Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (Οι ανέντιμοι της Εκκλησίας τα πούλησαν.


ΕΥΤΥΧΩΣ Υπάρχουν έντιμοι Δικαστές.)
 Δημοσίευμα  της Εφημερίδος :"ΑΓΩΝΑΣ"  αρ φυλ. 250-251/Μάρτιος-Απρίλιος  2018 http://www.agonas.org/


Τα τελευταία χρόνια εντάθηκε ο αγώνας για τον αποχρωματισμό της πνευματικής ταυτότητας του λαού μας.

Το πλάνο τέθηκε σε κίνηση από χρόνια και δούλεψε μεθοδικά. Ξεκίνησε με το να αποσπάσουν την εκκλησιαστική εκπαίδευση από την Εκκλησία. Για να το αποτρέψει αυτό ο μακαριστός Ιερώνυμος Α΄ (Κοτσώνης) επί δύο χρόνια έδωσε άνισους, σκληρούς αγώνες προς τους δικτάτορες. Μάτωσε αλλά κατόρθωσε τον Μάιο του 1971 με το Ν.Δ. 876/71 να έρθη η εκκλησιαστική εκπαίδευση στην Εκκλησία (έχοντας σειρά και η Πανεπιστημιακή).

Ήρθε όμως ο Σεραφείμ Τίκας – όργανο των σκοτεινών δυνάμεων (μασονίας, Νέας Εποχής …) τον έστησαν στην αρχιεπισκοπική καθέδρα για να τους υπηρετήσει. Σαν άνθρωπος απαίδευτος απεμπόλισε αυτή τη μεγάλη εκκλησιαστική κατάκτηση και ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει και πάλι την εκκλησιαστική εκπαίδευση.


Τα δημοσιεύματα τότε ήταν πολλά. Αναφερόμαστε μόνο σ’ένα ενδεικτικά: «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄ πήρε την εκκλησιαστική εκπαίδευση από το κράτος και την παρέδωσε στα χέρια της Εκκλησίας. Μετά την παραίτησή του η λεγομένη “Πρεσβυτέρα Ιεραρχία” “έφαγε σίδερα” – κατά το κοινώς λεγόμενο – για να την ξεφορτωθεί και να την ξαναδώσει στο κράτος. Μήπως η “Πρεσβυτέρα Ιεραρχία” αποτελεί συνέχεια της ξενόφερτης Βαυαρικής αντιβασιλείας και δεν τον ξέραμε; (εφ. “Η Γνώμη” των Πατρών, 5/1/1984)

Η πλειοψηφία της επισκοπικής οικογένειας έμεινε βουβή, παγωμένη κολώνα, ήταν σαν να μην έπιαναν οι κεραίες της τον σεισμό, να μην έβλεπαν τα μάτια της, και να μην αφουγκράζονταν τα αυτιά της τα φαινόμενα της κατακλυσμικής καταστροφής που ήταν ορατά τότε, και τα βιώνουμε στις μέρες μας σε όλη την έκτασή τους.

Η μέθοδος των σκοτεινών δυνάμεων είναι γνωστή και δοκιμασμένη, αρχίζουν με το ανέβασμα διεφθαρμένων στοιχείων στις τάξεις του ιερού κλήρου και ιδιαίτερα στην οικογένεια των δεσποτάδων, ώστε άνευροι, ανάξιοι και ευγνώμονες για την αναρρίχηση να μην έχουν το σθένος ώστε να αντιδρούν.

Θυμάστε τα “σοφά” λόγια του γέρου Καραμανλή: «Δεν θέλουμε θεολόγους, γεωπόνους χρειαζόμαστε» και κανείς εκκλησιαστικός ηγέτης δεν μίλησε.

Οι αβανταδόροι της Νέας Τάξης έβαλαν σε ενέργεια το καταστρωμένο σχέδιο να κόψουν τις ρίζες του λαού από την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

Κατήργησαν τα αρχαία από τα σχολεία και εφάρμοσαν το μονοτονικό για να αποξενώσουν τους νέους από την αρχαία γραμματεία και από τις θεόπνευστες γραφές. Εξ άλλου και ο Χένρυ Κίσιγκερ το είπε καθαρά: «… Πρέπει να τον πλήξουμε (ελληνικό λαό) στις πολιτισμικές του ρίζες, τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα…».

