Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ;;;


Η κεντρική ευθύνη για την εκτροπή – εάν έγινε – από τον άγιο Αλκαλοχωρίου βαρύνει εσάς τον Αρχιεπίσκοπο, και πέφτει στους δικούς σας ώμους η ευθύνη ως προκαθημένου της Ευχαριστιακής Κοινότητας.
 Δημοσίευμα  της Εφημερίδος :"ΑΓΩΝΑΣ"  αρ φυλ. 250-251/Μάρτιος-Απρίλιος  2018 http://www.agonas.org/

ψαλτικά Λαμπαδαρίου

Άγιε αρχιεπίσκοπε Κρήτης π. Ειρηναίε, μετά την μεταδοθείσα εκπομπή του κρητικού τηλεοπτικού καναλιού “ΚΡΗΤΗ TV” που μεταδόθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 με θέμα τα “νέα θρησκευτικά” ήταν μια μεγάλη πατερική ομολογία. Ένοιωσα την ανάγκη να επισημάνω μια τραγελαφική αντινομία που υπάρχει στη δική σας στάση και θέση, με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτη Αλκαλοχωρίου κ. Ανδρέα στο διάλογο της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας για τα προγράμματα σπουδών των νέων θρησκευτικών.

Διαβάσαμε – και δεν διαψεύστηκε – ότι “η Εκκλησία της Κρήτης η οποία συμμετείχε στον διάλογο συμφώνησε με όλες τις αλλαγές”.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της επιτροπής Σεβ. Ύδρας στην Σύνοδο της Ιεραρχίας, ήταν πολύ αναλυτικός ότι σε όλα συνφώνησε και η Εκκλησία της Κρήτης. Να πώς τα περιγράφει: «Τόνισε ότι όλοι, και ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κρήτης προσήλθον στον διάλογο με τις καλύτερες προθέσεις, με προτάσεις και με διάθεση καλοπροαίρετη και εποικοδομητική. Χαρακτήρισε σημαντική την συνεργασία που αναπτύχθηκε, κατά την οποία στην αρχή υπήρξε αρκετή θεωρητικολογία, όμως στην πράξη αποκαλύφθηκε, κατά την προσωπική του άποψη, η αξία του νέου Π.Σ. στους Φακέλους Υλικού του μαθήματος, που ο ίδιος μόνος είδε. Συνέχισε λέγοντας ότι, αν και ήλθε με περίσκεψη, φεύγω πολύ αναπαυμένος και αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους συντάκτες των νέων Π.Σ. για την εξαιρετική εργασία που επετέλεσαν και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν και τις κριτικές που δέχθηκαν, αφού η ωραιότητα φανερώνεται στην ποικιλομορφία και στον σεβασμό στην άλλη άποψη. Κλείνοντας δε τον διάλογο, εκ μέρους του, αναφώνησε… Δόξα τω Θεώ».

Διαβάζοντας αυτά που ισχυρίστηκε ο άγιος Ύδρας ότι, τα είπε ο εκπρόσωπος σας άγιος Αλκαλοχωρίου και με αυτά που εσείς διατυπώσατε στην τηλεοπτική εκπομπή, πέσαμε από τα σύννεφα!!!

Εδώ προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για Ιερωμένους και μάλιστα επισκόπους! Διότι:

Ένας ιερωμένος που κρατάει στα χέρια του τα δώρα της Ευχαριστίας, που τρέφεται με το Σώμα και με το Αίμα του Εσταυρωμένου Ιησού Χριστού, που υμνεί με τη γλώσσα του τον Καθαρό και Πανάγιο λόγο και περιφέρει τα ρήματα του Σωτήρος και των Αγίων Αποστόλων, δεν μπορεί να ψεύδεται.

Το ωμοφόριο του Επισκόπου είναι φορτισμένο με την ευθύνη της αληθείας, της γνησιότητας, της Ευαγγελικής διδαχής και του βιώματος του εκκλησιαστικού σώματος και δεν μπορεί να πλαστογραφεί αποφάσεις.

Η κεντρική ευθύνη για την εκτροπή – εάν έγινε – από τον άγιο Αλκαλοχωρίου βαρύνει εσάς τον Αρχιεπίσκοπο, και πέφτει στους δικούς σας ώμους η ευθύνη ως προκαθημένου της Ευχαριστιακής Κοινότητας. Γι’ αυτό πρέπει να βγείτε να τα πείτε στο πιστό λαό, τί έγινε, και ο εκπρόσωπός σας άγιος Αλκαλοχωρίου συμφώνησε με το μεταλλαγμένο έκτρωμα “Νέα Θρησκευτικά”. Και αν ήταν Συνοδική απόφαση, ή δική του αυθαίρετη πρωτοβουλία;

Για να μάθει κάποια στιγμή ο λαός του Θεού, τι συμβαίνει στην Κρήτη!!!

Αναμένουμε!