Σάββατο 26 Μαΐου 2018

α) ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ β)-ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ» Ο Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


γ) Περί πολιτικής βίας κατά του Μπουτάρη

δ)Θα πει κανείς την αλήθεια για τον Μπουτάρη; Δείτε το ανθολόγιο του αντεθνικού παραληρήματος

==================


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ



Δυστυχώς, επί τη βάσει δημοσιεύματος του τελευταίου φύλλου της εφημερίδος «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», ο κύριος αυτός, που εκφράστηκε τόσο ασεβώς και χυδαίως για τα μαρτυρικά θύματα του σφαγέα Κεμάλ και μετέτρεψε τη συμπρωτεύουσα σε ένα αпέραντο χαμαιτυπείο με τα ετήσια gay-prides  παραμένει ακόμη πρόεδρος της «Αγιορειτικής Εστίας»! Να τον "χαίρονται" οι αγιορείτες!
Ας μην ξεχνούμε και το απίστευτο γεγονός ότι ο καταπροδίδων από ετών την Ορθόδοξη Πίστη πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης του μετέδωσε τη Θεία Κοινωνία!!!, όπως πιστοποιεί και το επισυναπτόμενο ρεπορτάζ: http://www.salonicanews.com/2015/02/blog-post_358.html.
Σε ποιον; Στον άνθρωπο που δήλωσε τα εξής για το σοδομισμό:


http://www.enikos.gr/society/359260/boutaris-na-mathainoume-gia-tin-omofylofilia-sto-sxoleio-oxi-mono-gia-ton-palaion-patron-germano
https://www.inewsgr.com/116/xekathari-dilosi-tou-boutari-oti-einai-gkei.htm
Που δήλωσε αναίσχυντα ότι είναι τιμή για τη Θεσσαλονίκη το αισχρό και προσβάλλον τη δημοσία αιδώ gay pride και αποτελεί τιμή για τον ίδιο να παρελάσει:
https://www.inewsgr.com/127/boutaris-timi-gia-ti-thessaloniki-to-Gay-Pride.htm
http://www.voria.gr/article/mpoutaris-kathikon-ke-timi-mou-na-parelaso-sto-gaypride.
Ο ευθαρσής  μητροπολίτης Καλαβρύτων καυτηρίασε την απαράδεκτη στάση του κ.Βαρθολομαίου απέναντι στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης διά σχετικών δηλώσεών του και δικαίως. Πρόκειται περί κορυφαίου σκανδάλου!
Αφορίζουμε αναπολόγητο το μέγα ομολογητή Ν.Σωτηρόπουλο και κοινωνούμε εν πληθούση Εκκλησία τονΜπουτάρη!!! Πρόκειται περί καταντήματος! Ακόμη ένα «κατόρθωμα» του κ.Βαρθολομαίου!
T
ον επί ασυδοσία και αφορήτω προκλητικότητι, διά των κατά καιρούς δηλώσεων και εκδηλώσεών του, διακρινόμενο δήμαρχο θεσσαλονίκης καθώς και ένα δικηγόρο, μέλος του "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" (μάλλον βοθροόταμου) τουολιτικού φωστήρα" Σ.Θεοδωράκη, ομόφρονα του κ.Μπουτάρη, μήνυσε ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης (http://voria.gr/article/minisi-kranidioti-kata-mpoutari-ke-politefti-tou-potamiou) για τις περί γενοκτονίας επαίσχυντες δηλώσεις τους. Ευτυχώς, ο δεν-μεμελισμός, ο εφησυχασμός και ο ωχαδελφισμός δεν έχουν  επιβάλλει ολοκληρωτικά την κυριαρχία τους στη νεοελληνική κοινωνία.
Υ.Γ.1. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των κ.κ Κωνσταντινουπόλεως .Βαρθολομαίου, Αθηνών Ιερωνύμου, Δημητριαδος Ιγνατίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Αργολίδος Νεκταρίου, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, καθώς και των μητροπολιτών που ποιμαίνουν μητροπόλεις στις οποίες αφθονεί το Ποντιακό στοιχείο για τις περί γενοκτονίας δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Υ.Γ.2. Περί του ετέρου μηνυθέντος υπό του κ.Κρανιδιώτη, βλέπε http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8017.html. Μία ακόμη αθλιότητα κάποιων μελών του ΚΑΙΡΟΥ.

