Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ο Συριζώνυμος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης και οι οπαδοί του δεσποτάδες δηλώνουν : Το αντιρατσιστικό ν/σ προστατεύει την κοινωνική ειρήνη

Τι έχουν να πουν τώρα οι τότε συνοδικοί για την περίπτωση του βουλευτή Νικολόπουλου, του οποίου ήραν την ασυλία;

Εκκλησία της Ελλάδος: "Το αντιρατσιστικό ν/σ προστατεύει την κοινωνική ειρήνη"



EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014
Η ΔΙΣ επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής».
Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) «η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας».


Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα».
Η ΔΙΣ επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής». Επιπλέον, «διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον "άλλον", όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά- πολύ περισσότερο- την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον».
Η ΔΙΣ ζητάει τέλος να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η άρνηση «των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας», ενώ «αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».
Αντιδράσεις από τέσσερις μητροπολίτες
Σημειώνεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
«Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι, εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «ελεεινό».
Πηγή: ΑΜΠΕ