Ακολούθησαν αισχρά και διαστροφικά νομοσχέδια που ψηφίσθηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους, χωρίς κανείς, σχεδόν, εκκλησιαστικός ηγέτης να αντιδράσει.

Ακούγονταν βέβαια κάπου-κάπου κάποια τουφέκια – για την τιμή των όπλων – από κάποιους δεσποτάδες και μετά έπεφτε η σιωπή, ξεχνώντας τις δηλώσεις τους και τις απειλές τους. Σαν φοβισμένα παιδάκια, που τα απειλούν πως θα τα ξυλοφορτώσουν ή θα τα στερήσουν κάποιο γλειφιτζούρι (μητρόπολη, μετάθεση ή μην αποκαλύψουν κάποιο απόκρυφο) υποτάσσονταν στη γραμμή της εκάστοτε εξουσίας, χωρίς κανένα πρόβλημα συνείδησης.

Το “είπαμε-ξείπαμε” έχει γίνει πια ρουτίνα.

Οι κρημνιστές των πάντων, ψήφιζαν επαίσχυντα και ανήκουστα νομοθετήματα που προωθούσαν το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας (αντιρατσιστικό, κατάργηση Κυριακής, σύμφωνο συμβίωσης, καύση νεκρών, ισλαμικό Σπουδών, …).

Και για όλον αυτόν, τον ξεπεσμό δεν έγινε σχεδόν καμία εκκλησιαστική ουσιώδης παρέμβαση. Πρόκειται για μια ανήκουστη προδοσία.

Είχαμε μέσα στην Αθήνα ακόμα και την διακωμώδηση του Άσπιλου Θεανθρώπου Ιησού κατά τον πιο αισχρό τρόπο και η εκκλησιαστική διοίκηση ΦΟΒΕΡΟ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!

Είχαμε πράγματι την πιο καραμπινάτη διαστροφή με το νομοσχέδιο 449/17 για “αλλαγή φύλου”. Και αντί να σεισθή ο τόπος από τις αντιδράσεις, να αστράψουν και να βροντήξουν οι άμβωνες από καυστικά κηρύγματα, και να κόψουν κάθε σχέση με τους πολιτικούς εξουσιαστές, ελάχιστοι αντέδρασαν δυναμικά, ο δε Αρχιεπίσκοπος αρκέστηκε να πει ότι: «Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα». Και όμως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε! Είναι παιχνίδισμα!,  μακαριώτατε, ο βιασμός των ψυχών και των σωμάτων των δεκαπεντάχρονων παιδιών; Είναι αστεία υπόθεση η μετατροπή της Ελλάδας από τους νεοταξίτες σε Σόδομα και Γόμμορα;

Η αντίδρασή σας υπήρξε απαράδεκτη, σκανδαλώδης και προδοτική. Αποδειχθήκατε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών του λαού.

Αφήνουμε ένα σωρό ακόμα τέτοια “παιχνιδίσματα” για να ασχοληθούμε με την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία, με το αλλόκοτο αυτό μόρφωμα «Νέα Θρησκευτικά» για τα οποία είχε δηλώσει ο σύμβουλος σας, μακαριώτατε, και συγχρόνως σύμβουλος του υπουργού Παιδείας κ. Γιαγκάζογλου ότι: «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε ΜΟΝΟΝ δύο όρους για το μάθημα των θρησκευτικών: Να μην μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας του και να μην θιγούν οι Θεολόγοι. Ούτε λέξη δεν είπε για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος!».

Εδώ παίχτηκε ένα άθλιο παιχνίδι. Στα τσιμπούσια μεταξύ αρχιεπ. Ιερωνύμου, Τσίπρα και Φίλη έγιναν διάφορες δηλώσεις, όπως: «Οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν, λύθηκαν…». Ήταν τόσες οι συναντήσεις και τα δείπνα (κρυφά ή φανερά) 2016-17 που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες ολόκληρες. Και πάντα στερεότυπες οι δηλώσεις: «… Το δείπνο που έγινε ήταν σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε περί τις δυόμισι ώρες… Στόχος ήταν να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης…».