Υ.Γ.3. Ταλαίπωρη Θεσσαλονίκη, ποιος θα φανταζόταν ότι θα είχες για δήμαρχό σου (ας όψονται οι ψηφοφόροι με τα ελαττωματικά και προβληματικά αξιολογικά τους κριτήρια) το λεγάμενο, στον οποίο τα εύσημα απέδωσε  πριν λίγες ημέρες ο ηγούμενος της πολιτικής συμμορίας που λυμαίνεται την ελληνική πολιτική ζωή. Ο επικεφαλής του εσμού των ολετήρων που αδίστακτα προωθούν το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας. Ο ένοχος εσχάτης προδοσίας των ιδανικών του Έθνους, ο κρημνιστής και χαλαστής και ισοπεδωτής των αξιών του Γένους. Να "χαίρονται" ο ένας τον άλλον και να τους "χαίρονται" και τους δύο οι ψηφοφόροι τους!
 ΙΑΤΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ
 ========================================================
===================================

β) Οι ελιτίστικες και ανιστόρητες δηλώσεις του δημάρχου, με αποκορύφωμα το «χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες»

ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ» Ο Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Οι ελιτίστικες και ανιστόρητες δηλώσεις του δημάρχου, με αποκορύφωμα το «χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες»

Από τον Σάββα Καλεντερίδη
Οσο περνάει ο καιρός, περιορίζονται οι ελπίδες αυτή η χώρα να ορθοποδήσει.  Ας δούμε μερικά από αυτά που είπε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης:
«Τόσες γενιές μεγαλώσανε με αυτή την ιδέα. Και ακούω ότι οι δικές μας παμμακεδονικές οργανώσεις, κυρίως ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, ετοιμάζουν διαδήλωση. Αυτό θα είναι κατάπτυστο αν το κάνουνε. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από πάνω. Από τον Τσίπρα».(Συνέντευξη στη Χριστίνα Ταχιάου, 5 Ιανουαρίου 2018, Protagon)
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο είναι κακή».
(Δήλωση στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις 22 Ιανουαρίου 2018, μία μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης).
Επίσης σε τηλεοπτική συνέντευξη στο #PRESSNEXT_GEN τις 22 Ιανουαρίου δήλωσε ότι «η Μακεδονία δεν είναι μία αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην ΠΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία».
Στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Happy Day», στις 23 Ιανουαρίου, είπε: «Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι “η Μακεδονία είναι ελληνική” δεν είναι “μακεδονομάχοι”, είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό… Ολη αυτή η σάχλα του “η Μακεδονία είναι ελληνική”, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι αυτό είναι επιθετικό. Εμείς κατέχουμε το 50%, 40% η ΠΓΔΜ, 10% η Βουλγαρία. Εμείς λέμε ότι θέλουμε όλη τη Μακεδονία, δεν το λένε αυτοί».
Συμμετέχοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι, στις 5 Φεβρουαρίου 2018, σε επισήμανση του δημοσιογράφου αν δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε «δεν γνωρίζω ποιο είναι το αίσθημα των Μακεδόνων», ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι στο συλλαλητήριο, που χαρακτήρισε σαφώς μεγάλο, όσοι συμμετείχαν ήταν «παραπληροφορημένοι». 
Επίσης, σε μια περίοδο που είναι σαφές ότι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών έχει ως «στέμμα» του τη Σολούν, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δεν παύει να τονίζει δεξιά κι αριστερά, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη «πολυεθνική», τη στιγμή που οι εθνικές μειονότητες που κατοικούν στην πόλη αριθμούν ελάχιστα μέλη.
