Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ , ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ “ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΥ” ΕΜΒΟΛΙΟΥ, “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ” ΚΑΙ …ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, “ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΟΡΥΒΟΣ” ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ! (ΦΩΤΟ)

σ.σ."Ἐν ἄλλοις πταίομεν, καί ἐν ἄλλοις παιδευόμεθα"

Σκληρό ρεπορτάζ κατά κ. Ιερωνύμου Λαρίσης 
Ε2

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 

Εφημερίδα “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” https://www.makeleio.gr/%c

Σάλος έχει ξεσπάσει με τον μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμος  μετά τη φράση που είπε στο μνημόσυνο για το έγκλημα των Τεμπών ότι «τον κεκοιμημένο τον τιμάς με τη σιωπή, όχι με τον θόρυβο!».

Ο σάλος έγινε πολύ μεγαλύτερος γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε πει προς ημερών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Κωστάκη Καραμανλής εκ Σερρών. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών που κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη στη φυλακή ως πρωταρχικά υπεύθυνος του εγκλήματος είχε το θράσος να υποδείξει ότι πρέπει «ο πόνος τους να είναι βουβός» για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ε4

Μετά τη θύελλα που ξέσπασε ο μητροπολίτης έβγαλε χθες ανακοίνωση αναφερόμενος σε “διαστροφή των λόγων του” και γράφοντας ότι “φυσικά και δικαιούνται να μιλήσουν οι συγγενείς των θυμάτων, είναι άλλωστε υποχρέωση τους στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, που πλέον είναι και δικοί μας, καθώς από τον τόπο μας έφυγαν για τον ουρανό”. Βέβαια αυτό δεν ήταν το μόνο επίμαχο σημείο που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. «Σιγοντάροντας» ανοικτά την κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε πει επιπλέον ότι «δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε». Αν αυτό δεν είναι αβάντα στον Κούλη και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης που πάει με ρυθμό χελώνας, τι είναι;

Οι αντιδράσεις για τον μητροπολίτη Λάρισας -ο οποίος υπήρξε και ΚΟΛΛΗΤΟΣ του άλλου εγκληματία για το μπάζωμα της περιοχής περιφερειάρχη Αγοραστού- με αφορμή τα τέμπη θα μπορούσαν να είναι απλώς μια “παρένθεση” εάν ο ίδιος ιεράρχης δεν είχε και βεβαρημένο παρελθόν ιδιαίτερα από την περίοδο των εμβολίων. Τότε μάλιστα δίωκε και ειρωνευόταν όσους δεν έτρεχαν να κάνουν τα εμβόλια, ενώ είχε γίνει τόσο προκλητικός που προκάλεσε την οργή ακόμη και του πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Κι ήταν τόσο θρασύς και υποταγμένος στην προπαγάνδα των εμβολίων που ξεπέρασε κάθε κόκκινη γραμμή λοιδορώντας και το “Μακελειό” επειδή δεν του άρεσαν αυτά που έγραφε και αποκάλυπτε.

Ε6

Γενικότερα, ο μητροπολίτης αυτός ήταν ένα από τα “τσιράκια” και τα …ευλογημένα πνευματικά τέκνα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που τον είχε για χρόνια αρχιγραμματέα στην ιερά Σύνοδο πριν τον φυτέψει στην Λάρισα, σε ηλικία μόλς 47 ετών, το 2018. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι θεωρείται “προοδευτικός” κατά τους πασόκους, ενώ ο ίδιος όπως έχει δηλώσει είχε …λυπηθεί -την περίοδο που ήταν φοιτητής- όταν “διαλύθηκε η ΚΝΕ”, ναι, η Νεολαία των Κομμουνιστών…

Ε5

Τον Οκτώβριο του 2021 λειτουργώντας ως φανατικότερος των φανατικών για τα εμβόλια είχε προχωρήσει μάλιστα και σε πρόγραμμα για εμβολιασμούς με κινητή μονάδα που πήγαινε έξω από τις ενορίες της Μητρόπολης Λαρίσης. Μια κίνηση που είχε ξεσηκώσει χαμό στην περιοχή αλλά και γενικότερα, ακόμη και επεισόδια είχαν γίνει αφού πολλοί πιστοί είχαν αντιδράσει. Ο ίδιος όμως επέμενε προκλητικά χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ θεόσταλτο ζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Σε δηλώσεις στην τηλεόραση «Θεσσαλία» ζητούσε από τον κόσμο να εμβολιαστεί υποστηρίζοντας ότι «Ο Θεός εδώ εκφράζεται με άλλον τρόπο. Δηλαδή, μας έδωσε τα μέσα που μας προτείνουν οι υγειονομικοί και το εμβόλιο. Να πω ξεκάθαρα. Ότι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος δεν θα το κάνει ποτέ ο Θεός. Ή για να το πω πιο απλά, αν έχεις πονοκέφαλο και έχεις δίπλα σου την ασπιρίνη, δεν θα κάνει ο Θεός θαύμα για να σου περάσει ο πονοκέφαλος. Θα σου πει, πάρε την ασπιρίνη. Αυτό είναι το θέμα. Ο Θεός παρεμβαίνει εκεί που ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αντίθετα εκεί που ο άνθρωπος μπορεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του, ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να δει την ελευθερία του ανθρώπου και να την επιβραβεύσει»!