Ενώ το υπουργείο προχωρούσε στο σχέδιο που είχε χαράξει, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε πως δεν έβλεπε, ούτε άκουγε (sic) ώσπου ήλθε η βόμβα του Φίλη στη Βουλή: «Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς (2016-17) το μάθημα των Θρησκευτικών αλλάζει για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και από “κατηχητικό” και “ομολογιακό” μάθημα μεταβάλλεται σε θρησκειολογικό γιατί είναι αναχρονιστικό και δεν βαδίζει με την πολιτιστική κοινωνία που φτιάχνουμε στην Ελλάδα…».

Ο υπουργός κ. Φίλης είχε μεγάλα… σχέδια προκειμένου να πετύχει την από-ορθοδοξοποίηση και τον αφελληνισμό της πάλαι ποτέ Εθνικής Παιδείας. Γι’ αυτό έβαλε ως επιμορφωτές καθηγητές θεολόγους (!) συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου της ομάδας ΚΑΙΡΟΣ, εκσυγχρονιστές για να εκπληρώσουν σωστά τα νέα τους καθήκοντα για μια κοινωνία σύγχρονη!!!

Ο Φίλης φεύγοντας από το υπουργείο έκανε αιχμηρές δηλώσεις σε βάρος του αρχιεπισκόπου για τα όσα είχε πει, διαψεύδοντάς τον.

Στην Ιερά Σύνοδο, που συνεδρίασε στις 20 Ιουνίου 2017, ασκήθηκε σφοδρή κριτική από ιεράρχες, στον Αρχιεπίσκοπο και στην κυβέρνηση για τον εμπαιγμό που τους γίνεται. «Η Ιεραρχία και οι Ιεράρχες – είπε ο μητρ. Καισαριανής – δεν είναι παίγνιο στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης για να μπορούν να εμπαίζονται με αυτόν τον τρόπο».

Ο αρχιεπίσκοπος, που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση διότι είχε συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, συνέστησε στο σώμα ηρεμία: «Πρέπει να είμαστε πιο ήπιοι και διαλλακτικοί στις κινήσεις μας και στις σχέσεις με την Κυβέρνηση», «Ας είμαστε προσεκτικοίείπεμην τυχόν και επιβάλουν όριο ηλικίας…». Θεέ μου, τι είναι αυτό που ακούστηκε από χείλη αρχιερέως και δει αρχιεπισκόπου, να στέκει με βλέμμα φοβισμένο, έτοιμος να τα ξεπουλήσει όλα, αρκεί να μη βάλλουν οι κυβερνώντες όριο ηλικίας και χάσουν τους θρόνους (τα τσιφλίκια τους) λες και θα ζήσουν αιώνια!

Πιεζόμενος ο αρχιεπίσκοπος αναγκάστηκε να συγκαλέσει την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την 27η Ιουνίου 2017. Εκεί ακούστηκαν – “φρίξον ήλιε και στέναξον …” – ο ένας δεσπότης να αμφισβητεί και διαψεύδει τον άλλον. Άλλα να λέει ο αρχιεπίσκοπος, άλλα η τριμελής επιτροπή των μητροπολιτών, άλλα το υπουργείο, άλλα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), και ο αποχωρήσας υπουργός Φίλης να δηλώνει επίσημα: «Εγώ μπορεί να έφυγα αλλά τα νέα θρησκευτικά έμειναν!».

Η Ιεραρχία έκλεισε τις εργασίες με το βαρυσήμαντο ανακοινωθέν: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ (εκκλησίας και υπουργείου), αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής δια την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιλβίων πριν αυτά τυπωθούν».