Τέλος, αν και οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη βρίσκονται σε δυσαρμονία με τη βούληση των πολιτών και απέχουν από την ιστορική αλήθεια, στα τέλη Μαΐου του 2017, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Concordia Summit η οποία έγινε στην Αθήνα, αφού περιέγραψε το σχέδιό του για προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί «μουσείο» αφιερωμένο στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, είπε το περίφημο «Χ@στηκα εάν σκότωσε ο Κεμάλ Ελληνες ή όχι»…
Αυτά είναι μόνο ένα δείγμα από όσα έχει πει ο κ. Μπουτάρης για θέματα που σαφώς εκτείνονται πέραν των καθηκόντων του…
Να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις: 
Ενας δήμαρχος που υπερηφανεύεται ότι έχει καταστήσει τη Θεσσαλονίκη μια «ανοιχτή και προοδευτική πόλη» δεν καταφέρεται εναντίον των πολιτών, όταν αυτοί αποφασίσουν να κάνουν ένα συλλαλητήριο. Η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στον δήμαρχο, και ένας δημοτικός άρχων που σέβεται τη δημοκρατία δεν χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο, που είναι μια από τις ελάχιστες καταφυγές του πολίτη να εκφράσει την άποψή του, «κατάπτυστο» ούτε τους συμμετέχοντες «παραπληροφορημένους».
Αυτό είναι μια ελιτίστικη άποψη, που βρίσκεται πολύ κοντά, για να μην πούμε ότι τα ξεπερνάει, στα όρια του ολοκληρωτισμού.
Οσον αφορά τον ισχυρισμό που λέει ότι δεν υπάρχει μια Μακεδονία αλλά τρεις, και μάλιστα τη μια την κατέχουμε εμείς, αυτός είναι ψευδής ισχυρισμός και αποκτά άλλες διαστάσεις όταν το λέει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.
Και όταν λέμε άλλες διαστάσεις, εννοούμε ότι γίνεται επιχείρημα και εργαλείο αλυτρωτισμού για εκείνον που ψευδώς αυτοαποκαλείται «Μακεδόνας» και χρειάζεται την υπογραφή της Ελλάδας για να λέγεται και το κράτος του «κάπως Μακεδονία», και έτσι να διεκδικήσει στη συνέχεια την ένωση των τριών κομματιών, που θα έχουν πρωτεύουσα την… πολυεθνική Θεσσαλονίκη.
Οσο για τους χαρακτηρισμούς «Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι “η Μακεδονία είναι ελληνική” δεν είναι “μακεδονομάχοι”, είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό», αν έκανε ανάλογους χαρακτηρισμούς κάποιος για αυτά που λέει ο Μπουτάρης, οι υποστηρικτές του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα τον στόλιζαν με τα γνωστά κοσμητικά επίθετα, φασίστας, ακροδεξιός και τα τοιαύτα.
Και ερχόμαστε στο «Χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μπορεί να προσελκύσει τουρίστες από την Τουρκία χωρίς να αυτοεξευτελίζεται, χωρίς να εξευτελίζει τους απογόνους των θυμάτων και χωρίς να γελοιοποιεί τον Δήμο των Θεσσαλονικέων και την ίδια την Ελλάδα.
Αρκεί όταν μιλάει και πράττει να έχει κατά νουν μια λέξη και έννοια: Αξιοπρέπεια.
Τέλος, με βάση τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα, που δεν χωρούν και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο, ο κ. Μπουτάρης εδώ και καιρό ειδικά μετά το συλλαλητήριο είναι κατ’ ουσίαν έκπτωτος και ένα «πολιτικό πτώμα» που το περιφέρει ο ίδιος ή τον περιφέρουν εδώ κι εκεί και ορισμένοι Πόντιοι τυχοδιώκτες, το οποίο νεκρανέστησαν οι θερμοκέφαλοι που τον προπηλάκησαν, θάβοντας το μείζον θέμα, που είναι η γενοκτονία και ειδικά την ημέρα εκείνη η ομιλία του Ταμέρ Τσιλιγκίρ, ενός Τούρκου πολίτη από την Τραπεζούντα, ο οποίος μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας για το θέμα.
