού. Γι’ αυτό «ρχεται  ργ το Θεο π τος υος τς πειθείας», για όλα τους τα αμαρτήματα και την αμετανοησία που έχουν στις κακίες τους.

Γιατί αυτοί, ευθυγραμμίστηκαν με την αμαρτία και το κακό και θα ανταμειφθούν με την «αιώνια κατάληξή» τους, που θα είναι η αιώνια καταδίκη τους.» ("Προς Κολασσαείς Επιστολή Αποστόλου Παύλου", Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς, σ. 122-123).

Αδελφέ, αγνοείτε ή δεν πιστεύετε ότι την Ημέρα της Κρίσεως θα δώσετε λόγο ενώπιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού όχι μόνο για τις προσωπικές αμαρτίες-ανομίες σας αλλά και για το πώς χειριστήκατε τις υποθέσεις εκείνες που προσβάλουν την Πίστη την Αγία;  «Αὐτοὶ γὰρ (ενν. οι άρχοντες του λαού) ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ς λόγον ποδώσοντες» (Προβ. Εβρ. 13,17) 

Αγνοείτε ή δεν πιστεύετε, ότι « κολουθν ατς (ενν. τις καρναβαλικές πομπές-παρελάσεις) γίνεται ρνητς τς ν τ βαπτίσματί του μολογίας πίστεως»;      

Ιδού ο σχετικός αποδεικτικός λόγος του π. Αυγουστίνου Καντιώτη: « Καρνάβαλος; Δν πάρχει καμμία μφιβολία, τι εναι πομπ το Σαταν κα δημιουργε τ ψυχολογικν κενο κλίμα, μέσα ες τ ποον μοιραον ενε ν σημιώνεται χαλάρωσις τν θν, κα ἐὰν κόμη δν λαμβάνουν χώραν δημοσία α μεγάλαι κεναι πρέπειαι τν Βακχικν ορτν, πάντως τ πνεμα το Βάκχου κα τς φροδίτης πικρατε Σατανς τς μέρας το Καρνάβαλου ενε πολυάσχολος.  πελατεία του μεγίστη. Σύρει πλήθη. Τ δίκτυά του νασύρονται πλήρη π νέας κα νέους. Κα ες ποα μαρτήματα δν παρασύρονται ο νθρωποι κατ τς μέρας ατς το Καρνάβαλου; Αστεα ηδσματα πορνικά, χειρονομίαι πρεπες, πολυποσίαι, πολυφαγίαι, μέθαι, κραιπάλαι, ασχρολογίαι, βλασφημίαι, ξωφρενικο χορο Σαλώμης, ασχρο ρωτες κα συζυγικα πάται, προοίμια διαζυγίων κα οκογενειακν δραμάτων, δο τ μαρτήματα, δο τ λιβάνι πο καίεται πρς λατρείαν το θεο-Καρναβάλου. Τ λλο, σς ρωτμεν, τ λλα θ πρεπε ν γίνωνται δι ν κληθον Σατανικα πομπαί;  κολουθν ατς γίνεται ρνητς τς ν τ βαπτίσματί του μολογίας πίστεως».

Αδελφέ, μετανοήστε και αλλάξτε γραμμή γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως μετά τις οργανωμένες παρελάσεις, νεαρά κορίτσια παρελαύνουν εντός των διαδρόμων νοσοκομείων και κλινικών για να αποβάλλουν, όχι το κρασί που ήπιαν ή τους γύρους που έφαγαν, αλλά αθώα βρέφη! Ο Κύριος είπε, ότι το αίμα αυτών των παιδιών ζητάει την δικαίωση από τον ίδιο τον Θεό, φωνάζει δηλαδή προς τον Θεό, όπως άλλοτε και το αίμα του Άβελ:

«Καί επε Κύριος· τί πεποίηκας; φων αματος το δελφο σου βο πρός με κ τς γς. κα νν πικατάρατος σ π τς γς,  χανε τ στόμα ατς δέξασθαι τ αμα το δελφο σου κ τς χειρός σου·» (Γεν. 4,10-11), δηλαδή, ‘’Είπε δε ο Κύριος· “τι είναι αυτό που έκαμες; Η φωνή του αίματος του φονευθέντος αδελφού σου υψώνεται από την γην στον ουρανόν προς εμέ και βοά ζητούσα την τιμωρίαν σου. Και τώρα θα είσαι συ κατηραμένος και σαν ξένος από την γην αυτήν, η οποία ήνοιξε το στόμα της και κατέπιε το αίμα του αδελφού σου, τον οποίον συ με το εγκληματικόν σου χέρι εφόνευσες’’.

Παναγιώτη Πλακεντά, «τι είναι αυτό που έκαμες;» (Φωνή του Κριτού Χριστού)!

Επειδή ακούμε και βλέπουμε ότι ο Δήμος μας συνεχίζει να στηρίζει τους εμπνευστές αυτής της σατανικής πομπής (χάρη εσόδων στα ταμία των υπηκόων της αμαρτίας και ειδωλολατρίας), ακούσατε την φωνή των αγίων και του Θεού, και μετανοημένος αποχωρήσετε, εγκαταλείψτε τους υιούς της απείθειας που πιθανόν θα θελήσουν να συνεχίσουν και στηρίξτε εκείνες τις φωνές που είναι σύμφωνες με τον Θείο Νόμο… Και τότε η χαρά η δική μας, των ουρανοπολιτών Αγίων μας αλλά και του Χριστού μας θα είναι τελεία και αγία. Το όνομά σας θα μείνει στην Ιστορία ως ένα ακόμη παράδειγμα μετανοίας.

Η Παναγιά μας βοηθός σας, αμήν.

 

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

«Ήθελα κι άλλα να ‘γραφα, μ’ αρκούν αυτά τα λίγα,

για ν’ ανάψουνε φωτιά κι αγάπη για πατρίδα.

Και για την Πίστη του Χριστού, την τόσο προδομένη,

από αυτούς που ο λαός, παράδειγμα προσμένει»

 

Ταπεινά και με εν Χριστώ ενδιαφέρον για την σωτηρία σας

Δημήτριος Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικός ΠΕ11

Πτολεμαΐδα 20 Φεβρουαρίου 2024