Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο ΑΒΒΑΣ Αθανάσιος… Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ


 Δημοσίευμα  της Εφημερίδος :"ΑΓΩΝΑΣ"  αρ φυλ. 250-251/Μάρτιος-Απρίλιος  2018 http://www.agonas.org/

ψαλτικά Λαμπαδαρίου
Βγήκε πάλι ο Αββάς «περιάγων τας πόλεις πάσας και τας κώμας διδάσκων… ΤΑ ΝΟΣΗΜΕΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΙΩΠΗΣ».
Περιφέρεται ο αγιομετεωρίτης με το “αντιοικουμενιστικό κύρος του” σε στέκια και ιερομητροπολιτικές συνάξεις με οικουμενιστικό κύρος, διδάσκοντας (καλύτερα διαβάζοντας) τον λαό την “εύλογη σιωπή”, για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που είναι η αιτία της πνευματικής μας συμμορφώσεως.

Τι ωραία που τα λέει (τα διαβάζει) στους άλλους ενώ ο ίδιος για άλλα μεριμνά και τυρβάζει.

Νιώθουμε επιτακτικό χρέος να σας μιλήσουμε ανοιχτά και να σας ρωτήσουμε;

Άγιε Μετεωρίτα, ο μυστικός έλεγχος δεν σας ταράζει τον ύπνο όταν με την υπογραφή σας στο 50σελιδο υπόμνημά σας, δικάσατε και καταδικάσατε μια μοναστική αδελφότητα 25 συνασκητών σας, με χιλιάδες πνευματικοπαίδια που έβρισκαν καταφύγιο και παρηγοριά στην σκέπη του Μοναστηριού και στο επιτραχήλιο του Γέροντος Σπυρίδα Λογοθέτη!!!

Πού πήγαν εκείνες οι μεγάλες αντιοικουμενιστικές κουβέντες. «Αισθανόμαστε να μας επιτάσσει να μην σιωπήσουμε, αλλά να καταθέσουμε ενώπιον της Εκκλησίας την καλογερική δογματική με έμπονη αγάπη προς την Αγίαν μας Εκκλησία και την αλήθεια της ορθοδόξου πίστεώς μας;».


Θυμάστε τότε που πρωτοστατούσαμε στον αντιοικουμενιστικό αγώνα, πείθοντας χιλιάδες ανθρώπους να υπογράψουν διαμαρτυρίες προς οικουμενίζοντας Αρχιερείς και Πατριάρχες; Τί σας έκανε κι αλλάξατε και γυρίσατε την πλάτη προδίδοντας εκείνους που τους βάλατε να υπογράψουν- διαλύοντας με ψέματα – θερμά αντιοικουμενιστικά κείμενα, ενώ τώρα τους συμβουλεύετε να “μην κρίνουν για να μη κριθούν”;

Η αστάθεια είναι του χαρακτήρα σας; Ως πότε θα παίζετε σε διπλό ταμπλό; Θα θυμάστε που άλλα έλεγες στο δεσπότη Θεολόγο και όταν ήλθε ο μοιχεπιβάτης Ιγνάτιος στη Λάρισα τον έκανες “Κανονικό” και ανέλαβες μάλιστα να τον στηρίξεις ηθικά πείθοντάς τον με τις συχνές σου επισκέψεις ότι η “αμαρτία είναι αρετή”;

Αλήθεια άγιε Μετεωρίτα, μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος;