Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Σκοπιανό: Ώρα μηδέν


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης  Μελος του ΙΗΑ


Σκοπιανό: Ώρα μηδέν
Όλοι γνωρίζουμε πως η κρίσιμη ώρα για το Σκοπιανό έφθασε.
Φωνάζει ο κλέφτης των Σκοπίων και υποκρίνεται, με χαμόγελα και υποσχέσεις, πως θα βάλει επιτέλους «νερό στο κρασί» του παραλογισμού που παρακολουθούμε από την δεκαετία του 1950, ολοένα και εντονότερα.
Όλοι γνωρίζουμε πως Αμερική, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ θέλουν να «κλείσουν» το θέμα άρον-άρον, εδώ και τώρα. Άσχετα αν ισοπεδώσουν σαν αγέλη βουβάλων και καλικατζάρων την ιστορία, την αλήθεια και την πραγματικότητα, επιβάλλοντας με το ζόρι «ωραιοποιημένη» την ισοπέδωση που απαιτούν. 
Η κοινή λογική λέει πως αν ένας αναξιόπιστος θέλει να πετύχει συμφωνία με την τράπεζα του, πρέπει πρώτα να δώσει υποθήκη ενός ακινήτου και μετά να πάρει τα χρήματα που ζητάει. Δεν μπορεί πρώτα να πάρει τα χρήματα δίνοντας, σαν αναξιόπιστος που είναι, μια υπόσχεση ότι ΘΑ βάλει υποθήκη το σπίτι του κάποτε στο μέλλον. Πρώτα το βάζει υποθήκη και μετά παίρνει τα χρήματα.

