Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Μιλούν μεγαλόστομα για ευσέβεια και για διωγμούς και κοινωνούν με τους διώκτες των Ορθοδόξων-- "Λέοντες"εναντίον των αχυρανθρώπων πολιτικών εκ του ασφαλούς ... για τους ριψάσπιδες δεσποτάδες σιωπή!!!



Λίγο κράτησε η μαχητικότητα του π. Σεραφείμ .... η κοινωνία με τους σχισματικούς διέγραψε τους Λεονταρισμούς προς εντυπωσιασμό των αφελών...

"Λέοντες"εναντίον των αχυρανθρώπων πολιτικών εκ του ασφαλούς ... όμως για τους ριψάσπιδες δεσποτάδες σιωπή!!!

Μήπως ειναι πνευματικοπαίδι του ολετήρα της Εκκλησίας Αρχιεπ. Σεραφείμ  Τίκα;;;




Διορθόδοξη επικοινωνία με Ουκρανούς κληρικούς

Στα πλαίσια των δράσεων της επιτροπής διορθοδόξου επικοινωνίας του ναού της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ιεροδιακόνου Χρυσοστόμου Σκητιώτη, να συναντήσει στην Αθηνά και να συνοδεύσει στο πρόγραμμα τους, τεσσερις κληρικούς, καθηγητές της θεολογικής ακαδημίας της Βολινίας, οι οποίοι την τελευταία μέρα της παραμονής τους στην Αθήνα επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό της αγίας Μαρίνης.


Την αντιπροσωπεία εκ της θεολογικής ακαδημίας, που έχει έδρα το Λούτσκ της δυτικής Ουκρανίας, αποτελούσαν, ο Πρύτανης της, πρωτοπρεσβύτερος Δρ Volodymyr Vakin, καθηγητής κανονικού δικαίου, ο αντιπρύτανης, υπεύθυνος εκπαίδευσης, πρωτοπρεσβύτερος Δρ Vladyslav Fulmes, καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας, ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της ιεράς μονής του αγίου Νικολάου Zhydychyn, Δρ Konstantinos Marchenko, καθηγητής ποιμαντικής και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της Ακαδημίας πρωτοπρεσβύτερος Viktor Pushko, καθηγητής πατρολογίας, με διερμηνέα τον ο.Basil Prus, μεταπτυχιακό φοιτητή στο ΑΠΘ.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, παραληφθέντες από τον λιμένα του Πειραιά αφικνούμενοι εκ Κρήτης από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, βρέθηκαν την πρώτη μέρα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας και εν συνεχεια στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών στην Κηφισιά, όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας και ανταλλαγής φοιτητών. Εν συνεχεία στην Αθήνα επισκέφθηκαν τον μητροπολιτικό ναό και τον βράχο της Πνύκας, καταλήγοντας στο χώρο φιλοξενίας τους στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην αγία Βαρβάρα.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 10:00 έγινε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων.Γιώργο Καλαντζή. Στις 12:00 έγιναν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Στις 12:45 έγινε συνάντηση με τον Δρ. Κωσταντίνο Μυγδάλη στα γραφεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Στις 13:45 μετέβησαν στο μέγαρο της Ιεράς Συνόδου και είχαν συνάντηση με τον αρχιγραμματέα Της, αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη και τον πρωτοπρεσβύτερο.Εμμανουήλ Παπαμικρούλη γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων Σχέσεων.Ακολούθησε ενημερωτικη συνάντηση από τον Μητροπολίτη Φαναρίου κ.Αγαθάγγελο, γενικο διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το έργο του οργανισμού.


Νωρίς το απόγευμα μετέβησαν στην Βάρκιζα και είχαν συνεργασία με τον καθηγητή Βλάσιο Φειδά και τον μητροπολίτη Ανέων Μακάριο.


Εκείθεν μετέβησαν στο διορθόδοξο κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην μονή Πεντέλης. όπου και διανυκτέρευσαν, αφού προηγουμένως παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε ο συνοδός τους κληρικός, σε εστιατόριο της περιοχής.


Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου η ημέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στη μονή Πεντέλης και το διορθόδοξο κέντρο και εν συνεχεία στις 11:00 στην Θεολογική σχολή συναντήθηκαν με τον κοσμήτορα Εμμανουήλ Καραγιωργούδη και του καθητές μητροπολίτες Κρήνης Κύριλλο και Περιστερίου Χρυσόστομο, τον Γεώργιο Φίλη και άλλους καθηγητές και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Στις 12:30 μετέβησαν στο ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως για προσκύνημα, ξενάγηση και γεύμα που προετοίμασαν ενορίτες, ενώ στις 16:30 επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και είχαν γόνιμη συνεργασία με τον Μητροπολίτη Γρηγόριο.


Αργότερα στις 18:30 μετείχαν του εσπερινού στον εορτάζοντα ιερό ναό αγίων Ακινδύνων δήμου Αγίων Αναργύρων και επέστρεψαν στη Μονή Πεντέλης όπου την επομένη αναχώρησαν αεροπορικώς για την Βαρσοβία από την οποία οδικώς επανήλθαν στην έδρα τους, στην εμπόλεμη Ουκρανία.