Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Επίσκοπο Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Επίσκοπο Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο

 




Σεβασμιώτατε

Διατυπώσατε σε άρθρο σας την Πατερική θέση «Όπου Επίσκοπος, εκεί και η Εκκλησία», πιστεύοντας ότι έχει αποδεικτικό χαρακτήρα για την ορθότητα της ποιμαντικής σας (δράσης) στην Ι. Μητρόπολη Λαρίσης.

Αυτή η θέση ισχύει όταν ο Επίσκοπος έχει προσανατολισθεί απόλυτα στην αλήθεια της Ορθοδοξίας και όταν διακονεί αυθεντικά την διαχρονική Εκκλησία, χωρίς εκκλησιαστική κοινωνία με τις αιρέσεις και, ιδίως, με την παναίρεση του Οικουμενισμού, διαφορετικά μεταπίπτει (ο Επίσκοπος) στην παγίδα της «πνευματικής ισχυρογνωμοσύνης», που είναι θανάσιμο σύνδρομο για κάθε χριστιανική προσπάθεια. Είναι, με απλά λόγια, η «πνευματική ισχυρογνωμοσύνη ένας ιστός ανθρωπίνων ιδεών που υφαίνεται από τον εγωισμό.

Γι’ αυτό πρέπει να υποτάσσεται η επισκοπική διακονία στη λογική του Ευαγγελίου και στην Αγιοπνευματικά αρθρωμένη αλυσίδα των Ι. Κανόνων (Συνόδων).

Επί πλέον, Σεβασμιώτατε, χρειάζεται και η εναρμόνιση της ζωής του Επισκόπου με την αληθεύουσα διδασκαλία των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, εάν θέλει να είναι εντός της Εκκλησίας, διότι «οι της αληθείας της Εκκλησίας εισίν», σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Δεν δικαιολογείσθε ν’ αντιδράτε συνθηματολογικά με εκκλησιολογικούς όρους (ως συνθήματα), ενώ η ποιμαντική σας εργάζεται σε οικουμενιστικούς ρυθμούς.

Μέχρι τώρα δεν ανεχθήκατε νοθεύσεις του Ευαγγελίου, αφού αναγνωρίσατε τη «σύνοδο» της Κρήτης, τον οικουμενισμό;

Εάν ορθοτομούσατε Πατερικά, Σεβασμιώτατε, θα είχατε διωχθεί από την επίσημη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Κων/λεως. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα της εικονομαχικής περιόδου. Ερευνώντας το σήμερα διαπιστώνουμε (περιληπτικά), ως χειροπιαστή επαλήθευση της θεολογικής πεμπτουσίας των νέων ρευμάτων, και τα εξής:

Υπάρχει μέσα στην Εκκλησία εξέλιξη – εδραίωση της παναιρέσεως του οικουμενισμού, ο οποίος αναγνωρίζει ως Εκκλησίες τις αιρέσεις∙ Ότι η Ορθοδοξία δεν είναι η μόνη αληθινή Εκκλησία που σώζει.

2) Έχει ο οικουμενισμός δύο χαρακτηριστικά, που δεν υπάρχουν στις προηγούμενες αιρέσεις:

α) Καθολική – Γενική επίθεση κατά της Ορθοδοξίας (όχι επί ενός δόγματος)

β) Καθολική αποδοχή – ανοχή του από το πλήρωμα, με λίγες εξαιρέσεις από ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς

3) Πρώτη φορά στην Εκκλησιαστική Ιστορία οι αιρετικοί ποιμένες κινούνται τόσο άνετα χωρίς αντιδράσεις ουσίας.

4) Πρεσβεύει ο οικουμενισμός, ότι η Εκκλησία είναι διηρημένη (Παπισμός, Προτεσταντισμός κ.λ.π) και έχει ανάγκη επανενώσεως.

5) Υπάρχει υπερτονισμός έργων εις βάρος της καθαρής πίστεως.