Οι καθησυχαστικές τοποθετήσεις του αρχιεπισκόπου, και μερικών γνωστών μελών Ιεραρχών για επικράτηση ήρεμου κλίματος ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας απέβλεπαν και στο ότι οι μήνες που ακολουθούσαν ήταν μεστοί πανηγυριών και μια ρήξη καλοκαιριάτικη πιθανόν να προκαλούσε απρόβλεπτες επιπτώσεις και συνέπειες…

Ο νέος υπουργός παιδείας Γαβρόγλου με μια δράκα ανατροπέων του ΚΑΙΡΟΥ δεν σταμάτησαν να εργάζονται με καταστροφική μανία για την μετάλλαξη του μαθήματος των θρησκευτικών.

Τα παιδιά μας πλέον από το Δημοτικό Σχολείο θα μαθαίνουν για τον Μωάμεθ, το Βούδα, τον Κομφούκιο (και ό,τι άλλο διατάξει και θα υπαγορεύει η Παγκοσμιοποίηση) και λίγα χλωμά για κάποιο Χριστό.

Έτσι το μάθημα των θρησκευτικών, που μετατράπηκε σε θρησκειολογική προπαγάνδα, αποβλέπει στο να ξεμυρώσει και ξεβαπτίσει τα παιδιά μας, ώστε να καταντήσουν εύκολη λεία.

Από την ηλικία των 8 ετών θα μυούνται εις τον Οικουμενισμόν και την Πανθρησκεία.

Τώρα κατανοούμε πλήρως την προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού που μας έλεγε πριν από 250 χρόνια: «Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται».

Την επισκοπική οικογένεια, η άθεη κοσμική εξουσία, τη σέρνει όπου θέλει. Δηλώνει αυτά που της εισηγούνται, και αποφασίζει αυτά που της διατάσουν. Σβήνει μόνη της τα ίχνη από την λεωφόρο της Ορθοδοξίας και απ’ τον χάρτη της Ιστορίας κάνοντας τους πιστούς να αμφιβάλλουν και να περιπλανούνται «ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα» (Ματθ. θ΄ 36).

Ευτυχώς, σ’ αυτή την σκοτοδίνη, βρέθηκε ένας,μόνον ένας, από τους εκατό υπνώτοντας μητροπολίτες και επισκόπους, να ορθώσει το ανάστημά του στο επιχειρούμενο ανουσιούργημα σε βάρος των αθώων παιδικών ψυχών που τα ανάγκαζε από αυτή την τρυφερή ηλικία να μαθαίνουν έναν πανθρησκειακό πολτό που θα τα οδηγήσει σε καταστροφική σύγχυση.

Αποκαρδιωτική – και γιατί όχι  προδοτική – η στάση όλων αυτών των 100 μητροπολιτών (Ελλάδας, Νέων Χωρών, Κρήτης και Δωδεκανήσων) και πάνω από 20 βοηθών επισκόπων με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄, που όταν τους αντικρύζεις από κάποια απόσταση, φορτωμένους με τα ιερά τους άμφια, τις χρυσοποίκιλτες μίτρες και τις πατερίτσες, φορτίζεσαι, νοιώθεις αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως τολμήσεις και πλησιάσεις κοντύτερα, καταποντίζεσαι από απόγνωση.

Εκατόν είκοσι δεσποτάδες δεν τολμούν να σηκώσουν στους ώμους τους την ευθύνη του θείου υπουργήματός τους.

Κανένας, σχεδόν, δεν έχει το θάρρος να υψώση ανάστημα και να αντισταθή, στους κρημνιστές των πάντων, με τα τόσα ψηφισθέντα αισχρά και διαστροφικά νομοσχέδια που έγιναν νόμοι του κράτους.