Μια αλήθεια, που αμφισβητούν πολλοί υποστηρικτές του κ. Μπουτάρη και ψάχνουν την ευκαιρία να την ακυρώσουν, όπως ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης με αρχικά Γ.Κ., ο οποίος, θεωρώντας ως «χρυσή ευκαιρία» το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον προπηλακισμό, στις 20 Μαΐου έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ας μη χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».
Ας ελπίσουμε οι αγνοί δημοκράτες και ακομμάτιστοι Ελληνες πολίτες να αφυπνιστούν, για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από αυτήν τη χώρα.
dimokratianews, 25.05.2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Δυστυχώς, επί τη βάσει δημοσιεύματος του τελευταίου φύλλου της εφημερίδος "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ", ο κύριος αυτός, που εκφράστηκε τόσο ασεβώς και χυδαίως για τα μαρτυρικά θύματα του σφαγέα Κεμάλ και μετέτρεψε τη συμπρωτεύουσα σε ένα αпέραντο χαμαιτυπείο με τα ετήσια gay-prides κ.τ.ο. παραμένει ακόμη πρόεδρος της "Αγιορειτικής Εστίας"!
Ας μην ξεχνούμε και το απίστευτο γεγονός ότι ο καταπροδίδων από ετών την Ορθόδοξη Πίστη πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης του μετέδωσε τη Θεία Κοινωνία!!!, όπως πιστοποιεί και το επισυναπτόμενο ρεπορτάζ: http://www.salonicanews.com/2015/02/blog-post_358.html.
Σε ποιον; Στον άνθρωπο που δήλωσε τα εξής για το σοδομισμό:
http://www.enikos.gr/society/359260/boutaris-na-mathainoume-gia-tin-omofylofilia-sto-sxoleio-oxi-mono-gia-ton-palaion-patron-germano
https://www.inewsgr.com/116/xekathari-dilosi-tou-boutari-oti-einai-gkei.htm
Που δήλωσε αναίσχυντα ότι είναι τιμή για τη Θεσσαλονίκη το αισχρό και προσβάλλον τη δημοσία αιδώ gay pride και αποτελεί τιμή για τον ίδιο να παρελάσει:
https://www.inewsgr.com/127/boutaris-timi-gia-ti-thessaloniki-to-Gay-Pride.htm
http://www.voria.gr/article/mpoutaris-kathikon-ke-timi-mou-na-parelaso-sto-gaypride.
Ο ευθαρσής μητροπολίτης Καλαβρύτων καυτηρίασε την απαράδεκτη στάση του κ.Βαρθολομαίου απέναντι στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης διά σχετικών δηλώσεών του και δικαίως.
Αφορίζουμε αναπολόγητο το μέγα ομολογητή Ν.Σωτηρόπουλο και κοινωνούμε εν πληθούση Εκκλησία τον...Μπουτάρη!!! Πρόκειται περί καταντήματος! Ακόμη ένα "κατόρθωμα" του κ.Βαρθολομαίου!
Tον επί ασυδοσία στις κατά καιρούς δηλώσεις του διακρινόμενο δήμαρχο θεσσαλονίκης καθώς και ένα δικηγόρο, ομόφρονα του κ.Μπουτάρη, μήνυσε ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης (http://voria.gr/article/minisi-kranidioti-kata-mpoutari-ke-politefti-tou-potamiou) για τις περί γενοκτονίας δηλώσεις τους.
Υ.Γ.1. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των κ.κ.Βαρθολομαίου, Ιερωνύμου, Δημητριαδος Ιγνατίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Αργολίδος Νεκταρίου, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για τις περί γενοκτονίας δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Υ.Γ.2. Περί του ετέρου μηνυθέντος βλέπε http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8017.html. Μία ακόμη αθλιότητα κάποιων μελών του ΚΑΙΡΟΥ.
Λ.Ν.
============================================================
===========================================================