Όλα αυτά, Σεβασμιώτατε, είναι ξένα προς την Ορθοδοξία (Ευαγγέλιο, Ι. Πηδάλιο), ως μη έχοντα τίποτα το κοινό με τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και των Οικουμενικών Συνόδων.

Σημείο των καιρών και η απουσία του Μοναχισμού (συνολικά), με την αδικαιολόγητη σιγή του έναντι της παναιρέσεως.

Ερωτήματα: Ποια η αντίδρασή σας, ως επαλήθευση ταυτότητας εννοιολογικής δομής Επισκόπου και Εκκλησίας, στις θεολογικές ποικιλομορφίες του οικουμενισμού που αναφέραμε;

Μήπως το άναμμα της επτάφωτης Λυχνίας, που επαγγέλλεται την πανθρησκεία;

Έχετε περιθώρια, μακρυά από τον οικουμενισμό, να ακολουθήσετε τα βήματα άξιων Ιεραρχών του παρελθόντος που απέκρουσαν όλες τις αξιώσεις της αιρέσεως.

Προς βοήθεια, μέσα στο ευρύ φάσμα πηγών θεολογικών κειμένων, παραθέτω (σύντομα) δύο πολύ σπουδαία σημεία από κείμενα του Αγ. Νεκταρίου στο έργο του «Ποιμαντική».

Α) Περί Επισκόπου: «σε αυτόν παραχωρείται η Εκκλησία του Σωτήρα Χριστού. Σε αυτόν εμπιστεύεται την αλήθεια και τη λατρεία της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Αυτός τοποθετείται τηρητής των θείων και ιερών κανόνων. Αυτός καθίσταται η φρουρά και ο φύλακας της ιεράς παρακαταθήκης. Γίνεται τηρητής της Ι. Παραδόσεως και κριτής μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους, της ευσέβειας και ασέβειας. Από αυτόν εξαρτάται η διαιώνιση της Ευαγγελικής αλήθειας».

Β) Περί Εκκλησίας

«Η Εκκλησία, σαν άγρυπνος φρουρός, διαφυλάσσει το ταμείο των χριστιανικών αληθειών, και, σας διδάσκαλος αποκρυσταλλώνει και ορθοτομεί το λόγο της αληθείας, καταπολεμά το δόλο, απομακρύνει την απάτη και το ψεύδος των ετεροδιδασκαλιών».

Ερωτήματα: Τα κείμενα αυτά, ως διδαχή και έλεγχος, σας δικαιώνουν; Στην ποιμαντική σας αναπτύσσετε αυτές τις θεμελιώδεις θέσεις περί «Επισκόπου» και «Εκκλησίας»;

Μήπως ο ισχυρισμός σας «όπου Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία» εκφράζει αξιώσεις κυριαρχίας ή επιθυμία άσκησης εξουσίας επί του ποιμνίου;

Οι ποικιλόμορφες (δίκαιες) αντιδράσεις των ευσεβών Ορθοδόξων Λαρισαίων σε ενέργειές σας είναι, Σεβασμιώτατε, έκφραση υγείας του πληρώματος και δείγμα αγάπης προς τον Επίσκοπο. Θέλουν τον Επίσκοπό τους να βρίσκεται στην ύψιστη βαθμίδα της ομολογιακής κλίμακας. Κακό είναι αυτό;

Ένα ιστορικό κείμενο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Α΄, αποτελεί μόνιμο (και βοηθητικό) θεολογικό και ποιμαντικό υπόστρωμα ελέγχου των σημερινών επισκόπων, το οποίο παραθέτω:

«Ας προσέξουμε όμως και μεις, που θέλομε να μας θεωρή ο Κύριος δικούς Του. Φταίμε και μεις, γιατί ανεχόμαστε ορισμένες νοθεύσεις. Αλλά, αν οποιοσδήποτε, έστω κι αν ακόμη είναι «άγγελος εξ ουρανών», μας διδάσκει διαφορετικά πράγματα απ’ εκείνα που ο Κύριος μας δίδαξε και νοθεύει το Ευαγγέλιό Του, να μην τον πιστέψουμε, να τον διώξουμε μακρυά μας. Τα λόγια του Κυρίου είναι φυλαγμένα μέσα στο Λόγο του Θεού και μ’ αυτά και με τη βοήθεια των Πατέρων μας και γενικά της Ιεράς μας Παραδόσεως, μπορούμε να δοκιμάζουμε τη γνησιότητα κάθε άλλης διδασκαλίας. Ας κρατάμε ανόθευτη τη διδασκαλία Του. Είναι καθήκον μας και προς τον εαυτό μας, και προς τους άλλους, και προς Εκείνον» (Από το βιβλίο του «Είμαστε Χριστιανοί;», σελ. 152 - 153).

Οι σημερινοί επίσκοποι οφείλουν με ταπείνωση, να επαναδιατυπώσουν το ερώτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α΄, σε καθολικό ορθόδοξο, μέγιστο εκκλησιολογικό βεληνεκές: «Είμαστε πράγματι επίσκοποι της ορθόδοξης Εκκλησίας;».

Με τιμή και αγάπη Χριστού

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

-=================================

     ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

 

     Σχετικά δημοσιεύματα για τον κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο εις Λάρισα  (κάντε ΚΛΙΚ  πάνω σε κάθε θέμα και συνδεθείτε με τον υπερσύνδεσμο στο άρθρο)

 

1--Ὁ Σεβ. Λαρίσης ἤναψε τὴν ἑπτάφωτον λυχνίαν, ἀλλὰ οὔτε δάκρυ διὰ τὸν μακαριστὸν Μητροπολίτην Θεολόγον

2- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ AHEPA HELLAS ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (26/11/2018) https://imlarisis.gr/

 

3-- Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ιερώνυμος παίρνει τα πρωτεία στις εκδηλώσεις της συναγωγής της Λαρίσης ἀπό τον Περιφεριάρχη και το Δήμαρχο 

 

4-- Μόνο Κακεντρεχής και θρασύτατος μυθοπλάστης θα πρόσβαλε την Μνήμη των 12 σφαγιασθέντων μητροπολιτών από άμβωνος στη Λάρισα

 

5-- Ο Λαρίσης, αφελής, φαφλατάς ή θύμα του κυκλώματος Μ.Κ.Ο. Αλληλέγγυων της Ύπατης Αρμοστείας για το μεταναστευτικό;

 

6--Ὁ «μικρὸς» Ἱερώνυμος Λαρίσης θλιβερὸς ὑποστηρικτὴς της προπαγάνδας τῶν Φαναριώτικων Ἀμερικανοκίνητων δολοπλοκιῶν

 

7--Ποιός είναι ανόητος κ. Ιερώνυμε; Δεν είναι αυτός που αποδέχεται τα Κολυμπάρια προστάγματα, τους Ρόταρυ και τους Σιωνιστές; 

 

8--Ο Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ο εις Λάρισα υπέρ των σχισματικών της Ουκρανίας. Να τον χαίρονται οι Λαρισαίοι

 

9--Επιδημική μόδα των μητροπόλεων οι κοσμικές εκδηλώσεις-Μουσικοχορευτικό χρώμα για καρποφόρο ιεραποστολικό έτος 2019 – 2020

 

10--«Ἕνας ἀλλιώτικος γάμος... στη Λάρισα» ...πρώτη φορά πού ἔγινε μεικτός γάμος μεταξύ Ἑλλήνων στή Λάρισα.».