Μια Ιεραρχία ολάκερη άκουγε για τόση ώρα τον ανεκδιήγητο πρόεδρο της Επιτροπής δεσπότη Ύδρας Ευφραίμ να λέει ότι: «σε όλα τα κεφάλαια – φάκελοι του μαθητή – τίθεται με σαφήνεια η σωτηριολογική διάσταση της Εκκλησίας» με τον Μεσογαίας να τον διαψεύδει. Και συνέχισε ο κ. Ευφραίμ: «Ο εμπνευσμένος διδάσκων θα κάνει ώστε το μάθημα των θρησκευτικών να γίνει εξαιρετικά σπουδαίο μάθημα – Τι κρίμα για δεσπότη να χαρακτηρίζει το μεταλλαγμένο “Γιαγκαζόγλειο”, “Φίλειο” και “Καιρίτικο” αυτό αντισυνταγματικό έκτρωμα σπουδαίο «ικανό να δώσει απαντήσεις απέναντι σε κρίσιμα υπαρξιακά ζητήματα… και να καταδείξει την τεράστια συμβολή της θρησκείας στο πνεύμα, στην τέχνη και στον πολιτισμό και, για να δώσει στο μαθητή (σ.σ. στον 8-10χρόνο;) την ευκαιρία να αντιληφθεί ότι το θρησκευτικό φαινόμενο βιώνεται ποικιλοτρόπως και ότι το νόημα της ανθρώπινης ζωής μπορεί να ερμηνεύεται μέσα από πολλές διαφορετικές και αντικρουόμενες οπτικές γωνίες….

Έτσι το μάθημα των θρησκευτικών καθίσταται μάθημα που καταφάσκει στον διάλογο και στην ανάγνωση της θρησκευτικής ετερότητας».

Δεν ακούστηκε φωνή για τα λεγόμενα. Όλοι ζάρωσαν και σφράγισαν ερμητικά το στόμα τους, πιθανόν, για να μην χαλάσουν τις συμφωνίες υπουργού – αρχιεπισκόπου!!!

Αποκαρδιωτικό! Εδώ μέσα (δεσποτική Σύναξη) αναζητάς άνθρωπο ευθύνης και δεν τον βρίσκεις. Στις αντιδράσεις του λαού δεν ιδρώνει το αυτί τους… Στο κλάμα των πνευματικών παιδιών τους, που χάνονται κάθε μέρα, αντιτάσσουν την περιφρόνηση.

Γι’ αυτό το δεσποτομάζωμα δεν βρέθηκε κάποιος με θάρρος και παρρησία να πει στον κ. Ευφραίμ: STOP, άγιε Ύδρας, διότι και υπάλληλος του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου να ήσασταν δεν θα εξεστομούσατε τέτοια λόγια!!!

Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής εκκλησιαστικής διοίκησης. Μηχανισμός σε ακινησία· θεσμός σε πλήρη αδυναμία· υπεύθυνα σώματα και επιτροπές σε τραγική και επικίνδυνη ανευθυνότητα.

Σ’ αυτόν τον μαύρο ορίζοντα, άστραψε κάποιο μικρό φως, φάνηκε ένα σημάδι, που κάπως γλύκανε τις πικραμένες και προδομένες καρδιές.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μαζί με την “Εστία Πατερικών Μελετών” και γονείς κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας – λες και το θέμα των “νέων θρησκευτικών” αφορούσε μόνο τη μητρόπολη Πειραιώς (!!!) και όχι τον Ιερώνυμο και ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος – ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία επέρχεται ριζική αλλαγή στο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλοιώνοντας «τον από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα ορθόδοξο χαρακτήρα του».

Όλοι τότε θεώρησαν την προσφυγή αυτή, χωρίς αποτέλεσμα επειδή οι κρατούντες είναι ισχυροί…

Η προσφυγή συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 13 Ιανουαρίου 2018 και στις 20 Μαρτίου δημοσιεύθηκε η 660/2018 απόφαση που ακυρώνει τις υπουργικές αποφάσεις που εκεί βασίζονταν τα νέα προγράμματα σπουδών και οι φάκελοι των θρησκευτικών.

Ειδικότερα η απόφαση των δικαστών (ψήφιση 20 υπέρ και 5 κατά) αποφάνθηκε:

- Στο άρθρο 13 του Συντάγματος κατοχυρώνει ως απαραβίαστη την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Κατά τους δικαστές η υπουργική απόφαση, κλονίζει την Ορθόδοξο Χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές στο πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Μάλιστα, επειδή τα παιδιά δεν διαθέτουν την κριτική αντίληψη των ενηλίκων μπορεί να εκτραπούν από την Ορθόδοξη συνείδηση, με την διδασκαλία που προτείνεται μέσω της υπουργικής απόφασης.