Στο Σκοπιανό, Αμερική, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ μας ζητούν να πάμε αντίθετα στην κοινή λογική: Πρώτα να δώσουμε ένα σύνθετο όνομα, την είσοδο των Σκοπίων στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εσπευσμένη ένταξη του στο ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας αναξιόπιστες υποσχέσεις ότι μετά ΘΑγίνουν τροποποιήσεις στο Σκοπιανό σύνταγμα.
Και για να χρυσωθεί η δηλητηριώδης και τοξική «συμφωνία», δημιουργούν ένα φανταχτερό «περιτύλιγμα»: Θα «υπογραφεί» διεθνής συνθήκη η οποία θα εγκριθεί από τα αντίστοιχα κοινοβούλια – μακριά ο λαός και το δημοψήφισμα γιατί τα κοινοβούλια ελέγχονται, ο λαός όχι.
Θα υπάρχουν, για τις ανάγκες του φανταχτερού περιτυλίγματος,  διάφορες φάσεις που θα αντιστοιχούν σε συνταγματικές αλλαγές με αντίστοιχη «πρόοδο» στην πορεία ένταξης σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι «διεθνείς συνθήκες» φαίνεται από την ρητή υποχρέωση που ανέλαβε η Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης (έναντι Ελλάδος, Αγγλίας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Σερβίας και Ρουμανίας), να παραχωρήσει αυτονομία στο 92% του χριστιανικού πληθυσμού που ζούσε στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος όταν «χαρίστηκαν» στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης από τον Λόρδο Κώρζον. Σήμερα, 95 χρόνια μετά, αντί αυτονομίας ο Ελληνικός πληθυσμός των νησιών συρρικνώθηκε μόλις σε 1% από την «κατακρεούργηση» της συμφωνίας από την Τουρκία, υπό το αδιάφορο βλέμμα όλων!
Οι επικίνδυνες αυταπάτες ότι οι Σκοπιανοί θα τηρήσουν μελλοντικές υποσχέσεις έναντι «ανταλλαγμάτων» που θα εισπράξουν άμεσα, κινδυνεύουν να γράψουν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην μακρόχρονη πορεία του Ελληνισμού.
Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας συνεργάστηκαν αρμονικά, μακριά από κόμματα και άλλες πολιτικές σειρήνες, οργανώνοντας τα δύο μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν ποτέ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη εδώ και ολόκληρες δεκαετίες. 
Ήδη η Νίνα Γκατζούλη, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου βρίσκεται στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Γιώργο Τάτσιο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, τον Μιχάλη Πατσίκα και τον Όθωνα Ιακωβίδη της Επιτροπής  Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, συντονίζουν τις ενέργειες τους εν όψει των καταιγιστικών εξελίξεων που διαγράφονται.
Μέχρι σήμερα, οι Σκοπιανοί επιμένουν πως η οποία σύνθετη ονομασία συμφωνηθεί δεν θα αφορά το εσωτερικό της χώρας τους (για φαντάσου!), ούτε μπορούν να κάνουν συνταγματικές αλλαγές που θα αφορούν αλυτρωτικά άρθρα για Ελληνικά εδάφη, γλώσσα και ταυτότητα. Τώρα που θα καταλήξουν όλα αυτά, κάτω από την αφόρητη πίεση των «συμμάχων» μας, θα το δείξει ο χρόνος. Ο χρόνος θα δείξει αν «ο αναξιόπιστος» θα καταφέρει να πάρει όλα τα «ανταλλάγματα» που απαιτεί, δίνοντας απλά υποσχέσεις, χαμόγελα και υπογραφές χωρίς καμιά αξία. 
Πάντως οι εξελίξεις τρέχουν: Η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 σε συν-διοργάνωση με τον Δήμο Αμφίπολης και την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου, με την Πρόεδρο Νίνα Γκατζούλη να παρίσταται στις εκδηλώσεις. 
Σε σχετική ανάρτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων αναφέρονται τα εξής:
Ραντεβού με την Ιστορία δίνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Στη μεγάλη Γιορτή της Μακεδονίας θα συμμετέχουν περίπου 2.500 χορευτές και 140 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές παράλληλες δράσεις (διαγωνισμός φωτογραφίας, περιήγηση στο Μουσείο κτλ).
Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αμφίπολη έχοντας σημειολογικό χαρακτήρα. Το σταμάτημα των ανασκαφών (από το έτος 2015) του μεγαλύτερου ταφικού μνημείου στα Βαλκάνια δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης του λαού προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ πλανάται πάνω από το Μακεδονικό ταφικό μνημείο, η πολυτέλεια και το μέγεθος κατασκευής του οποίου προδίδουν ότι κρύβει ένα ΜΕΓΑΛΟ μυστικό.
Συνεργιστικά αναμένεται να λειτουργήσει η λαϊκή οργή σχετικά με τους χειρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στο θέμα της εύρεσης λύσης για ονομασία των Σκοπίων, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε το γειτονικό κράτος ως «όμορφη Μακεδονία». Προκαλούμε και προσκαλούμε τον κ. Κοτζιά να έρθει στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων την Αμφίπολη για να δει πως είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Μακεδόνες, να αγγίξει τα σύμβολα που φέρουν εδώ και αιώνες οι παραδοσιακές μακεδονικές φορεσιές που βρίθουν από ΕΛΛΑΔΑ και να αφουγκραστεί τον παλμό των αληθινών Μακεδόνων, που περιμένουν από εκείνον να διαφυλάξει (ως οφείλει) την αιματοβαμμένη Ιστορία τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Εξ άλλου μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Επιτροπής  Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας την οποία προσυπογράφουν οι υπόλοιποι, αλλά και όσοι φορείς και πολίτες συμφωνούν, θα ενεργοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες:
Πρόκειται για μια συγκλονιστική Ανοικτή Επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα συγκινήσει όταν κυκλοφορήσει με τον παλμό και την δύναμη του περιεχομένου της, δίνοντας το στίγμα μιας ανυποχώρητης αποφασιστικότητας στην τήρηση «εθνικής γραμμής» πέρα και πάνω από κάθε πίεση «φίλων» και «συμμάχων».
Σε ένα σημείο της ανοικτής επιστολής αναφέρονται χαρακτηριστικά και τα εξής: Σας παρακαλούμε να μην επικαλεστείτε το ρητορικό «εξωτερική πολιτική κάνει η Κυβέρνηση και όχι ο λαός και τα συλλαλητήρια», καθώς δεν χρειάζεται καμία ειδική μόρφωση για να καταλάβει και ένας αμόρφωτος, ότι ο κλέφτης ποτέ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τα κλοπιμαία, όταν αυτά είναι γνωστά σε όλους.
Η επιστολή καταλήγει με μία έκκληση που θυμίζει μια απόλυτη ηρεμία πριν από την καταιγίδα: Μη βάλετε μπουρλότο στα ξερά χόρτα. Σας ικετεύουμε….
Το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής θα γίνει γνωστό αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός «υπογραφών» από φορείς και από πολίτες.
Φυσικά, όσοι συμμετείχαν με την φυσική τους παρουσία αλλά και όσοι συμμετείχαν ψυχικά στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια, βρίσκονται πλέον σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Οι εξελίξεις τρέχουν…