 

11--Τον υπερασπιστή του αθέου Καζαντζάκη και υβριστή του π. Αυγουστίνου Καντιώτη εξέλεξε ο κ. Ιερώνυμος Λαρίσης και επέμεινε να είναι στην επιτροπή παρουσίασης του --Περιοδικού της μητροπόλεως Λαρίσης«Αχιλλίου Πόλις»

 

12-- ο κ. Ιερώνυμος, διαβεβαιώνει πώς είναι ξένος γι’ αυτόν ο Θεολόγος 

 

13--Ένα διχαστικό μνημόσυνο, μια ακόμη πληγή στον Θεολόγο… και την τοπική εκκλησία της Λαρίσης.

 

14--Μη τους νεκρούς μας τάραττε... κ. Ιερώνυμε!!!

15--Πανελλήνια αγανάκτηση και αποστροφή έχει προκαλέσει η ενέργεια και η στάση του νέου δεσπότη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, καθώς και η συμμετοχή των δύο "εκλεκτών του" ιερέων, σε εκδηλώσεις των Ρόταρυ και της συναγωγής. Ο δεσπότης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ακόμη να ζητήση συγγνώμη για την συμμετοχή του σε εκδήλωση της εβραϊκής συναγωγής και δια την εκπροσώπησή του σε εκδήλωση των Ρόταρυ

16--Αγανάκτηση στους πιστούς προκαλεί το εμμονικό πείσμα του Δεσπότη της Λαρίσης κ. Ιερωνύμου να προχειρίσει τον ιερέα, που έστειλε στους Ρόταρυ, σε πνευματικό. Τί άλλο θα δουν οι Λαρισαίοι;; 

 

17--Αποστομωτική απάντηση στον δεσπότη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο για το ΡΟΤΑΡΥ από κ. Αριστείδη Π. Δασκαλάκη 

 

19--Σκανδαλώδης η εκλογή του Λαρίσης; Ή διορισμός!!! Μας εκπλήσσει καθημερινά ο Λαρίσης και αφού στην χειροτονία του είπε «ράον σιωπή» και χειροκροτήθηκε από κει και μετά δεν έβαλε γλώσσα μέσα.


20
-- Ο αγαπητός δεσπότης της Συναγωγής κ. Ιερωνύμος (Νικολόπουλος) ο είς Λάρισα, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εβραίων, όπως συνηθίζει ανελλιπώς (για τρίτη χρονιά) από την ἀναρρίχησή του στό θρόνο του Αγίου Αχιλλείου.

 

20α  Ο Ιερώνυμος της Λάρισας με τους εβραίους δεν φοράει μάσκα, με τα χριστιανόπουλα όμως φοράει!


21
-- Ο δεσπότης και ο Ραββίνος ...παπαδάκι του
22
-- «Ἡ Πίστις μας, πρέπει νά παραδίδεται ἀνόθευτη, καθαρή ἀπό κάθε σπίλο...» 

 

 23 Απάντηση στην ασύλληπτη ανακοίνωση της Μητρόπολης Λάρισας για τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών: Τους μοιράσαμε σοκολατάκια για να μη φύγουν πικραμένοι…

24   Απάντηση στη κατάπτυστη ανακοίνωσή του Ιερωνύμου και της Μητροπόλεως Λαρίσης.

25  “ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" Πρὸς τὸν Μητροπολίτη Λαρίσης καὶ Τυρνάβου Κ.κ. Ἱερώνυμο (Νικολόπουλο)

2 6 Προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο που ξεκινά εμβολιασμούς στους Ιερούς Ναούς

27  Έρχεται το μπόλι έξω από τους Ναούς της Μητροπόλεως Λαρίσης !

28  Νεκτάριος Δαπέργολας: Τραγικοί μασκαριότατοι, ἀποστάτες ρασοφόροι τῶν ἐσχάτων χρόνων καί τῶν μαύρων σκοταδιῶν... και "Ο μόσχος ο σιτευτός" 

29  Χαίρε Ιερώνυμε Λαρισαίων αισχύνη και εμβολιασμένων το καύχημα ! 