γ) Περί πολιτικής βίας κατά του Μπουτάρη. (ή «ο Μπουτάρης λαγός»)

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Διαπιστώνω μία ασυμμετρία μεταξύ καταδίκης της πολιτικής βίας κατά Μπουτάρη και καταδίκης της πολιτικής βίας σε άλλες περιπτώσεις.
Ενδεικτικά αναφέρω περιστατικά πολιτικής βίας.

1. Πρετεντέρης στα Εξάρχεια το 2007
2. Χατζηδάκης (αιμόφυρτος) το 2011
3. Παπούλιας στη Θεσσαλονίκη το 2011
4. Γεωργιάδης στη Νέα Φιλαδέλφεια το 2012 (συν 16 φορές κάψιμο του βιβλιοπωλείου του)
5. Κουμουτσάκος (αιμόφυρτος) έξω από τη Βουλή το 2015
6. Βαρουφάκης στα Εξάρχεια το 2015
7. Εβδομαδιαία δράση του Ρουβίκωνα
8. Μηνιαία δράση μπαχαλάκηδων / αναρχικών στο κέντρο των Αθηνών από το 1980 περίπου.
9. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη το 2018.

Ελπίζω να συμφωνείτε στην ασυμμετρία αυτή. Εφόσον είναι έτσι, προχωρώ.
Αυτή η ασυμμετρία με κάνει να ΜΗΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ότι όσοι διαμαρτύρονται σήμερα για την πολιτική βία και τον τραμπουκισμό κατά του Μπουτάρη, έχουν πράγματι στο στόχαστρό τους την πολιτική βία και τον τραμπουκισμό. Αν τα είχαν αυτά, θα προκαλούσαν τον ίδιο σάλο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ορισμένες από τις οποίες ήταν πολύ χειρότερες από πλευράς φυσικής βίας (ειδικά το 2 και 5).
Δεν πείθομαι λοιπόν.
Άρα, υπάρχει άλλος λόγος που ξεσηκώθηκε το σύμπαν.

Εικάζω ότι αυτός ο λόγος είναι ότι ο Μπουτάρης αποτελεί έναν ΛΑΓΟ των απόψεών τους. Δηλαδή ο Μπουτάρης αντλεί το θράσος του ύφους με το οποίο πολιτεύεται εν γνώσει αυτής της στήριξης που του παρέχει πολύς κόσμος στον χώρο του τύπου και της πολιτικής.
Ο Μπουτάρης δεν λογαριάζει κανέναν και λέει δημόσια πράγματα που οι ίδιοι ντρέπονται να πουν με την ίδια σαφήνεια και ωμότητα. Λαγός, πώς αλλιώς να το πω. Τεστάρει τα νερά και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Παραδείγματα δηλώσεών του που τεκμηριώνουν ότι είναι λαγός
1. «Χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή δεν σκότωσε Έλληνες ή άλλους. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι οι Τούρκοι τον αγαπάνε. Όπως εμείς πηγαίνουμε στην Αγιά Σοφιά, εμένα με ενδιαφέρει να έρχονται να δουν το σπίτι του που έγινε μουσείο».
2. «Το να λέμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι επιθετική ενέργεια. Δεν είναι ελληνική, πώς να το κάνουμε. Αυτά τα λένε ηλίθιοι και αμόρφωτοι. Είναι σάχλα».
3. Αν συμφωνήσουμε σε κάποιο όνομα, θα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία και του σταθμού των λεωφορείων. Οι τουρίστες μπερδεύονται και νομίζουν ότι βρίσκονται στη Μακεδονία, δηλαδή στα Σκόπια.
4. Δεν θα ήθελα να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αμφίπολη.
5. Θα επαναλάβω το πρώτο σημείο περί Κεμάλ, λέγοντας ότι αυτή η φράση είναι η επιτομή του «νεοφιλελευθερισμού» (με την έννοια που χρησιμοποιείται συχνά ο όρος), σε τέτοιο βαθμό που και οι θιασώτες του ακόμα θα έμεναν άφωνοι. Ο λόγος είναι ότι για μια χούφτα τουρίστες θα πρέπει να θυσιάσουμε τη μνήμη, να ξεχάσουμε τους προγόνους και την ταυτότητά μας και να ηρωοποιήσουμε τον σφαγέα των παππούδων μας, αφού τον έχουν ηρωοποιήσει οι Τούρκοι. Κριτήριο αξιολόγησης ενός πολιτικού, είναι πόσο τον αγαπάει ο λαός του και πόσα έσοδα μπορεί να μας προσφέρει. Όχι οι πράξεις του. Το απώγειο του ευτελισμού, δηλαδή.

Όλα αυτά τα «εθνομηδενιστικά» είναι πράγματα ακραία, που δεν τολμάει να τα πει άλλος με τόσο μεγάλη σαφήνεια ή θράσος, όμως βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση αν και ίσως όχι στον ίδιο βαθμό, σε όσα πιστεύουν κατά βάθος αρκετοί. Λαγός λοιπόν με τα όλα του.

