Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Η Βουλή ποινικοποιεί (;) προσωπικές απόψεις. Με άρση ασυλίας τιμωρήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος λόγω αναδημοσίευσης άρθρου για ομοφυλοφίλους


Η Βουλή ποινικοποιεί (;) προσωπικές απόψεις
Με άρση ασυλίας τιμωρήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος λόγω αναδημοσίευσης άρθρου για ομοφυλοφίλους

Την ποινικοποίηση του δικαιώματος στην προσωπική άποψη αποφάσισε χθες, κατά πλειοψηφία μάλιστα, η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία προχώρησε στην άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου.
Η άρση έγινε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του για αναδημοσίευση (!) άρθρου που αφορούσε τους ομοφυλοφίλους στην προσωπική του ιστοσελίδα το 2015. Η μήνυση κατά του κ. Νικολόπουλου υποβλήθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, και αφορά δημοσίευση στην οποία αναφέρονταν τι περιέχει η «Εκθεση Λούνατσεκ», αλλά και αποσπάσματα από άρθρο καθημερινής εφημερίδας.
 «Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής» είπε ο κ. Νικολόπουλος, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, υπογραμμίζοντας ότι σέβεται κάθε πρόσωπο ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ωστόσο διαφωνεί με όσους θέλουν να επιβάλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας. Παρατήρησε δε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών.
«Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» τόνισε και επισήμανε πως σε καμία περίπτωση ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος. Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος υποστήριξε πως είναι ανήκουστο και παράδοξο βουλευτές κόμματων του δημοκρατικού τόξου να ζητούν την άρση ασυλίας για όποιον τολμά να υπερασπίζεται τις χριστιανικές του πεποιθήσεις και να διαδίδει τον ευαγγελικό λόγο. 
«Διακηρύττω όσα λέει η ορθόδοξη θρησκεία μας, δεν θα γίνω κρυπτοχριστιανός, αρνούμαι την εις βάρος μου μηνυτήρια αναφορά» δήλωσε στο Σώμα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Ολομέλειας.
Να σημειωθεί πάντως πως οι βουλευτές ήραν τη βουλευτική ασυλία του κ. Νικολόπουλου με ψήφους 127 υπέρ, 26 κατά και τέσσερις «παρών».
dimokratianews,25.05.2018

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Μόνο με 127 υπερ; Οι υπόλοιποι πού ήταν;
Ανώνυμος είπε...
ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!
Ανώνυμος είπε...
Το ερωτηματικό τί το θέλατε στο ποινικοποιεί;;;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ είπε...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Α ΚΕΦ. ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν,

Ρωμ. 1,26 Ακριβώς δε διότι ελάτρευσαν ψευδείς και φαύλους θεούς, παρεχώρησεν ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν εις εξευτελιστικά πάθη. Διότι και αι γυναίκες των (χωρίς να εντραπούν και σεβασθούν ούτε τον ευατόν των) αλλάξαν την φυσικήν χρήσιν του φύλου των εις την παρά φύσιν και εξετράπησαν εις ακατανομάστους πράξεις.

Ρωμ. 1,27 ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες.
Ανώνυμος είπε...
Ο φασισμός της "πολιτικής ορθότητας" έχει μπολιάσει για τα καλά την ελληνική Βουλή.
Πρόκειται περί αίσχους. Αυτή είναι η ποιότητα της ελευθερίας της έκφρασης στον 21ο αιώνα..
Μακαριώτατε θα αφήσετε ανυπεράπιστο τον ευθαρσή βουλευτή;
Λ.Ν.