30  Αίσχος! Ο κ. Ιερώνυμος Λάρισας χρησιμοποιεί τον Άγιο Αχίλλιο ως χώρο συνεντεύξεων και τους Ιερούς Ναούς της Λάρισας ως προπαγανδιστικά κέντρα εμβολιασμού. Βίντεο

 31 Λάρισα SOS… Αρχιερατική πρωτοβουλία απωλείας

32 Εκ των δηλώσεων του κου Ιερωνύμου στη Λάρισα συνάγεται ότι η κατάστασή του μετά τον εμβολιασμό του είναι "προφανώς παράλογη" βαίνουσα επί το χείρον. Στον 7ο εμβολιασμό του τι να περιμένουμε;;;

33  κ. Ιερώνυμε Νικολόπουλε, δεσπότη της Λάρισας, θα ηγηθείς δυναμικής αντιδράσεως προς αποτροπή της ελεύσεως του περιφερόμενου ξόανου – μαριονέτας «Αμάλ» ή θα το αναλάβει ο λαός;;;

34  Κύριε Ιερώνυμε εις Λάρισα, η μάσκα σου δεν σε κρύβει πλέον

35 Ο Ιερώνυμος Λαρίσης αγωνίζεται διαρκῶς, νά διαφοροποιηθεῖ ἀπό τούς Ἀποστόλους καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, πράττων ἀκριβῶς τά ἀντίθετα

36  Εἶναι ἀνεκτόν δίπλα στούς σφαγιασθέντες “Ἀμνούς” νά δεσπόζουν οἱ ἀνηλεεῖς διῶκτες τους;

 37 Αιρετικός Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» μόλυνε τον Εσπερινό της Παναγιά της Τήνου με συγχοροστατούντα τον Ιερώνυμο Λαρίσης- Να τον χαίρονται οι Λαρισαίοι [Βίντεο]

38 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

39  Όταν η μάσκα αποκαλύπτει τον προβατόσχημο λυκοποιμένα

40   Ο αγαπητός δεσπότης της Συναγωγής κ. Ιερωνύμος (Νικολόπουλος) ο είς Λάρισα, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εβραίων, όπως συνηθίζει ανελλιπώς (για τρίτη χρονιά) από την ἀναρρίχησή του στό θρόνο του Αγίου Αχιλλείου.

41  «Ἡ Πίστις μας, πρέπει νά παραδίδεται ἀνόθευτη, καθαρή ἀπό κάθε σπίλο...»

42   Ο δεσπότης και ο Ραββίνος ...παπαδάκι του

43  Όταν χαρακτηρίζεις… «μπούρδες» αυτά που δείχνουν τα κανάλια, πρέπει να φροντίζεις να μην λες και συ… «μπούρδες».

44  Ο εις Λάρισα Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ονομάζει την πίστη στην ιερότητα και αγιότητα των Ιερών Ναών μας παραμύθι

45  Εθιμοτυπική Επίσκεψη Του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου Της Ισραηλιτικής Κοινότητας στο δεσπότη κ. Ιερώνυμο της Λάρισας. Με τους εβραίους δεν φοράει μάσκα, με τα χριστιανόπουλα όμως φοράει!

46  Ευλογημένες μάσκες απο την Λάρισα πρός διαφύλαξιν ...της πολυτίμου υγείας του ευσεβούς ποιμνίου... απο κ. Νταβέλη! (πανόραμα ομιλούντων φωτογραφιών)

47 «Ξέφυγε ο Λαρίσης… Πάρτε του το ωμοφόριο… Αποσχηματίστε τον….»

