Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ένοπλοι χτύπησαν άγρια Ορθόδοξους της Ουκρανίας και άρπαξαν το Ναό τους. (βίντεο)

Όπως έχει συμβεί εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, ένας άλλος Ορθόδοξος Ναός καταλήφθηκε βίαια από Ουκρανούς εθνικιστές και σχισματικούς.

Στα τέλη του 2018, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, μαζί με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, δημιούργησαν την σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας». Έκτοτε, οι υποστηρικτές αυτής της οργάνωσης επιτίθενται τακτικά σε όσους ομολογούν την Ορθόδοξη πίστη και κλέβουν τους Ιερούς τους Ναούς.

Στις 8 Φεβρουαρίου, μια ομάδα ανδρών με στρατιωτική στολή, με τη βοήθεια ένοπλων αστυνομικών, επιχείρησε να καταλάβει την εκκλησία του Αγ. Πέτρου και Παύλου στο χωριό Λενκόβτσυ της επαρχίας Τσερνιβτσί, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Όταν οι ντόπιοι πιστοί προσπάθησαν να υπερασπιστούν την εκκλησία τους, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση.

Όπως συμβαίνει συχνά, προηγήθηκε μια ψηφοφορία για να εξαναγκάσουν την μεταφορά του Ναού στην σχισματική οργάνωση που προστατεύει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ενάντια στη θέληση των Ορθόδοξων Χριστιανών του χωριού.

Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν πολλά βίντεο που δείχνουν αρκετούς ενορίτες να ξυλοκοπούνται άγρια:









Σύμφωνα με το πρακτορείο «First Cossack», η ίδια ομάδα ανθρώπων δύο ημέρες πριν είχε αρπάξει άλλον ένα Ναό στην Επισκοπή Τσερνιβτσί.

Η Επισκοπή Τσερνιβτσί αναφέρει ότι οι εκκλησίες κατασχέθηκαν από πληρωμένους φύλακες της εταιρείας ασφαλείας Tigris.

Ακόμη και την ώρα που οι Χριστιανοί δεχόντουσαν επίθεση, ο επικεφαλής της Κωνσταντινουπολίτικης OCU Επιφάνιος Ντουμένκο που βρισκότανε στην ίδια περιοχή, διακήρυττε πάλι ότι στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται κάποια θρησκευτική δίωξη.

«Πόση χολή πρέπει να έχει κανείς στην ψυχή του για να πει κάτι τέτοιο;» διερωτάται η Μητρόπολη Τσερνίβτσι με αφορμή την προπαγάνδα του Ντουμένκο.


Πηγή Orthodox Christianity