- Στο άρθρο 16 του Συντάγματος ορίζει, ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Με το πρόγραμμα σπουδών που εισάγεται για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης των μαθητών».

- Προσβάλλεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) διότι στερεί από τους μαθητές του Ορθοδόξου Χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, οι ηθικές αξίες και οι παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού.

Σημειώνουν δε οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις σοβαρές παραλείψεις που παρουσιάζει το πρόγραμμα σπουδών ως προς το περιεχόμενο της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας, όπως:

1) Δεν γίνεται πουθενά αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και αδιαίρετο Τριάδα.

2) Στη Γ΄ τάξη του Δημοτικού ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως ξένος, ως προσδοκώμενος Μεσσίας, ως δάσκαλος που όλου θαυμάζουν, ως αγαπημένος φίλος και όχι ως Σωτήρας του Κόσμου.

Αυτό εν ολίγοις είναι το σκεπτικό της απόφασης που ακυρώνει τα νέα βιβλία των θρησκευτικών, που εξεπόνησαν ΚΑΙΡΟΣκόποι με την υποστήριξη της “αριστερής” κυβέρνησης και προπαντός με τις πλάτες του κρυβόμενου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ (Λιάπη).

Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλές αντιπαραθέσεις.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης δήλωσε ότι: «Το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών». Έκανε λόγο για «σκοταδισμό, Μεσαίωνα και αναχρονισμό» και συνέχισε – άκουσον-άκουσον – «η απόφαση αυτή μετατρέπει το ΣτΕ από ένα ανώτατο πολιτειακό όργανο σε ένα όργανο που αποφασίζει για την εκπαίδευση και ένα όργανο που δογματίζει, δηλαδή αποφασίζει ποιο δόγμα είναι» (Γιατί κ. φίλη δεν είναι αρμόδιο το ΣτΕ;).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας κινήθηκε περίπου στο ίδιο κύμα δηλώνοντας: «Η συγκεκριμένη απόφαση μας πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων (δηλαδή μόνο οι εθνομηδενισταί του ΚΑΙΡΟΥ είναι πρόοδος…;)… Το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης… προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων… Η νέα διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές… (είναι κανείς να μην εξοργίζεται όταν στην αρχή της σχολικής περιόδου έλεγαν: «Πρόκειται για μία δοκιμαστική περίοδο»).

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τις ασχημοσύνες των κυβερνώντων, διότι είναι πολλές, και ο χώρος δεν επαρκεί. Όμως αυτό που δεν χωράει ο νους μας είναι η αντίδρασή του, δια τας πολλάς και φρικαλέας ανομίας, “Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος” Ιερωνύμου Β΄ (Λιάπη) που δήλωσε: (ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ: «Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μια συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

Ακούσατε το ανέκδοτο του προκαθήμενου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο οποίος αντί να ζητήσει μετ’ επιτάσεως την άμεση συμμόρφωση του υπουργείου από τα “θρησκευτικά” απορρίμματα του Φίλη και Γιαγκάζογλου, αυτός έκανε λόγο – υπάρχει φαίνεται κρυφή συμφωνία – για συνέχιση της συνεργασίας με τους άθεους, ώστε να βγάζουν ένα καινούργιο αντίχριστο έκτρωμα προς δόξαν της “άμεικτης μείξις” κράτους και Εκκλησίας.

Μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ βγήκαν πλέον στον αφρό αποδείξεις απογοητευτικές. Το σκάφος της ελληνικής Εκκλησίας πλέει δίχως υπεύθυνη διακυβέρνηση. Ο προκαθήμενος και ο λόχος που κατέχει τις Μητροπολιτικές καθέδρες είναι δέσμιοι των συνεννοήσεων και υποσχέσεων που έδωσαν μη χάσουν τους θρόνους!

Ευτυχώς σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν και ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!