Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ



...απαιτούμε να ζητηθεί η άδεια από τον δημοκρατικό και κυρίαρχο Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα με καθαρή ερώτηση.

 Απόφαση και ψήφισμα μόνο από την Βουλή των Ελλήνων είναι αντιδημοκρατική πράξη αφού δεν έρχεται η εντολή από τον λαό.


Μια ακόμα από τις ανά τον κόσμο Παμμακεδονικές Οργανώσεις, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά(συμμετέχει στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια επιστολή – έκκληση, την οποία υπογράφει εκ μέρους της ο Πρόεδρος Δρ Χρήστος Καράτσιος. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμα μέλη της Ελληνικής Βουλής,
Σας παρακαλούμε δείτε τις συνημμένες επιστολές από τον Ελληνισμό του Καναδά.
Η καμπάνια μας άρχισε επισήμως τον περασμένο χειμώνα και μετά από πολύ δουλειά έχουμε στα χέρια μας τώρα την εντολή των Ελλήνων του Καναδά. Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά ευχαριστεί όλους τους Έλληνες του Καναδά που μας συμπαραστάθηκαν.
Ο Ελληνισμός του Καναδά από την επαρχία του Νιού Μπρόνσγουικ που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό στέλνει ισχυρό μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση χωρίς πολιτικές ή κομματικές προκατειλημμένες απόψεις. Το μήνυμα είναι εθνικό, δημοκρατικό… και Ελληνικό:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Οι θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, των Καναδικών Μακεδονικών συλλόγων της, και όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ήταν και θα είναι πάντα αταλάντευτα εθνικές, καθαρά πατριωτικές, και απόλυτα ακομμάτιστες και σε σύμπνοια με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Όπως έπραξαν πρόσφατα οι ομογενειακές Παμμακεδονικές οργανώσεις και οι λοιποί συνέλληνες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας έτσι και εμείς οι Έλληνες του Καναδά ψηφίζουμε, αποφασίζουμε και ανακοινώνουμε ότι:
  • δεν δεχόμαστε ο όρος «Μακεδονία» να χρησιμοποιηθεί υπό οποιαδήποτε μορφή στο όνομα του κράτους των Σκοπίων… γιατί Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα!
  • εάν η Ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σε όνομα για το κράτος των Σκοπίων που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγο της (είτε στα Ελληνικά είτε αμετάφραστη στα Σλαβικά) από όπου πηγάζει ο επεκτατισμός των Σκοπίων, απαιτούμε να ζητηθεί η άδεια από τον δημοκρατικό και κυρίαρχο Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα με καθαρή ερώτηση. Απόφαση και ψήφισμα μόνο από την Βουλή των Ελλήνων είναι αντιδημοκρατική πράξη αφού δεν έρχεται η εντολή από τον λαό.
  • όποιος/όποια πολιτικός πράξει το αδιανόητο και υπογράψει ή ψηφίσει να εκχωρήσει το όνομα και την ταυτότητα μας σε μη-Ελληνικό λαό, τότε θα μας βρει απέναντι του/της. Εάν επιλέξει να αγνοήσει την θέληση του Ελληνικού λαού, τότε θεωρούμε την πράξη του/της αντιδημοκρατική και θα έρθει σε ρήξη συνεργασίας με την Ελληνική ομογένεια του Καναδά.
Μετά τιμής, Δρ. Χρήστος Καράτζιος, Πρόεδρος, εκ μέρους της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά.

Πηγή:  Intrnational Hellenic Association