Ένας επιπλέον λόγος που με οδηγεί σ’ αυτό το συμπέρασμα, είναι ότι ο ίδιος ο Μπουτάρης έχει πολύ συχνά καταστεί ηθικός αυτουργός σε παρακίνηση βίας.
1. Έχει δηλώσει για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι «πρέπει να φάει ξύλο».
2. Έχει δηλώσει για τον Παναγιώτη Καμμένο «Τον χοντρό δεν τον πάω – αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σκοινί»

Κανένα σχόλιο δεν ψιθυρίστηκε για την λεκτική αυτή πολιτική βία από τον ίδιο. Λες και ζει σε καθεστώς πλήρους ασυλίας ή ότι έχει το ακαταλόγιστο.
Λαγός ή αναλώσιμος ή χρήσιμος ηλίθιος. Αυτός είναι ο λόγος της ασυμμετρίας. Να καταστεί, ως θύμα, συμπαθής, ώστε να συνεχίσει στο ίδιο βιολί. Τα άλλα θύματα δεν προσφέρονταν για κάτι τέτοιο. Άρπαξαν την ευκαιρία, από 3 ανεγκέφαλους που νόμιζαν ότι προσπαθώντας να τον χτυπήσουν θα του κλείσουν το στόμα, ενώ πέτυχαν το αντίστροφο. Και αμαύρωσαν την εκδήλωση της Μνήμης στην Γενοκτονία των Ποντίων. Χρήσιμοι ηλίθοι και αυτοί, αναμφίβολα.

Η πολιτική βία, όπως και γενικότερα η βία, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα γενικώς και αδιακρίτως. Χωρίς υποσημειώσεις ή αστερίσκους, χωρίς «αλλά» και αιτιολοήσεις.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει ταυτόχρονα να είναι οριζόντια η καταδίκη της. Όποιο και να είναι το θύμα ή ο θύτης. Όταν δεν είναι οριζόντια και είναι μονομερής, έχουμε και το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να το διαπιστώνουμε.

=================================
---------------------------------------------=======================

δ) Θα πει κανείς την αλήθεια για τον Μπουτάρη; Δείτε το ανθολόγιο του αντεθνικού παραληρήματος

Θα πει κανείς την αλήθεια για τον Μπουτάρη; Δείτε το ανθολόγιο του αντεθνικού παραληρήματος Ξυλοδαρμός Γιάννη Μπουτάρη: ΟΚ καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται… τα είπαμε αυτά - Δεν θα ασχοληθούμε με το θλιβερό περιστατικό του ξυλοδαρμού ενός 75χρονου ηλικιωμένου, ούτε με αυτούς που τον εκλέγουν με τεράστια ποσοστά και στη συνέχεια τον δέρνουν - Όμως είναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Μπουτάρης προκαλεί τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με τη στάση του και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα. 
Προκαλεί σε τέτοιο σημείο που ξεπερνά κάθε όριο ανθελληνικότητας, σε σημείο που ορισμένοι αναρωτιούνται αν η στάση του δεν είναι απλά αφελής, αλλά σκόπιμη και με πολλές δόσεις επικινδυνότητας.
Πάμε να δούμε - χωρίς παρωπίδες - μερικές από τις απόψεις του που έχουν προκαλέσει σάλο στην επικαιρότητα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα:

Δεν θέλει το όνομα Μακεδονία για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Πριν από μερικούς μήνες είχε ζητήσει να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και να μην το λέμε «Μακεδονία».
«Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι». Με τη φράση αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης άνοιξε στις 12/02/2018 θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης!
Ο κ. Μπουτάρης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για αλλαγές στα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.
Επανέλαβε ότι τώρα δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα και επανέλαβε την άποψή του ότι τα συλλαλητήρια δεν σημαίνουν κάτι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε επισημαίνοντας πως και η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.
«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και μια μέρα μετά προσπάθησε να τα... μαζέψει.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα».
«Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)», είπε χαρακτηριστικά.
«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε επίσης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το αεροδρόμιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».
«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.
Στην ερώτηση αν υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης είπε «όχι, το δήλωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος».

Χαρακτήρισε «παρέλαση» το συλαλλητήριο για τη Μακεδονία!