Δεν δίστασε να ειρωνευτεί τότε και τον κόσμο που αντιδρούσε φθάνοντας στο σημείο να προσφέρει …σοκολατάκα στους «πικραμένους», όπως τους αποκαλούσε, αρνητές σοκολατάκια. Τι άλλο έλεγε ακόμη, ως κομματάρχης του εμβολιασμού, εναντίον όσων αρνήθηκαν να εμβολιαστούν; “Γεγονός είναι ότι πολλές φορές είτε από κάποια πολιτικά κέντρα που θέλουν να εκπέμψουν ένα άλλο μήνυμα και να κεφαλαιοποιήσουν οφέλη, ιδίως τις περιόδους κρίσεως και εντάσεως, είτε από κέντρα τα οποία δρουν καλλιεργώντας μια θρησκοληψία, έχουμε ανθρώπους που παρασύρονται και δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτό που η Εκκλησία λέει, αυτό που η λογική επιβάλει, αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε όλοι, ώστε από κοινού, ως κοινή δράση να έχει αποτέλεσμα». Είχε επίσης φθάσει στο σημείο να …ξεπλύνει την κυβέρνηση του Κούλη για το κλείσιμο των ναών με δικαιολογίες του τύπου “ακόμη κι αν διατηρούμε τις πικρίες μας από κάποιες ενδεχομένως παραπάνω παρεμβάσεις, από το κλείσιμο των ναών μας,, όλοι, λίγο ή πολύ, συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθηθεί ό,τι μπορεί μας γλιτώσει από αυτό που ζούμε τώρα».

Ε3

Κι εκτός από την κυβέρνηση που τον είχε συνήγορό της, ύστερα από όλα αυτά, πήρε και πιστοποιητικό … “προοδευτικού” από το ΠΑΣΟΚ. Η γραμματέας της πράσινης Κοιν. Ομάδας Ευαγγ. Λιακούλη και που είναι και βουλευτής Λάρισας δήλωνε ότι “ο Μητροπολίτης Λάρισας,  δεν είναι απλά ένας μορφωμένος ποιμενάρχης , γνωστός για την πολυμάθειά του .Είναι ένας προοδευτικός ποιμενάρχης, που με τον λόγο και τη δράση του ,  θρυμματίζει το στερεότυπο ότι η Εκκλησία είναι συνώνυμο της συντήρησης”.

Εκτός από “προοδευτικός” είναι όμως και φιλοτουρκος. Μεταξύ των άλλων γλωσσών γνωρίζει και τουρκικά με τον ίδιο να ομολογεί ότι “κοίταξα να ασχοληθώ με την τουρκική γλώσσα γιατί ήθελα κι εγώ να διαπιστώσω ορισμένα πράγματα, δηλαδή να ψάξω να βρω τον δράκοντα που κρύβεται μέσα σε όλο αυτό το παραμύθι. Αρκεί να πούμε ότι μερικά πράγματα δεν είναι τόσο ακραία και υπερβολικά όσο τα λένε, ούτε πάλι στη γείτονα χώρα όλοι οι άνθρωποι ασχολούνται με εμάς. Κάποιοι αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή μας. Και όπως πρόσφατα είπε ένας διανοούμενος Τούρκος που ζει στην Ελλάδα, πολλοί Τούρκοι δεν ξέρουν ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας». Τέτοιο συγχωροχάρτι και στους Τουρκαλάδες…

Ε2

Πριν ταχθεί υπέρ της “σιωπής” ο μητροπολίτης Λάρισας, είχε μείνει ο ίδιος απαράδεκτα σιωπηλός για τους υπευθύνους του εγκλήματος όλο τον προηγούμενο χρόνο. Κι ο λόγος είναι ότι εκτός των άλλων ήταν φιλαράκι με τον κ. Αγοραστός ο οποίος του έβγαζε ….κονδύλια για την μητρόπολη ενώ εκείνος τον παρασημοφορούσε και τον στήριζε. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν τον Δεκέμβριο του 2021 όταν τίμησε με τον Σταυρό του Αγίου Νικολάου τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Κι όπως είχε πει “με τον τρόπο αυτό θέλησε να επιβραβεύσει τον κ. Αγοραστό, τόσο για τη στήριξή του στο έργο της ενορίας του αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όσο και για τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε για τα αντιστηρικτικά έργα της Εκκλησίας μετά και τους τελευταίους καταστροφικούς σεισμούς”. Έκτοτε σιωπή – με μοναδική εξαίρεση όταν διαμαρτυρήθηκε -υπό την γενική κατακραυγή- μετά τις περσινές πλημμύρες και μόνο γι αυτό…

https://www.makeleio.gr/%ce

=====================================================