48  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΘΗΡΩΝ : Ἡ μάσκα δέν ἔχει θέσιν ἐντός τοῦ ἱεροῦ χώρου - ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) :Έξω απο το Ναό όσοι δεν φορούν μάσκα

49  Ἡ ἄνοδος καί ἡ πτῶσις τοῦ Σεβ. Λαρίσης

50  Ηχηρό "Χαστούκι" Αμβροσίου σε Ιερώνυμο της Λάρισας Ἔχεις ξεφύγει… μαζέψου Ἱερώνυμε

51  Σχολιασμός στην αυθάδη και ειρωνική απάντηση του νεοσσού δεσπότη της Λαρίσης (;) κ. Ιερωνύμου προς τον τον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο (βίντεο)

52  Δεύτερη αποστομωτική απάντηση Σεβασμ. Αμβροσίου: Υποκρίνεσθε, Ουκ έξεστί σοι ασχημονείν, κ. Ιερώνυμε Λαρίσης!

 

53    Ο Ιερώνυμος στη Λάρισα ου βούλεται συνιέναι

54  Χρίστος Παναγιώτου: «Μπορε Θεός νά ναιρέσει τόν αυτό Του (Ένα υπέροχο άρθρο του κ. Χρίστου Παναγιώτου  που ξεσκεπάζει τις πλάνες του κ. Ιερωνύμου Λαρίσης  και των αυλικών του προπαγανδιστικών.)

55 Δέσποτα, δέν θά προσέλθω καί πάλιν στήν σύναξιν, «ἵνα μή συνευδοκῶ τοῖς ἔργοις σου» 

56  Η "Στρατιωτική Θεολογία" του Σεβ. Λαρίσης: Τιμητής του σχισματικού Επιφανίου Ουκρανίας και το κοινό χαρακτηριστικό με τον Ζελένσκι η ακριτσέπεια (= απερίσκεπτη ) ακατάσχετη πολυλογία. (agonasax.blogspot.com)

 

57 Το προσωπείο του Δεσπότη της Λαρίσης Ιερωνύμου (Νικολόπουλου) έπεσε... Μήπως φιλοδοξεί δόξα Ραββίνου;;; Το εκκλησιαστικό περιοδικό «Αχιλλίου Πόλις» της Μητροπόλεως Λαρίσης δημοσιεύει προπαγανδιστικό άρθρο Ραββίνου υβριστικό για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τους κληρικούς και Χριστιανούς. (agonasax.blogspot.com)

 

57 β ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ - YouTube

 

58 Αγανάκτηση και αντίδραση προκαλούν στους Χριστιανούς οι κατ' εξακολούθησιν πρωτοφανείς και "περίεργες συναφειακές" ενέργειες του Δεσπότη της Μητροπόλεως Λαρίσης με τα στελέχη των Εβραίων της Συναγωγής και το εν γένει περιβάλλον του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ.)Καταπέλτης ο γνωστός αρθρογράφος επί εκκλησιαστικών θεμάτων ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης 

 

59 Να επιστραφούν όλα τα περιοδικά "Αχιλλίου Πόλις" ως απαράδεκτα απ' όλες τις Μητροπόλεις, Ιερούς Ναούς και Πιστούς, όπου αποστέλλεται, στον κ. Ιερώνυμο της Λάρισας είπε Γέροντας Α.Ο. (agonasax.blogspot.com)

 

60  Η ιστοσελίδα της Ι. Μητρ. Λαρίσης και Τυρνάβου φιλοξενεί άρθρο ραββίνου που κατηγορεί τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό!!!!! (agonasax.blogspot.com)

61 “METANOIA” ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΡΑΒΙΝΟΥ (agonasax.blogspot.com)

 

62  Ἡ Ἱ. Μητρόπολις Λαρίσης εἰς τὰ δίκτυα τοῦ σιωνισμοῦ;

 

63  Χρίστος Παναγιώτου: «Τρικυμία ἐν Λαρίσῃ!» (agonasax.blogspot.com)

64 Γεώργιος Τζανάκης: ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΑ (agonasax.blogspot.com)

65  Γεώργιος Τζανάκης: ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΑ Β΄ (agonasax.blogspot.com)

66  ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Επίσκοπο Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο (agonasax.blogspot.com)