Την περίοδο του συλαλλητηρίου για τη Μακεδονία, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας επιθετικό το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», ενώ αποκάλεσε τη συγκέντρωση, παρέλαση...
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό των Σκοπίων, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία.
Δυστυχώς, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Υποβάθμισε τη συγκέντρωση λέγοντας πώς ήταν μόνο 150.000 άτομα.
Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «ο κόσμος ήταν όντως πολύς εχθές στο συλλαλητήριο και σε αυτό βοήθησε και ο καιρός. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι πως η αστυνομία βγάζει ένα νούμερο κοντά στις 100.000 οι εφημερίδες δίνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο κοντά στις 300.000 -400.000 το οποίο δεν υπάρχει. Προσωπική μου άποψη είναι πως εχθές στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 150.000 άτομα».
Σε σχετική ερώτηση για το εάν η μαζική συγκέντρωση ήταν ακροδεξιά όπως κάποιοι υποστηρίζουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «ο πυρήνας της οργάνωσης εχθές ήταν ακροδεξιοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες ακροδεξιοί. Εχθές είδα μία κατάσταση παρέλασης. Το σύνθημα η Μακεδονία είναι ελληνική είναι επιθετικό. Το 50% ανήκει σε εμάς το 30% στα Σκόπια και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των αρχηγών όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως που άφησαν να καλλιεργηθεί επί δεκαετίες το αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα μας».
Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορίσει τους Έλληνες για τον εθνικό παλμό που επέδειξαν: «Ο εθνικός παλμός ο οποίος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την κατάσταση. Μετά από 20 χρόνια που υφίσταται το πρόβλημα φαίνεται πως δεν μάθαμε τίποτα, όπως και με το Κυπριακό υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται. Όταν κάνεις μία διαπραγμάτευση δεν κοιτάς μόνο να επιβάλεις την άποψή σου στον απέναντι αλλά κοιτάζεις να ενημερώσεις και τον κόσμο. Αυτούς όλους που νομίζουν ότι αυτό το κράτος είναι ανύπαρκτο και δεν έχει ιστορία, το οποίο είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά εμείς αντί να κοιτάξουμε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν την ταυτότητα τους χαρακτηρίζουμε άχρηστους και τους πετάμε στην γωνία, τους προσβάλλουμε και εμείς».

Δεν θέλει τις μαθητικές παρελάσεις – Είναι λέει «ρεμπέτ ασκέρ»

«Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια, στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος», δήλωσε λίγο πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε σε συνέντευξή του, τους λόγους της αντίθεσής του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γίνεται στην πόλη στις 27 του μηνός, διαχωρίζοντάς την πάντως από τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης, και την επέτειο του ΟΧΙ. «Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην μαθητική παρέλαση, η οποία γίνεται στις 27 του μηνός. Δεν πηγαίνω. Μία φορά πήγα για να δω τον εγγονό μου. Και πήγα να τον δω πώς περπατάει δεν πήγα να τιμήσω την μαθητική παρέλαση».
«Φυσικά όλοι οι γονείς και παππούδες πάνε για να δουν τα παιδιά αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μία τέτοια παρέλαση καλλιεργεί στρατιωτικό πνεύμα και το καλλιεργεί άσχημα. Δείτε πώς περπατούν σαν «ρεμπέτ ασκέρ» όλοι» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ασέβεια Μπουτάρη: Δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Άγκυρα για συνομιλίες σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, ο κ. Μπουτάρης, υπερασπίστηκε τις επαφές που πραγματοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση και θύμισε τους 5.000 Τούρκους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου πέρσι, επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιχείρησε να διαγράψει μνήμες και Ιστορία του Ελληνισμού λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν τα γεγονότα του παρελθόντος και τα όσα έκανε ο Κεμάλ κατά των Ελλήνων.
«Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι» σημείωσε μεταξύ άλλων αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να αποτίνουν φόρο τιμής στη «γη των προγόνων τους», όπως το κάνουν οι Έλληνες στην Αγιά Σοφιά.
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα και αποτίνουμε σεβασμό στη γη των προγόνων μας, έτσι και οι Τούρκοι έχουν το ίδιο συναίσθημα για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Θέλουν να έρθουν να επισκεφτούν τη γενέτειρά του. Επομένως, θα σας δώσω την ευκαιρία αυτή. Όσο οι Τούρκοι έρχονται εδώ, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα δει ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και ότι δεν θέλουν πόλεμο. Νοιώθουν ότι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και ότι τα πράγματα αμβλύνονται. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα τώρα» πρόσθεσε.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα «μαργαριτάρια» του Γιάννη Μπουτάρη που εκστομίζει με κάθε ευκαιρία στο δημόσιο λόγο του.
Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά:
Είναι αφελής ή κάτι άλλο;